אחת מהדרכים הנפוצות וכנראה אחת מהפופולאריות להרוויח כסף ברשת היום היא להשתתף בתוכניות שותפים של אתרי אחסון קבצים. פה תוכלו להבין הכל
איך זה עובד?
אתרי אחסון קבצים מציעים דרכים מגוונות להרוויח איתם. הכל מתחיל בהעלאת קבצים למשתמש שלך ומשם - יש 2 דרכים פופולאריות להרוויח :
כסף על הורדות
כל קובץ שאתם מעלים ומורידים אותו יזכה אותכם בכמות כסף מסוימת . בכל אתר יש רייטים, שהם כמה האתר משלם ל1000 הורדות. הרייטים משתנים בין אתר לאתר והמשפיעים עליהם הם גודל הקובץ, מאיזו מדינה ההורדה באה או ה"רמה/סטטוס" שלכם ( משתנה לפי כמות ההורדות ומכירות הפרימיום שלכם - רמה יותר גבוהה - רייטים יותר טובים ) . למרות שהרייטים הם ל1000 הורדות, תקבלו כסף פר הורדה, משמע - כסף על הורדה אחת. אם אתר מסויים מציע לכם 30$ לאלף הורדות - תקבלו 0.03$ להורדה - 3 סנט.
אתר לדוגמא שמשתמש במערכת של רמות (סטטוסים) וגודל הקובץ - FreakShare:
אתר לדוגמא שמשתמש במערכת של גודל קובץ ומדינה - FileSonic:
אז איזה סוג של אתר אני צריך לבחור ? גודל קובץ ומדינה או רמות וגודל קובץ?
נכון לעכשיו, אין המון שרתים שמשלמים טוב למדינתנו הצנועה בתוכניות של גודל קובץ ומדינה. היחיד בהם שמשלם הוא ShareFlare שישראל נמצאת בו במדינה A.
לכן הכי טוב לנו להשתמש בתוכנית של רמות וגודל קובץ, מכיוון שכל ההורדות מישראל שוות להורדה ממדינות אחרות! אך עם היתרון יש חיסרון גדול, חלקנו לא מצליחים לעלות רמות, נתקעים ברמות שלא משלמות טוב. אתרים לדוגמא שמשלמים מעולה לישראל בתוכנית של גודל קובץ ורמות הם FreakShare ו - Uploading .
לכן, הבחירה הם בידיכםמומלץ להעלות ל2 שרתים - אחד מכל סוג, לראות איך אתם מצליחים ולהתחיל לנסות.
טיפים למערכת של גודל קובץ ומדינה :
- להעלות קבצים גדולים , כמובן - הכי משתלמים.
- לפרסם בחו"ל - אלא אם השרת שאתם משתמשים בו משלם טוב לישראל, בשביל כסף אמיתי תצטרכו לפרסם בחו"ל. חיפוש קטן בגוגל יפתח לכם רשימות ענקיות של פורומים בחו"ל.
טיפים למערכת של גודל קובץ ורמות:
- כנראה למעלה - להעלות קבצים גדולים.
- להשתמש בשרת כשרת יחיד - להוסיף עוד שרת כמירור ( Mirror - עוד אפשרות להורדה ) יפחית את הסיכויים שיורידו מהשרת של הרמות , יפחית את הסיכויים של מכירות הפרימיום וככה לא תעלו דרגות.
טיפ כללי וחשוב לתוכנית הורדות - תתנו שרת שהמהירות הורדה למשתמשים חינמיים טובה, ככה יורידו יותר ותרוויחו יותר!
כסף על מכירות פרימיומים
על כל מכירה של חשבון פרימיום דרך הקבצים שלך תרוויחו או אחוזים מסויימים מהמכירה או כמות כסף ספציפית. למשל באתר FileSonic אפשר לבחור 60% על מכירת פרימיום, או 10$ למכירה.
* יש אתרים שמשלבים את 1 ו -2 , שבהם תקבלו כסף גם על הורדות וגם על קניית פרימיומים. אתרים לדוגמא הם Wupload, Uploading , FileSonic , FreakShare .
טיפים למכירת פרימיומים :
- תשתמשו בשרת כשרת יחיד. להוסיף עוד שרת ייתן אפשרות למשתמשים להוריד ממקור אחר ויפחית את הסיכויים שיקנו ממכם פרימיום.
- קבצים גדולים כמובןמי יקנה פרימיום בשביל קובץ ששוקל 20MB ויורד תוך כמה דקות ? אבל המון יקנו פרימיום בשביל קובץ שיותר גדול מ1GB שלוקח זמן להוריד.
- הגבלת גודל הקובץ להורדה למשתמשים חינמיים - יש אתרים שניתנת בהם אפשרות להגביל את גודל הקובץ שמשתמשים חינמיים יכולים להוריד. אפשר לדוגמא להגביל אותו ל400MB , ואז אם מישהו רוצה מאוד להוריד משחק ששוקל 2GB , רוב הסיכויים שהוא יקנה. אתרים שיש בהם אפשרות הגבלה למשל הם Wupload ו -Easy-Share .
- טיפ שחלק לא יסכימו איתי אבל הוא הוכח כעובד - להשתמש בשרתים שהמהירות הורדה למשתמשים חינמיים לא טובה, בכלל. אם אני רוצה להוריד קובץ ששוקל 1.5GB והמקסימום מהירות הורדה שלי היא 800 קב"ש והשרת מוריד לי על 75 קב"ש , אני אעדיף לקנות פרימיום ולסיים עם ההורדה מהר מאוד
- וכמובן - אם יש לכם אתר תקשרו אותו לחשבון שלכם ! עוד כמה אחוזים מכל מכירה יגבירו את הרווחים שלכם בצורה משמעותית!
עוד דרכים להרוויח
בכל אתר (במקרה גדול של הפעמים) יש עוד 2 תוכניות שמתווספות לתוכנית שאתה נמצא בה כרגע:
1. רווחים ממופנים - תקבלו בין 5%-30% מהרווחים של המופנים שלכם לכל החיים.
-הרווחים הם נחשבים רק מכירות או הורדות, אתם כמובן לא תרוויחו מהמופנים שלכם אם הם הפנו אנשים אחרים! ( למרות שבחלק מהאתרים יש מערכת מופנים של 2 דרגות - האתר היחיד שאמין ומשתמש בה נכון לעכשיו הוא Extabit - מרוויחים 30% ממופנה ישיר, ו5% ממופנה של מופנה - מופנה דרגה 2).
2. מכירת פרימיום דרך האתר שלך - מקשרים את האתר שלך ( אתר, פורום, בלוג וכו') לחשבון שלכם ועל כל מכירת פרימיום שתבוא מהאתר תקבלו בין 5%-15% , לרוב - 10%.

אז איך יודעים שאתר העלאת קבצים הוא סקאם? 

קרדיט על הכל לי - Uploadin