|
|
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
הקיצר, בקיץ הזה אני כבר לא אעשה קורס, מה שאומר שאני צריך לחכות לקיץ הבא.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
תלפיות זה אולי המסלול הכי יוקרתי בצה"ל.. אבל כדאי לך לדעת שממש קשה להגיע לשם
אני חושב שפסגות עדיף מתלפיות ובטח תחשוב שאני חושב ככה בגלל שלא הגעתי לתלפיות אבל זה משום שתלפיות עושים תואר מדעי של 3 שנות ומקבלים הכשרה צבאית, כשאנחנו בפסגות עושים תואר של מהנדס בטכניון שזה מיוחד ומאוד חשוב.
קודם כל מהנדס זה עוד שנה לתואר, ככה שזה 4 שנים אבל זה שווה את זה כי מהנדסים הם האנשים הכי חשובים היום בשוק
דבר שני, הטכניון זה המקום הכי טוב בארץ לתחומים האלה, ככה שאתה לומד באחד המקומות הטובים בעולם כיום
וזה לא שאני יושב רגל על רגל כל היום, בזמן הלימודים אני גם לא רואה הרבה שעות שינה, רק שאני וחברים שלי אזרחים בזמן הלימודים כמו כל עתודאי אחר (דבר שיש לו הרבה יתרונות).
אני לא יודע איזה תחום אתה רוצה ללמוד, אבל אם אתה רוצה להיות עתודאי תדע שאתה לוקח החלטה מרכזית אז תחשוב עליה טוב טוב
אני מרוצה מההחלטה שלקחתי...
אם אתה צריך ייעוץ, עזרה וכו' רק תשאל
היי איתי. תודה על התגובה.
ממה שהבנתי בשביל עתודה, אלא אם נאי רוצה רפואה אני לא צריך פסיכומטרי מאוד גבוהה, זה נכון?
העניין הוא שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות כשאני אגדל, אני יודע שתחום המדעים והפיזיקה מעניין אותי, אבל לך תדע אם זה מה שאני רוצה לעשוק בו כל החיים.
נעזוב שניה את העתודה בצד, בקשר לפסיכומטרי, מתי עשית אותו? עד כמה היה לך קשה ללמוד לזה? מה אתה ממליץ לי לעשות?
אלברט איינשטיין
השאלה מה אתה מגדיר גבוה וזה גם תלוי לאיזה מוסד אתה הולך
הכל אתה יכול למצוא באינטרנט או להתקשר לאוניברסיטאות ולברר
הציון שקובע הוא ציון סכם שהוא שילוב של בגרויות ופסיכומטרי, כשלכל מוסד זה חישוב שונה
אתה יכול למצוא באתרי האינטרנט של המוסדות השונים מחשבון סכם, תכניס לשם את הציונים שלך וציון פסיכומטרי כלשהו ותקבל את ציון הסכם המתאים
תבדוק איזה סכם צריך לכל מסלול ואז תשחק עם ציון הפסיכומטרי במחשבון עד שתגיע לאזור הציונים שצריך
אני יודע שלטכניון (הדרישות הגבוהות בישראל) בשביל מדעי המחשב מתחת ל700 זה גבולי, ואז תצטרך ממוצע בגרויות ממש גבוה (אזור ה116-7).
פיזיקה וחשמל אם אני לא טועה צריך יותר גבוה
בקשר לבחירת מקצוע, אין הרבה שאני יכול לעזור לך... לי היה את אח שלי שהלך על המסלול הזה לפני וגם ההורים שלי דיברו איתי על זה כבר כמה שנים ובסוף החלטתי ללכת על זה
כל אחד עושה את הבחירות שלו, אם אתה אוהב את זה תשאל אנשים שסיימו עם זה או שהם ממש באמצע, אני די בהתחלה..
העתודה, המוסדות והצבא עושים ימים כאלה של הסברה וכו'... תלך לדברים האלה ותשאל שאלות
מתישהו בחיים שלך תצטרך לקחת החלטה לאיזה כיוון ללכת... בין אם זה עכשיו או לפני הצבא..
אם אתה מסוגל לעשות החלטה כזאת עכשיו לך על זה.. אם אתה לא בטוח בעצמך אחרי שעשית כל מה שאתה יכול כדי להיות מסוגל לקחת החלטה אז אולי כדאי לך לחכות עם זה לאחרי הצבא, כשתהיה בוגר יותר וכשתוכל להתמודד עם זה..
בעניין הפסיכומטרי, אני עשיתי אותו באפריל, התחלתי ללמוד כחודשיים או שלושה לפני הבחינה.
למדתי אצל מורה פרטי כמו שכבר אמרתי בתחילת הנושא הזה, הייתי אצל מורה פרטי שכבר לא מלמד לפי מה שאני יודע
זה היה יחסית יקר אבל שווה את זה כי הוא יושב איתך על הכל ומחזק בדיוק איפה שצריך..
מצד שני קבוצת למידה זה אחלה של דבר והרוב המוחלט של האנשים הולכים על זה ואין בזה שום רע
הדבר הכי מרכזי זה כמה אתה מוכל להשקיע מעצמך בזה.
אני לא השקעתי בחלק היחידי שהייתי בו גרוע - אוצר מילים, וזה פגע בי בסופו של דבר (למרות שהציון שקיבלתי הספיק לי לאן שרציתי ללכת)
בחלק המתמטי הייתי מצוין לא הייתי צריך עזרה כמעט והייתה לי בו טעות אחת בלבד בבחינה עצמה.
באנגלית הייתי בסדר, המורה עזר לי לחזק אבל האוצר מילים קצת הפיל אותי.
בעברית הייתי בסדר בערך, בהגיון הייתי מצוין, אבל שוב האוצר מילים הוריד לי את הציון.
אם הייתי משקיע יותר באוצר מילים הייתי מעלה את הציון שלי בלפחות 30 נק' ואני לא מגזים..
הממוצע שלי בבחינות שעשיתי בבית ואצל המורה (ועשיתי כמה עשרות כאלה מכל השנים האחרונות וגם סימולציות קשות של יואל גבע) היה אזור ה740 - 750
היו לי גם כמה 760-770 אבל היו לי גם כמה נמוכים יותר, בסוף הוצאתי 712 והייתי ממש מאוכזב מעצמי איזה חצי שנה.. כשאמרו לי שהתקבלתי לפסגות היה לי כבר פחות אכפת..
אח שלי למשל הוציא 769
בכל מקרה כל אחד עם הקשיים שלו, זה תלוי בבן אדם, אבל ההמלצה הכי חשובה שלי בשבילך היא תשקיע, שלא תצטער אחר כך - אם לא הייתי מקבל את מה שהייתי רוצה הייתי מצטער על זה אחרי זה ממש הרבה וחבל.
שיהיה בהצלחה, אם אתה צריך עוד עזרה אני אשמח לעזור.
אני גם הולך על מורה פרטי. אני גם כמוך, חזק במתמטיקה הגיון ודברים כאלה אבל ממש גרוע באוצר מילים.
בזמן הלמידה לפסיכו, כמה שעות ביות למדת? המשכת ללכת לבית ספר?
ממה שהבנתי, הרבה של המבחנים הולכת ועולה, ככה שלעשות סימולציות ישנות לא יעזור ממש, כי אתה תוציא שם ציון גבוהה בהרבה ממה שאתה תוציא במבחן האמיתי.
בכל מיקרה, אני מתכוון לקחת את זה ברצינות, והכוונה היא לשבת כל יום כמה שעות טובות, ואולי אפילו לא ללכת לבית ספר וללמוד במקום.
אתה חושב ששווה לא ללכת לבית ספר בשביל להוציא ציון גבוהה?
הדרישות לתלפיות/פסגות קשורות גם בפסיכו? כי ממה שהבנתי אתה עושה את המבחנים שלהם והפסיכו הוא רק בשביל להכנס למסלול של האוניברסיטה.
אלברט איינשטיין
תלפיות לא דורשים פסיכומטרי בכלל, יש להם מבחנים ראשוניים של מתמטיקה פיזיקה אקטואליה ועוד כמה..
פסגות זה מסלול בעתודה אז צריך פסיכומטרי ועדיף מאוד מעל 700
בקשר ללמידה לפסיכומטרי אם אתה הולך למורה פרטי הוא יסביר לך הכל מצוין.. איך ללמוד מתי כמה וכו'
אני הלכתי לבית ספר זה לא אמור להפריע לך, חוץ משלושה ימים לפני הבחינה אם אני לא טועה
אל תדאג בקשר לסימולציות וכו', דברים שאתה שומע סתם ככה לא אומרים הרבה ואל תתיחס אליהם ברצינות רבה, עדיף שתקשיב למורה שלך הוא יודע הכי טוב - זאת העבודה שלו
הייתי לומד כל יום לפי כמה שהיה צריך, המורה היה נותן לי אחרי כל פגישה מטלות לאותו שבוע ופרשתי את זה והיחס בין כמות המטלות לזמן ההשקעה הוא ישר
אל תדאג יותר מדי, אם יהיה לך מורה טוב הוא ידאג לך להכל וידריך אותך לאורך כל הדרך כמו שצריך ובהתאם אלייך, בשביל זה יש לך מורה פרטי
היי עידן,
אני בעד מועד דצמבר (הבחינה ב23 וב25 לחודש); הקורס יהיה כנראה ארוך יותר ופחות אינטנסיבי מאשר הקורס לבחינת אוקטובר (הבחינה ב10 לחודש). את החסרון המרכזי ציינת בעצמך,אבל אם מפנימים את חשיבות הבחינה לעומת כל בחינות הבגרות גם יחד, אפשר להתסדר.משה
בהצלחה!
אני חושבת שזאת טעות לעשות את הקורס יחד עם הלימודים.
י"ב זאת שנה קצרה ועמוסה, ופסיכומטרי זה משהו שצריך להשקיע בו המון בשביל להצליח.
תחשוב על זה שכשתחזור הבייתה מהלימודים תצטרך להכין שיעורים, ללמוד למבחנים, לא יהיה לך הרבה זמן להשקיע בפסיכומטרי, אלא אם כן תעשה את זה על חשבון כל השאר, וזה סתם חבל.
גם כשאני הייתי בי"ב הרבה תלמידים נרשמו לקורס ולמרות שהיינו כיתה מדעית ולכולם היה ממוצע 90+, כמעט אף אחד לא הצליח להוציא ציון גבוה.
זה לא מבחן שאמורים לעבור בתיכון, יהיה לך הרבה יותר קל אם תעשה אותו בחופש לפני/אחרי הצבא, או אפילו במהלך השירות כשלא יהיו לך עיסוקים חוץ מזה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה במה שתבחר!
תראה בתור תיכוניסט ועוד בחופש הגדול זה הזמן שלך להנות המלצה שלי תעשה פסיכומטרי אחרי הצבא או אחרי י"ב
לרוב המוסדות הבחינה תקפה לכל החיים כשהציון הגבוה קובע
לחלק ל7 שנים אם תעשה לאחר כיתה יב זה יספיק לך
בנוסף תוכל להשקיע את כלכולך לפסיכומטרי
אני אישית עשיתי אחרי צבא כשאין לי שום חשיבה מתמטיקה ולא כלום
עשיתי ביואל גבע לימדו אותנו הכל מההתחלה.
ישבתי ולמדתי לקראת הסוף גם למדתי כל יום 10-12 שעות
והוצאתי ציון מספק של 735
לכן אם אתה בחור עם ראש על הכתבפיים אין לך סיבה לחשוש שתשכח את החומר אחרי צבא או שלא יהיה לך ראש לזה הכל תלוי בך
אה והמועד הקרוב אחרי הקיץ זה אוקטובר אחריו דצמבר ואז פברואר
נערך לאחרונה על ידי Haviv; 19-08-2011 בשעה 21:23.