שלום לכולם, באשכול זה תוכלו למצוא טיפים בסיסים ותשובות לשאלות נפוצות (לא לכל שאלה...), אם יש לכם שאלה תשלחו לי הודעה פרטית, אני יענה עליה ויוסיף אותה לפה.
אשכול זה מיועד במיוחד לאלה החדשים עם תוכנת הפוטושופ או אלה אשר לא נתקעו בבעיות ופתאום עולה להם שאלה.
אז בואו נתחיל? באשכול זה ההתיחסות למין הזכרי אך אני מתכוון לשני המינים.
טיפ מס' 1: GIF PNG או JPEG?
אוקיי, להרבה אנשים יש את הבלבול של מה זה מה. דבר ראשון "הקרב" בין JPEG לGIF, מה שומר באיכות גבוהה יותר?
תשובה:שנייהם טובים, אך לכל אחד יש תכונות שונות... נתחיל עם GIF.
GIF- הכי טוב מבחינת איכות לתמונות עם צבע אחד לשטח רב, לדוגמה דיאגרמות. כמו כן, תמונה מסוג GIF יכולה להיות מונפשת (אנימציה) מה שJPG לא יכול להיות. לאחר ששמענו על הפלוסים נשמע קצת על המינוסים, תמונה מסוג GIF מוגבלת מבחינת צבעים רק ל356.
לאחר ששמענו על GIF תור הJPEG.
JPEG-כאשר אתם שומרים על JPEG גודל הקובץ יצא יותר קטן לרוב עם זאת, כאשר אתם שומרים על JPEG זה שומר לכם אוטומטית על איכות רמה 60.
אני אישית, מעדיף את PNG.
PNG- כאשר שומרים על PNG האיכות נשארת די גבוהה (לא תהרס לכם התמונה...) ועם זאת כאשר יש רקע שקוף (לא לבן) הוא מעלים אותו! קחו לדוגמא, כאשר אתם מכינים לוגו, יש תמיד רקע לבן מעצבן אז כאשר בפוטושופ אתם עושים שזה שקוף ושומרים על PNG זה יסדר לכם את זה כך שזה שקוף.
טיפ מס' 2: כאשר אני מעצב אתר, איזה גודל כדאי לי?
רוב האנשים עובדים עם גודל 800 על 600, אז אם אתם לא תשמעו למה כדאי לכם.
היום, מספר האנשים המשתמשים בגדלים אחרים יורד, לדוגמא הרבה אנשים השתמשו בעבר בגודל 640 על 460 אך היום מספר האנשים קטן יותר...
אז הטיפ היחיד שאני יכול להציע לכם פה זה שלא כדאי לכם לעבור את רוחב 779 פיקסלים, בכדי שיהיה מקום ל"Scroll Bar".
טיפ מס' 3: החזרה של יותר מ20 פעולות
כמו שרובנו יודעים בפוטושופ אפשר להחזיר רק כ-20 פעמים אחורה על ידי לחיצה על כפתור הנקרא "Undo" (חוזר לפעולה שלפני).
מצאתי דרך מאוד קלה איך לשנות את זה לכל מספר בין אחד לאלף, אז בואו נתחיל.
הקישו במקלדת Ctrl + K ובחלון שיפתח בחרו Performance או השתמשו בתפריט Edit -> Preferences -> Performance. מצד ימין של החלון תוכלו לראות ולשנות את מספר הפעולות שברצונכם שפוטושופ ישמור. בחרו מספר מ 1 ועד 1000 ולחצו OK וזהו!
טיפ מס' 4: שיחזור בחצי שנייה
ישנה עוד דרך בה תוכלו לחזור אחורה במידה ועשיתם טעות – לצלם את המצב הנוכחי. כך לדוגמא, במידה והגעתם לתוצאה שאתם מרוצים ממנה ופוחדים לאבד אותה, אך מעוניינים להמשיך ולנסות לבצע שינויים. לחיצה אחת קלה על כפתור ה snapshot בחלון ההיסטוריה תוסיף לכם (באותו חלון) נקודת חזרה למצב הנוכחי ותוכלו להמשיך לבצע שינויים ללא דאגה. התחרטתם? כל מה שנשאר הוא ללחוץ על נקודת החזרה. חשוב מאוד לציין כי ה Snapshot לא נשמרות עם שמירת הקובץ והן נעלמות בידיוק כמו שההיסטוריה נעלמת.
טיפ מס' 5: לבן/שחור לשקוף?
מכירים את זה שאתם רוצים משהו שהוא בצבע כחול וברקע יש שחור/לבן וזה מעצבן כי קשה/אי אפשר לגזור? אז יש פיתרון שהוא ממש קל לזה... שינוי מצב! כאשר הרקע שחור תעבירו למצב Screen, כאשר הרקע לבן תעבירו למצב Color Burn. חשוב לציין שחייב להיות רקע, כאשר אין רקע המצב פשוט לא מופעל.
טיפ מס' 6: הגדלת טקסט ללא פיקסול
זהו טיפ אשר יעזור לכם להגדיל לוגו ללא לפקסל אותו, דבר ראשון שאני אומר זה שאני לא מגדיל תוך כדי עבודה, אני מגדיל בהתחלה.
כאשר אתם מגדילים טקסט שהוא לא על מצב טקסט הוא "מתפקסל", נהיה מטושטש... איך לפתור את זה? פשוט מאוד, תגדילו מראש את הטקסל לגדול וכאשר זה גדול מידי אתם יכולים להקטין ושאתם מקטינים הטקסט לא מתפקסל.
טיפ מס' 7: סימון ללא כלי הסימון
מכירים את זה שאתם רוצים לסמן משהו וכלי הסימון מסמן אותו "עקום"? אז הנה פתרון קל, כאשר אתם רוצים לסמן משהו אתם פשוט לוחצים "Q" לאחר מכן בוחרים את כלי המברשת ומתחילים לצבוע את מה שאתם רוצים לסמן, זה יתחיל לסמן באדום אז אל תחששו ככה זה אמור להיות, לאחר שסיימתם עם הצביעה תלחצו שוב "Q" ואז הופס, סומן.
טיפ מס' 8: שינוי צבעים בעזרת מצבים
איך לשנות צבע לעניים לדוגמה... מה שאתם עושים זה מסמנים את האזור אותו אתם רוצים לצבוע וצובעים אותו באיזשהו צבע,
לאחר מכן אתם משנים לו מצב לדוגמה למצב "Soft Light" ולאחר מכן לוחצים Ctrl + U ומשחקים עם הצבעים, עצה שלי תסמנו את האפשרות "Colorize".
טיפ מס' 9: שיכפול בלחיצה על כפתור אחד
טיפ זה מציג דרך כיצד אפשר לשכפל עם לחיצה על כפתור אחד, הכפתור הוא כפתור ה Alt. מה שעושים לחוצים על כפתור ה Alt וגוררים את הלייר אותו רוצים לשכפל ומה שיקרה זה יוזיז שיכפול.
טיפ מס' 10: איכות גדולה משקל קטן
רוצים לעשות תמונה באיכות מירבית אך עדיין שתישאר במשקל קטן? אז הנה הדרך, כאשר רוצים לשמור תמונה כדאי להשתמש בSave For Web- אפשרות זו נותנת למשתמש לקבוע את כל הפורמטרים של התמונה על מנת שהיא תשמר במקסימום איכות ומינימום משקל.
טיפ מס' 11: הכנת אנימציה במהירות ובאיכות
אם יצרתם תמונה שברצונכם להוסיף לה אנימציה, תחת תפריט הFile יש אפשרות של Edit in ImageReady שאוטומטית מעבירה את המסמך לעריכה בImageReady, כמו כן לפוטושופ יש אפשרות של אנימציה אך לא באותו רמה. לפני שמעבירים לImageReady מומלץ לשמור.
טיפ מס' 12: שמירת "סביבת עבודה"
יש אפשרות של שמירת סביבת עבודה על ידי Window -> Workspace -> Save Workspace ואז כאשר בטעות שיניתם משהו תמיד תוכלו לחזור לסביבת העבודה שלכם.
טיפ מס' 13: הזזה בקיצור דרך
בפוטושופ יש אפשרות להזיז שכבות ללא השתמשות בכלי ההזזה, כאשר אתם רוצים להזיז שכבה אתם לוחצים על לחצן הCtrl ומחזיקים, כאשר אתם רוצים להפסיק להזיז אתם עוזבים. יש כלים כגון הפאן טול שכאשר אתם אוחזים בCtrl לא תצא לכם פעולה של הזזה.
שאלה: כאשר אני שומר תמונת GIF הוא לא יוצא אנימציה והוא יוצא באיכות גרועה, מה לעשות?
תשובה: אתה נכנס לFile ואז לוחץ על אפשרות Save For Web & Devices לאחר מכן יפתח לך חלון גדול ובו אתה תראה בצד ימין אפשרויות פורמטים, תבחר בפורמט GIF, תלחץ OK וזהו.
שאלה: פתאום כל מה שאני עושה הוא בשחור לבן איך לשנות אם אפשר?
תשובה: דבר ראשון אפשר, הפתרון הוא פשוט מאוד אתה עושה ככה: Image>Mode>RGB.
דבר שני שאפשר, כשאתה פותח דף חדש, יש לך Color Mode. תחליף את זה לRPG Color.
שאלה: יש לי טקסט ואני רוצה לעשות עליו מברשות בלי שהמברשות יעלו על הרקע, זה אפשרי?
תשובה: אכן זה אפשרי, מה שאתה צריך לעשות זה לעמוד עם העכבר בין שני הליירים ללחוץ על כפתור Alt וללחוץ בין שני הליירים, מה שיצור "Clipping Mask".
שאלה: מה ההבדל בין Photoshop CS5 Extended לבין Photoshop Cs5
תשובה: ההבדל הוא שPhotoshop CS5 Extended תומך בכל סוגי התמונות, לעומת Photoshop Cs5 שמתאים יותר ליצירה, צביעה\ציור ועריכה.
שאלה: מה הפוטושופ שהכי כדאי לי להשתמש?
תשובה: בדרך כלל כדאי להשתמש בהכי חדש כי יש בו הכי הרבה עדכונים וכו', אך הכל תלוי במשתמש, הוא צריך להתאים את עצמו לפוטושופ.
שאלה: איך אני יכול לסמן שיער?
תשובה: הדרך הכי פשוטה ויעילה היא דרך הפעולה שהסברתי בטיפ השביעי.
שאלה: אני לא מצליח לעשות רווח, הוא פועל לי מחוץ לפוטושופ! מה לעשות?
תשובה: התשובה פה מאוד פשוטה, תשנה את הפונט... יכול להיות שמי שהכין אותו הכין אותו בצורה לא טובה כך שפעולת הרווח נמחקה.
שאלה: אני לא מצליח לעשות Pen Tool בלי לסגור, למה?
תשובה: הכל ביחס לכלי שאיתו אתה עובד, לאחר שסיימת לעשות את הדרך ושאתה עושה "Stroke" תשתמש בכלי העיפרון/מברשת.
שאלה: נעלם לי איפה שרואים את הליירים מה אני עושה?
תשובה: פשוט מאוד אתה נכנס לWindow וברשימה שנפתחת אמור להיות לך את איפה שרואים את הליירים, כשאתה לוחץ על זה זה יחזור.
שאלה: איך אפשר לערוך מברשות? אם אפשר בכלל...
תשובה: פשוט מאוד ללחוץ F5.
שאלה: אני חדש בפוטושופ ואני לא יודע איך למחוק את השכבה האחרונה, זה הגיוני בכלל?
תשובה: אכן אפשרי, לחץ על השכבה "הנעולה" (במקרה הזאת האחרונה) כדי שהיא תיפתח ותהפוך לשכבה רגילה.
שאלה: איך אני יכול ליצור פוקוס בפוטושופ? כשאני עושה Blur זה עושה על הכל.
תשובה: כמו כלי המברשת יש גם את כלי הטשטוש, הכלי מופיע בצורת טיפה ולחצן הקיצור שלו ז-R.
שאלה: אני לא מצליח למחוק סימון בעזרת Delete יש לי בעיה במקלדת?
תשובה: בכלל לא, מה שקרה זה שאתה כנראה עובד שכבה מיוחדת, היא יכולה להיות שכבה חכמה או כל שיכבה אשר לא מאפשרת פעולות כאלה. מה שאתה צריך לעשות זה ללחוץ עליה לחצן ימני ואז על האפשרות "Rasterize Layer".
שאלה: איך אני יכול לדעת מה קיצור הדרך לכלי מסוים?
תשובה: פשוט מאוד, אתה עומד עליו עם העכבר ומחכה שחלון קטן עם השם של הכלי וקיצור הדרך בסוגרים יופיע. לדוגמה: Pen Tool (P).
שאלה: איך אני עושה שתמונה שלי תופיע באשכול?
תשובה: פשוט מאוד, אתה מעלה את התמונה לאתר כמו SIZ ,Tinypic ,ImageShack או אחרים... ואתה מחפש שם את כותרת "קוד לפורומים". אתה מעתיק ומדביק את הקוד וזהו.
שאלה: האם זה אפשרי לעשות Lens Falre על לייר ריק ושהוא ישתלב?
תשובה: אפשרי ביותר, מה שאתה צריך לעשות זה רקע שחור, לאחר מכן לעשות את האפקט ואז להשים את הלייר על מצב "Screen"
שאלה: האם יש אפשרות להוסיף אפקטים לפוטושופ, כמו מברשות וכו'?
תשובה: אפשר, מוסיפים אפקטים לא ממש כמו מברשות אלא צריך לעשות התקנה בדרך כלל. דוגמא טובה להתקנה היא ה Topaz, אפקט אשר דורש התקנה.
שאלה: איך אני מתקין פונטים?
תשובה: נכנסים ללוח הבקרה ושם יש תקיית "פונטים", שמים שם את קבצי הפונט (TTF או כל קובץ פונט אחר) וזה מתקין. חשוב לדעת שההתקנה היא לכלל המחשב כך שהפונט יופיע גם בWord ובPowerPoint
שאלה: איך אני יכול להקטין תמונה בצורה מדוייקת?
תשובה: אם להקטין גם את המיבנה יש לכם את האפשרות Image>Image Size ושם אתם בוחרים גדלים *בפיקסלים
שאלה: איפה אני יכול למצאו תמונות גזורות?
תשובה: בחיפוש בגוגל תמונות, אתרים מיוחדים כמו זה או אפילו בלנקייה יכולים להיות חבילות של רנדרים גזורים.
שאלה: איך אני יכול ליבדוק קוד של צבע?
תשובה: שומרים את התמונה בפוטושופ. בוחרים את הכלי הזה:לוחצים על הצבע, למטה יופיע לכם הקוד במספרים, במקור הקודים מופיעים עם הסימון '#' לפני אך בפוטושופ הסימן מופיע בצורה אוטומטית.