קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [משל] משל ונמשל לגבי החיים שלנו
    על ידי Daniel בפורום יהדות
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 18-12-2007, 01:59
  2. טוב יש לי שאלה לגבי מוטורלה E1000
    על ידי Marik_Rabayev בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 00:43
  3. יש לי כמה שאלות לגבי המשחק NHL 2006
    על ידי RaUl בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 16:57
  4. לגבי האנשים בפורום
    על ידי BiG pApA בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 15:51
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 19 מתוך 19

לגבי מקור החיים - עמוד 2

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    המסורת. אתה לא מבין אותה.

"נפלאות העולם", "מה שיש לעולם להציע", כל תאוותיך למעשה.

בוא נשאל הפוך, כדי שנוכל להתמקד. מה לא נכון בעיניך במסורת? איזה חלק לא מסתדר לך ואתה חושב שיכול היה להתרחש משהו אחרת בסבירות מספיק גבוהה (הווה אומר לא אפסית) כך שיהווה בסיס להתכחשות שלך?

תסביר לי למה אתה מתכוון כשאתה אומר מסורת

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    תסביר לי למה אתה מתכוון כשאתה אומר מסורת
    תגובתי באשכול אחר. תקף גם כאן.

אין מגוון סיבות. ההסבר לאמונה היא המסורת. ישנם דברים רבים הגיוניים בעולם הזה כגון שרידת העם היהודי הנרדף, הצלחתו, מספר הספרים יש בדת היהודית ונפלאות היקום שהן מניעים את האדם היהודי לברר את עמדתו בנוגע לדת ומטרת חייו.
    אם כן, הבסיס לאמונה הוא המסורת. אבא שלי מספר לי שאבא שלו סיפר לו (וכן הלאה) שאבות אבותיו נכחו במעמד הר סיני ושהיתה יציאת מצרים ומספר אודות 10 המכות והניסים שנעשו לישראל במדבר ומוסיף אודות התנ"ך.

מה ההבדל בין שאר הדתות נצרות, איסלם וכד'?
    ההבדל העיקרי הוא שההתגלות נעשתה לעיני המונים לאחר שמשה ואהרון שליחי הקב"ה הוציאו את ישראל באותות ובמופתים ממצרים. לעומת הנצרות למשל שמתבססת על "נבואה" של אדם בודד - ישו. ישנן הרבה סיבות למה לפקפק בדת הזאת (כמו עצם העובדה שאחת הטענות המרכזיות שהיא מציגה היא שאלוקים שינה את דעתו ובחר בהם לאו החטאים של עם ישראל) וכך גם בכל דת אם רק תחקור היטב. אך זה לא מענייננו, ראשית, אנו מעוניינים לחקור את הדת שלנו ולהיות שלמים עם האמת. אם כן, נמשיכה:

טענת "הטלפון השבור"
    כאמור, המסורת היא שבמשך דורות רבים הועברה המסורת מאב לבן. כמשוער ובצדק, שבמהלך פרק זמן כה רב תשתבש המסורת או ש "דברים יצאו מהקשרם". כידוע, עם ישראל גלה במשך דורות רבים והיה מפוזר במספר מדינות, אם דבר מה היה משתבש הרי שכאשר היינו חוזרים לארץ (מצבינו כיום פחות או יותר) היינו מוצאים גרסאות רבות למסורת. כמובן שלא כך הדבר, כולם מסכימים על המסורת. (להבדיל מהתורה שבע"פ שבה יש מחלקות רבות שבאות לידי ביטוי בהלכות ובמנהגים שונים בבני עדות המזרח, אשכנזים וכו').

ואולי היתה טעות של האבות שפירשו דבר מה לא נכון ולכן הגיעו למסקנה שאלוקים קיים?
    כאמור עם ישראל יצא ממצרים באותות ובמופתים (10 המכות קריעת ים סוף ועוד) ולא זו בלבד, גם נכחו במעמד הר סיני. אם כן כיצד ניתן לומר שכל זה היה פרי דמיונם? כמובן שאי אפשר.

רגע רגע רגע אבל אבא שלי לא אמר לי!
    נכון, בעבר היה מצב שבו כולם היו דתיים. פעם לא היה מושג כזה 'חילוני'. במשך הדורות והגלויות דבק עם ישראל במנהגי הגוים (מה שהתורה מצווה אותנו להתרחק מהם) ובשל כך (זהו אינו מעבר חד, אלא הדרדרות) קם הזרם החילוני בארצנו (דוגמה לכך אתה יכול לראות יהודים רבים שמאמינים בקב"ה ובכל זאת בוחרים לחיות אורח חיים חילוני). מכאן שאחד מאבות אבותי בהכרח היה דתי (אם לא אבא אז הסבא אם לא הסבא ..).

בסדר. אבל יש כ"כ הרבה שאלות על התנ"ך ועל דברים שנראים (לכאורה) לא הגיוניים!
    נכון, התורה מצריכה לימוד. אך אין הדבר נוגע לאמונה עצמה, המסורת לא נפגעת מכך. אם תרצה בלב שלם ללמוד היטב תמצא תשובה לשאלותיך.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 02-08-2011 בשעה 21:19.
    בברכה,

אבל מה יקרה אם אני לא יאמין באלוהים? אני יגיע לגיהנום?

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    אבל מה יקרה אם אני לא יאמין באלוהים? אני יגיע לגיהנום?
    שאלה מיותרת. לא מהותית.
    אם אתה מבין את המסורת ומתוך כך מכיר במציאות ה' מה שייך לשאול "מה יקרה אם..". זה לא רלוונטי. כמו כל שאלה דומה.
    לגבי מה יקרה - לא יודע לומר בשלמות ובביטחון. תשאל רב ותקבל תשובה מלאה.
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,136 | הודעות: 8,151,718 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect