פאי פירות יער:
יש כאלה שיקראו לפאי הזה 'עוגת גבינה', ואולי יהיה בכך מן הצדק.
אצלי במחברת הוא רשום תחת 'פאי פירות יער' וככה אני מתייחסת אליו.
אפשר להכין אותו עם מגוון של תוספות ולאו דווקא רק פירות יער.
מספר רעיונות: פטל קפוא, אוכמניות, דובדבנים משומרים, קוביות מנגו טרי, קוביות של פרי משומר כמו אפרסקים או משמשים או אגסים, ובכלל - כיד הדימיון הטובה על כל אחד.
הנה, כך מכינים:
פאי פירות יער
המצרכים
2 כוסות קמח
1 כוס אגוזים קצוצים גס
220 גרם חמאה רכה
500 גרם גבינת שמנת (טוב, אפשר גם 5%)
1 כוס עד 2 של אבקת סוכר, אפשר גם קצת יותר לאוהבי המתוק. (זכרו שתחתית הבצק אינה מתוקה, והתחשבו גם במידת החמיצות של שכבת הפרי שתשימו)
1 שמנת מתוקה
פירות יער קפואים או משומרים, מופשרים ומסוננים מכל הנוזלים המיותרים
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, האגוזים והחמאה
משטחים בתבנית פאי עגולה או בתבנית חד פעמית מאורכת, מהדקים היטב
אופים כחצי שעה בתנור מחומם מראש ל - 180 מעלות
מוציאים ומקררים לגמרי
בינתיים מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר
מקציפים את השמנת המתוקה
מקפלים אותה פנימה לתוך תערובת הגבינה והסוכר
מורחים את התערובת על תחתית הפאי שהתקררה
מקשטים מלמעלה בפירות היער
מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לפחות כמה שעות לפני ההגשה
אל תשכחו! הקינוח רק בסוף הארוחה!






המצרכים
!
ציטוט ההודעה
