תופין?
שיהיה..... לא אני המצאתי את השם..
ככה הוא מופיע במתכון שהועתק בכתב ידי למחברת, בתקופה שעוד היה לי כתב יד מעוגל וחינני כמו של תלמידת בית ספר..
עובדה זו כמובן מעידה על גילו של המתכון..
ולמרות שבשנים האחרונות צברתי לי אוסף מרשים ביותר של מתכוני עוגות תפוחים, שקרוב לודאי יובאו הנה לאתר במוקדם או במאוחר, עדיין אני שומרת אמונים לעוגה הזאת וחוזרת אליה לעיתים קרובות..
אולי בגלל זכרונות הילדות שהיא מעלה בי - אני חושבת שזו היתה עוגת התפוחים היחידה שאמי הכירה והכינה כל הזמן..
אז הנה, ככה מכינים את התופין הזה:
עוגת תופין תפוחי עץ
המצרכים
1 + 1/2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים
5 תפוחי עץ גרנד גדולים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1 כף סוכר + 1/2 כפית קינמון לזרייה מעל לעוגה
אופן ההכנה
קולפים ומנקים את תפוחי העץ, חותכים לרבעים, וכל רבע פורסים לפרוסות דקות.
מניחים את פלחי התפוחים בקערה, שופכים עליהם חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר ושתי כפיות קינמון.
מערבבים היטב ומשהים בצד.
מערבלים במיקסר את הכוס וחצי הסוכר, השמן, והביצים. כשהתערובת אוורירית ותפוחה, מוסיפים לה את אבקת האפיה והקמח וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת אחידה.
בתבנית משומנת מניחים שליש מעיסקת הבצק
מעליה מפזרים חצי מכמות התפוחים
מורחים שכבה נוספת של בצק, ומעליה את יתרת התפוחים
מכסים בשליש האחרון של הבצק
מפזרים על פני העוגה כף אחת של סוכר מעורבבת עם חצי כפית קינמון
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז הועגה יוצא יבש.
קיצור דרך - אני לא מקפידה על עניין השכבות. אני פשוט מערבבת את תכולת שתי הקערות - הבצק והתפוחים, מעבירה למגש, זורה סוכר וקינמון ואופה.
אין הבדל בטעם, אלא רק במראה - השכבות יותר יפות.
והבונוס של העוגה - הריח הנפלא שממלא את הבית..






המצרכים
ציטוט ההודעה
