ככר משמש ופקאן
המתכון הזה זכה במקום ראשון בתחרות עוגות בניו אורלינס. התחרות חולקה לקטגוריות שונות,וככר המשמש ופקאן זכתה בקטגוריה של עוגות יבשות (הכוונה ללא קרם) שאוכלים עם קפה של אחר צהריים...
הפרס הראשון ניתן על שילוב של קלות הכנה מצד אחד, וטעם טוב מצד שני.
במתכון משתמשים בנקטר משמשים סמיך, אבל לא הצלחתי למצוא משהו כזה אצלנו. אולי יש, אז תחפשו. אני השתמשתי במקום זה בנקטר אפרסקים, אותו קל להשיג, והיה טעים מאד.
הנה כך מכינים:
ככר משמש ופקאן
המצרכים
2 כוסות קמח רגיל
כוס ורבע סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
3/4 כוס נקטר משמשים, ואם אין - החליפו בכל נקטר סמיך אחר
2 כוסות משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה והסודה לשתיה והמלח
מוסיפים את הביצה, השמן, הנקטר - מערבבים היטב
מוסיפים את המשמשים והפקאנים
משמנים קלות תבנית אינגליש קייק חד פעמית, מעבירים לתוכה את העיסה
אופים בחום נמוך, 160-170 מעלות, כשעה אחת.
הערה: אצלי, תבנית אינגליש קייק אחת לא הספיקה. חששתי שזה יגלוש, אז חילקתי לשתי תבניות - אבל מאידך, אין בזה מספיק לשתי תבניות, ולכן כל ככר יצאה לי קצת נמוכה.
בפעם הבאה שאכין אני אנסה בכל זאת בתבנית אחת ואקווה לטוב. ואתם - פעלו לפי שיקול דעתכם..
בתיאבון!






המצרכים
ציטוט ההודעה