שלום היום פעם ראשונה שאני מתחיל לשים תפילין כל יום אני עכשיו ישים תפילין ונראה לאן זה יקח אותי .. בע''ה אני ימשיך להיות מאמין ..
שלום היום פעם ראשונה שאני מתחיל לשים תפילין כל יום אני עכשיו ישים תפילין ונראה לאן זה יקח אותי .. בע''ה אני ימשיך להיות מאמין ..
|
|
בס"ד
אשרייך!
אשרייך!!שזכית ללכת בדרך האמת!תמשיך כך!!
נערך לאחרונה על ידי NixL; 25-06-2011 בשעה 09:24.
אפשר לשאול אותך למה הפכת למאמין? ( מה הוא הקש ששבר את גב הגמל)? אין לי כוונה לפגוע אני פשוט רוצה לראות אם זה ישכנע גם אותי.
אשכרה... למה הפכת באמת למאמין? היה לך מקרה? או משהו כזה?
סליחה על ההקפצה יעקוב .. רק על תנעל כי יש לי תשובה די ארוכה ומעניינת ..
אוקי :
למה התחלתי להאמין ? , קודם כל ה' ? מי זה באמת ? אף אחד לא יודע .. פשוט מישהו בא ואמר אני מאמין בוא וזאת מין הודעת
שרשרת שהחלה להתפשט .. אני יכול להתחיל עכשיו להאמין בשמש .. זאת דעה עצמאית .
אז ככה : אני הקשבתי קצת לסרטונים , קצת לכל מיני דברים .. והתחלתי להסתבך .. אמרתי שאני גם מאמין וגם לא .
ובכל זאת אני מאמין בה' רק בכלל עצמי .. כי זאת מין אמונה שאני בחרתי להאמין ברגשות פנימיות .. ובעתיד אני הולך להוכיח שה' קיים \ לא קיים .
אני לא חושבת שזה אפשרי להוכיח שה' קיים או לא. הייתי פעם בהרצאה של איזה רב (חברה דתיה שלי רצתה להוכיח לי) ושם ההרצאה היה: הוכחות לקיומו של ה'. הקשבתי היטב היטב, הוכחות אני מכירה ממתימטיקה, וזה הרי ידוע שאם אתה מתכוון להוכיח משהו, אסור להשתמש בו ולהסתמך עליו במהלך ההוכחה. וזה בדיוק מה שקרה לרב הנכבד...
הגעתי למסקנה שאלוהים זה כמו אקסיומה - לא ניתן להוכיח את קיומו, אלא רק להניח שהוא קיים, או לא קיים, ומשם לבנות את עולמך.
הנחת התפילין כשלעצמה, היא רק אמצעי. היא לא קובעת אם אתה מאמין או לא. האמונה האמיתית נמצאת בלב, ומשם היא מכוונת למעשים.
בס"ד
אשרייך בן אדדםם!!
תמשיך בדרך הזאת בעזרת השם![]()