קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [תלונה]על משתמש שלא רוצה להעביר נק'
    על ידי Y0har בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 09-09-2005, 20:44
  2. [תלונה]סתום תפ'ה
    על ידי OmeR בפורום משוב
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 09-09-2005, 17:42
  3. תלונה
    על ידי ShadowZ בפורום משוב
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 08:04
  4. תלונה
    על ידי EviL BunnY בפורום משוב
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 22:54
  5. תלונה עלtalkeradi
    על ידי British_Bloke בפורום משוב
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 00:50
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

תלונה: חיות מוחזקות בתנאים קשים בחנויות בראשל'צ

צוות סיפורי זימה
    משתמשת כבוד
    האוואטר של _AnGi_
    שם פרטי
    אנג'י
    לייקים
    122
    נקודות
    2,322
    משפט מחץ
    שכבתי לי במיטתי הסתכלתי לשמיים ואמרתי לעצמי "לעזאזל איפה התקרה שלי?" :)

ברירת מחדל תלונה: חיות מוחזקות בתנאים קשים בחנויות בראשל'צ

נגד חמש חנויות חיות בראשון לציון הוגשו בשבוע שעבר תלונות במשטרה בגין הפרה לכאורה של חוק צער בעלי חיים. המתלוננת, עמותת אנונימוס: "אנחנו רוצים לוודא שהחוק לא יהיה מס שפתיים כי המחוקק התכוון שהחוקים ימנעו הזנחה של בעלי חיים"

התלונות הוגשו כחלק מפרויקט אכיפה חדש שהחלה בו העמותה, כשנה וחצי לאחר שנכנסו לתוקפן תקנות חדשות להחזקת בעלי חיים, אשר בין היתר קובעות סטנדרטים מזעריים להחזקת בעלי חיים בחנויות ובפינות חי.

מטרת תקנות אלה, כך נקבע בהן, היא "לקדם את רווחת בעלי חיים בהיותם בעלי צרכים גופניים, בריאותיים, התנהגותיים, מנטליים וחברתיים; לסיפוק צרכים כאמור זקוקים בעלי חיים המוחזקים על ידי אדם לתנאים הולמים ולהעשרה סביבתית".

כך, בין היתר, קובעות התקנות המפורטות כיצד יש להחזיק בעלי חיים, גודל המתחם, איכות המזון, קשירת בעל חיים, טיפול בבעל חיים חולה, ניהול פינות ליטוף ועוד. על הפרה של התקנות קובע החוק עונש של קנס ועד מאסר שישה חודשים.

סבל שלא נגמר
    אורי לורבר, פעיל אנונימוס, הוא זה שבדק ותיעד שש חנויות בעלי חיים בראשון לציון. לטענתו, בחמש מתוכן מצא כי אינן מקיימות לכאורה את התקנות.

באחת התלונות שהוגשו למשטרה נטען כי בכלובי הארנבונים לא קיים מקום מסתור וחומר להתחפר בו, כי בכלובי התוכונים אין מקום מסתור וכי אין די מזון ואוכל לכל התוכים, כי הצפיפות באקווריום הדגים קשה מהמותר ואין להם מקום מסתור, כי כלובי הכלבים קטנים מדי ואין די מזון ומים לכולם ללא תחרות ביניהם ואין מקומות מרבץ – כל זאת בניגוד לתקנות.

לורבר מספר: "באחת החנויות היה מחריד במיוחד לראות גורי כלבים כלואים בכלוב מתכת. אחת ההוראות הבסיסיות בתקנות נוגעת לחובה לספק לבעלי חיים כמות מספקת של כלי מזון ושתייה, שתאפשר להם לאכול ולשתות מבלי לריב ביניהם.

אפילו הדרישה הבסיסית הזאת לא סופקה בחנות.

"מי היה מעלה על דעתו להחזיק בביתו כלב בכלוב? בחנות אחרת פגשתי בארנבונים ובצ'ינצ'ילות שהיו דחוסים בכלוב קטן וצפוף, שלא לדבר על מתקנים אחרים הנחוצים להם על פי חוק, כגון מתקן לטיפוס ומקום מסתור".

על פי התקנות, לכל בעל חיים מגיעה גומחה או קופסה או לפחות מקום התחפרות כך שהוא יוכל להרגיש ביטחון, ובתקנה זו לטענת לורבר החנויות לא עמדו: "תקנה זו חשובה במיוחד בחנות חיות בה יש תנועה ערה של אנשים אשר עצם נוכחותם מפחידה את בעלי החיים. אולם לצערי ראיתי שברוב החנויות בעלי החיים היו חשופים ללא מקום מחבוא. אף אחת מדפנות הכלוב אפילו לא כוסתה כך שתינתן לבעל החיים האופציה להפנות את גבו אל האנשים ולהרגיש שלא רואים אותו".

את לורבר זעזעה במיוחד העובדה כי ברוב החנויות מוחזקים בעלי החיים, לטענתו, בתנאים של חוסר תזונה מתאימה וחוסר שתייה מספקת. "בעלי החנויות לא שמים מספיק מזון ומים בכלובים", הוא אומר, "זה מצב היוצר בין בעלי החיים תחרות, ובסופו של דבר לא כל בעלי החיים מצליחים לאכול או לשתות. זו זכות בסיסית המגיעה לכל יצור חי, וזה מראה מזעזע וכואב לראות בעל חיים נאבק על דבר כה בסיסי כמו מים ומזון".

עוד הוא מספר, כי בחנויות החיות הרושם הוא שבעל החיים שהכי פחות מקדישים לו תשומת לב לצרכיו הם הדגים, בדגש על דגי הזהב. "הצפיפות באקווריומים קשה מהמותר, וגודל האקווריום אינו עומד בתקנים. בעלי החנויות מעמיסים כמויות של דגים פר אקווריום, אין להם מרחב לזוז, ממש אחד בתוך השני. חלק מהחנויות בכלל לא טורחות לשים לדגים מתקן חימום, מסנן מים או תרמוסטט וזה גורם לתמותה רבה של דגים".

בעלי חיים נוספים שסובלים מתנאים קשים הם התוכים, אשר לטענת לורבר מרוכזים בכמות גדולה מדי בכלובים קטנים מדי ללא יכולת לפרוש את כנפיהם כראוי. "אין להם מקומות מסתור", הוא אומר, "אין להם מספיק כלים לאוכל, אין להם מוטות עמידה מתאימים המספקים להם אחיזה נוחה. איך אנשים היו מרגישים אם הם לא היו יכולים אפילו לעמוד כמו שצריך? אלה תנאים לא הומאניים".

(קרדיט לאתר NRG)

מחריד לקרוא דברים שכאלה, לאנשים אין לב.
    אחרי כל מה שאנחנו עברנו בהיסטוריה שלנו ככה אנחנו מרשים לעצמנו לזלזל בבריאת אלוקים.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    נחשו...
    לייקים
    67
    נקודות
    44
    משפט מחץ
    העיקר הבריאות !!

גועל נפש מה שהולך בחנויות בעלי חיים אני שמתי לב שגם בעפולה יש חנות "הג'ונגל של בן" והגורים כל היום בשמש (לפחות 20 גורים) וקערת מים קטנה

פשוט גועל נפש איך שמתנהגים לבעלי חיים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

ציטוט נכתב במקור על ידי יפתח86 צפיה בהודעה
    גועל נפש מה שהולך בחנויות בעלי חיים אני שמתי לב שגם בעפולה יש חנות "הג'ונגל של בן" והגורים כל היום בשמש (לפחות 20 גורים) וקערת מים קטנה

פשוט גועל נפש איך שמתנהגים לבעלי חיים
    בג'ונגל של בן זה שונה, אני מכיר אותה החנות מצוינת, תאמין לי החיות לא רבות שם על אוכל.
    וחלאס לנפח כל דבר, היה התעללות תטפלו בזה תחרימו את החיות וזהו נגמר...

צוות סיפורי זימה
    משתמשת כבוד
    האוואטר של _AnGi_
    שם פרטי
    אנג'י
    לייקים
    122
    נקודות
    2,322
    משפט מחץ
    שכבתי לי במיטתי הסתכלתי לשמיים ואמרתי לעצמי "לעזאזל איפה התקרה שלי?" :)

ציטוט נכתב במקור על ידי Special1 צפיה בהודעה
    בג'ונגל של בן זה שונה, אני מכיר אותה החנות מצוינת, תאמין לי החיות לא רבות שם על אוכל.
    וחלאס לנפח כל דבר, היה התעללות תטפלו בזה תחרימו את החיות וזהו נגמר...
    מבחינתך זה בסדר שביום חם אין מספיק מין לחיות ואני לא מדברת ספציפית על החנות בעפולה, המקרה שפורסם הוא לא אחד ויחיד, יש עוד רבים לצערי.

ולדעתי אף לא פעם לא מספיק לפקוח ולראות שהכל מתנהל כשורה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

ציטוט נכתב במקור על ידי _AnGi_ צפיה בהודעה
    מבחינתך זה בסדר שביום חם אין מספיק מין לחיות ואני לא מדברת ספציפית על החנות בעפולה, המקרה שפורסם הוא לא אחד ויחיד, יש עוד רבים לצערי.

ולדעתי אף לא פעם לא מספיק לפקוח ולראות שהכל מתנהל כשורה.
    אוקיי אז אני אומר תטפלו בבן אדם ספציפי,
    ורק שתדע החיות היו בתוך החנות חיות ולא בחוץ...

להגיד לך שאני לא כועס, אני כן כועס אבל תאמיני יש דברים יותר גרועים וקשים שאני ראיתי בחיים שלי...

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

פשוט מגעיל,אנשים לא מבינים שגם חיות מרגישות!זה שהם לא אומרים ''איה'' או ''כואב לי'' זה לא אומר שהם לא סובלים או משהו בסגנון!
    מסכנים!

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:00.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,190 | הודעות: 8,150,772 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect