נכתב במקור על ידי
Daniel
אתה מבלבל את המח.
אין כזה דבר חינוך אובייקטיבי, השיפוט שלך לא יהיה אובייקטיבי בשום מצב בחיים. אתה לא נולדת לחופש מחשבה, אתה נולדת עם ערכים בבית של חרדי זה מסריח.
לא דיברו על אמונה, אולי זה נכון, אבל כל הזמן דואגים להדגיש כמה הדתיים לא משלמים מיסים (חארטה) לא יוצאים לעבודה (חארטה) כל היום יושבים ומגרבצים ועוד כל מיני דברים שאמנם לא מדברים על אמונה, אבל מחנכים אותך לשנוא את הדת ומחדירים לך את זה כל הזמן.
כפייה חילונית שכוללת שלטי חוצות של בר רפאלי בבגדים לא צנועים, טקסים ממלכתיים שבנות שרות בהן, ועוד ועוד מקרים הם לא פחות מה"כפייה הדתית" שהורים דתיים משליטים על הילדים שלהם.
אני חושב שהצד הדתי הוא הצד שיותר פתוח למחשבה מהסיבה הפשוטה שהוא מכיר יותר טוב את 2 העולמות. אני מכיר את העולם החילוני הרבה יותר ממה שאתה מכיר את העולם הדתי. אין לי ספק שהעובדה שאני יכול לדבר איתך על דרווין ועל המפץ הגדול אבל כשננסה לעשות ההפך, לדבר על תנאים, אמוראים ומסכת בבא קמא, לא רק שלא נוכל לדבר, אתה לא תבין מה אני רוצה בכלל, מוכיחה את הטענה שלי שהעולם הדתי פתוח יותר לעולם החילוני. העיקשות שלנו כלפי הדת היא אותה עיקשות שיש לך כלפי אתאיזם, ההבדל הוא שאנחנו רואים לכל הפחות מה שאתה רואה, אתה רואה לכל היותר מה שאנחנו רואים.
לגבי הנושא של האשכול, אתה חי בסרט תרתי משמע.