נכתב במקור על ידי
SirToT
תראה השאלה היא לא למה אנחנו רוצים להאמין שיש מישהו מעלינו, הרצון הזה הוא רצון בסיסי ומובן בגלל זה אין לטענות שלך שום נקודה, לאומת זאת אם נסתכל דווקא על הגישה המדעית ולא הפסיכולוגית-אנושית אנחנו נראה שלמרות שהמדע מציע את הסיפור של בריאת העולם והתפתחות החיים כביכול הוא מגיע לנקודה שבה הוא לא יכול להסביר, איך הכל התחיל, ומה היה לפני כל ההשערות, בגלל שהמדע מוגבל בעצם היותו כפוף לחשיבה האנושית לציר הזמן שאנחנו כבני אדם לא יכולים להבין שום דבר בלעדיו.
לכן הטענה שלי היא, לא יכול להיות שאדם יאמין בה' לא כי זה נוח לא אלה כי זה ההסבר היחיד הקיים להיווצרות שלנו? נכון, קיימות כל מני תיאוריות אחרות וכמובן גם המדע אבל לדעתי עדיף לאמץ דרך שמסבירה לך את כל הסיפור מאשר תאוריות מדעיות שמספרות לך מה קרה מנקודה מסויימת ובה הם נתקעות וגם אם נגלה נקודה אחת אחורה, אז הם יכשל בלמצוא מה שהיה לפני ומה שהיה לפני כי תמיד יש משהו לפני ומשהו לפני המשהו שלפני, לאומת זאת לנו כיהודים ברור שאותו ציר זמן שאנחנו חיים לפיו סביר מאוד להניח שקיים רק בצורת החשיבה שלנו כבני אדם שרחוקה מאוד מההבנה של צורה החשיבה האלוהית שבה אין התחשבות לאותם מאפיינים של זמן וחומר כמו אצלנו ולכן כשאתה יוצא מנקודת הנחה כזאת, יש הסבר חד משמעי.
שאלה, אם הייתי אומר לכם עכשיו שיש לי גלימה שהופכת אותי לבלתי נראה, סביר להניח שהשפויים מבניכם היו אומרים שאני משקר, לאומת זאת אם הייתי אומר לאנשים לפני 2000 שנה שיהיו מטוסים ואפילו נוכל להגיע לירח הם היו חושבים שאני מטורף, הנקודה שלי היא שבמדע, אסור לפסול שום תאוריה כי יכול להיות שעוד 2000 שנה יוכיחו בצורה חד משמעית שהיווצרות העולם בלי קיום אלוהי היא בלתי אפשרי ואז אתם תהיו אותם בורים שלא האמינו לזה לפני 2000 שנה, אומנם אולי אני טועה אבל המדע הוא זה שמאמין במחקר מתמיד ובדיקה של כל אופציה אפשרית לכן כאנשים שהולכים לפי גישה מדעית אסור לכם לפסול את האפשרות של קיום אלוהי, כאופציה אפשרית.