קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] תוכונים אוסטרלים הטילו ביצים
    על ידי FakeX בפורום בעלי חיים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 05-03-2010, 17:22
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

על תוכונים

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

ברירת מחדל על תוכונים

מבוא
    התוכון הוא התוכי הנפוץ ביותר בקרב מגדלי הציפורים .
    הוא תוכי שובב קופצני נחמד וכיפי חרוץ וקל לטיפול , התוכון חי באוסטרליה בלאקות, לתוכון יש זנב שגודלה כמחצית מגודלו של התוכון.
    צבעו המיוחד של התוכון יפה מאוד בשלל צבעים יפים כגון לבן ירוק צעוב וכחול.

בחירת תוכון
    טוב לפני שאתם קונים תוכון אתם צריכים להחליט מספר דברים איפה התוכון יגדל הסכמה מלאה של כל דיירי הבית ומטרת התוכון
    אם קרה ואחלטתם לקנות תוכון לשם ריבוי הייתי ממליץ בחום על זוג תוכונים מסוג זכר ונקשה חשוב לזכור שלכל תוכון מסוג זכר תהיה נקבה.
    אם קרה ורציתם תוכון לשם שעשוע הייתי ממליץ לכם בחום על תוכון אכלת יד מסוג זכר (הזכרים פחות תוקפניים מהנקבות יותר קופצניים ונחמדים)

אם רציתם תוכון לקישוט הייתי ממליץ לכם בחום על שתי נקבות הן יקשטו את הבית וטיפולן יהיה קל
    אם רציתם תוכונים למטרת להאנות מציוצם הנעים הייתי ממליץ בחום על שני זכרים הם יהיו חברים טובים ולא יוכלו להביא גוזלים
    חשוב לדעת לפני שאתם קונים תוכון איזה דרישות יש לכם לתוכון לשם שעשוע או לשם ריבוי או לשם קישוט או לשם ציוץ
    גם חשוב לדעת שאם אתם לוקחים זכר ונקבה הם יצייצו אמון במיוחד הזכר וימליטו אם תתנו להם את הצרכים שהם צריכים
    גם מאוד חשוב לדעת שאם אחלטם לקנות תוכון הביטו בקלוב 10 דקות ותראו איזה תוכון שם שורק הרבה וקופצני אם ראיתם תוכי שיש לו נוצת מנופחות ושם את ראשו בין הכנף זה תוכון חולה לא הייתי ממליץ לקחת אחד כזה.

אילוף
    אם אתם חושבים שקשה לאלף תוכון אתם טועים בענק אחרי שתקראו את הכל אתם תדעו הרבה
    אם אתם רוצים לקנות תוכי מאולף זה כיף אבל לדעתי יותר כיף לאלף בעצמך בשביל לאלף את התוכון אתה צריך להשקיע מספר שעות ביום בשביל לאילופו המצרכים:אוכל שמתאים לגוזלים גוזל מספריים וכלוב
    קודם כל אתם צריכים תוכון גוזל שקניתם את הגוזל תעשו לו חתימה (לגזור חלק מהנוצות בכנף) גוזרים את הנוצות בכנף אחד בשביל לאקל על האילוף קשה להסביר במילים אז אני יראה לכם איך עושים את זה בנעוץ (לא משנה חפשו בנעוץ יש שם אני לא זוכר איפה אבל יש) לאחר שגזרתם לתוכי את הנוצות תשחקו איתו לפחות שעתיים ביום (לא כל הזמן שעתיים רק בגילים האלה שהם גוזלים שהם בוגרים צריכים חצי שעה ביום) ותאכילו אותו מהיד שלכם אם הוא יכול לאכול אוכל של בוגרים אז אוכל של בוגרים אם לא אז דייסה כזאת אפשר לקנות בחנות חיות אם התוכון מסרב לאכול מידכם איון צורך לבעלה בלילה שהוא הולך לישון תוציאו את האוכל למחרת בצוהריים תוציאו אותו ותביאו לו לאכול מהיד שלכם

רבייה
    בשביל להרבות בין התוכונים צריך תא אטלה כלוב מתאים ואוכל
    לרוב הנקבה היא זאת שדוגרת על הבייצים.
    התהליך בתקופת האחום הזכר נכנס לתא אטלה ובודק אם היא טובה מכל הבחינות
    התוכונים מזדווגים הנקבה מרבה בכניסתה לתא האטלה לפני כל כניסה לתא אטלה הזכר נכנס ראשון בשביל לבדוק את מצבה של התא אטלה כשהנקבה בפנים התוכון הולך לאוכל שם בפה ומעביר לנקבה שנמצאת בתא אטלה ככה הם עושים עד שהבייצים בוקעים כשהבייצים בוקעים אני הייתי ממליץ לשים צמר גפן או אחד כזה מיוחד לתוכונים וגם לשים צימוקים שהאוכל יהיה רך
    לאחר שהבייצים בוקעים לעטים הזכר מחליף את סוג האוכל לאוכל רך יותר בשביל הגוזלים התוכי מחפש אוכל אחר (שימו צימוקים יבשים זה טוב) התוכון לועס את הצימוקים מעביר לנקבה והנקבה מעבירה לגוזלים לפה ככה היא עושה עד שהגוזלם מספיק בוגרים בשביל לאכול אוכל של בוגרים (הגוזלים לרוב נמצאים על הרצפה כי קשה להם לקפוץ ולעלות מדרגה
    חשוב לזכור שאתם שמים תא אטלה שימו אותו במקום גבוהה ומחוץ לכלוב

בסרטון זה תראו זיווג של זוג תוכונים

ובסירטון זה תראו בקיעה של גוזל

איך מבדילים בין זכרים לנקבות ולבוגרים לצעירים

לזכרים יש צבע בנחריים של כחול או סגול וגם לצועה של הזכרים זה שחור אם לבן
    לנקבות יש צבע או של חום בהיר או של ורוד או של לבן וגם לצועה של הנקבות זה ירוק אם לבן
    לבוגרים יש צבע אחיד בראש של לבן או ירוק או צהוב
    לצעירים יש בדיוק את אותו דבר שיש לבוגרים רק אם פסים שחורים בראש

כלוב
    לכל תוכון יחיד מחויב שיהיה לו כלוב של 25X40 סנטימטר
    לאכלות יד צריך שיהיה להם כלוב מיוחד של אכלות יד בשביל שיהיה פתח בכלוב בשביל שאתם מוציאים אותם מהכלוב לא תופסים אותם שמים עצבה לידם והם עולים עליה

התפתחות
    כשתוכונים נולדים הם נולדים כימעט בלי נוצות ובטנם תפוחה
    הם נולדים במשקל של 2-4 גרם לאחר שבועיים משקלם גדלה בסיבות ה20 גרם
    בסרט זה תראו איך תוכון נולד וגם איך התוכונים מתפתחים לעט לעט =]

תזונה
    התוכונים ניזונים בעיקר מדוכן למרות שיותר כדאי לתת להם תערובות למניהם
    מאוד כדאי לתת להם סלטים למניהם המכילים חסה פטרוזיליה מלפפון ונענע אם תתנו לתוכון לאכול סלטים הוא יכול להגיעה לגיל 14 שנה גילו הרגיל של התוכון הוא 2-4 שנים

גנטיקה
    טוב גם בזה אין לי מה לאגיד חוץ מזה שצבע ירוק הוא הצבע הדומיננטי תראו באתר זה את כל השילובים שיש לתוכים
    זה אתר שילובים למשל שאתם רוצים להרבות אותם ויש לכם שני תוכים אז באתר זה יראה לכם איזה סוגים יכול להיות לכם =]
    http://www.parrots.co.il/modules.php...rticle&sid=107

מחלות
    טוב על מחלות יש לי קצת מה לומר אבל לפני הכל לא נראה לי שיש מחלות שעוברים בין אדם לתוכי רק פשפשים יכולים לעבור וכינים אם אתם לא רוצים דברים כאלה מחויב עליכם לנקות לפחות פעם בשבוע
    איך אפשר לדעת אם התוכי שלכם שהוא חולה? טוב אז ככה בהתחלה שקניתם את התוכון איך הוא היה אם הוא היה שם קופצני אז גם אצלכם הוא צריך להיות קופצני (בהתחלה שאתם קונים אותו הוא לא איה כ"כ קופצני הוא בכלל לא איה איך שהוא היה שם כי הוא לא רגיל לכלוב החדש) תוכי שהוא לא מתנאג כרגיל זאת אומרת שיש לו דבר כל שהוא למשל אם התוכי מתנפח ומתקרבל כשהוא יושן זאת אומרת שכנראה קר לו ובמצבים כאלה כדי לשים לו משחקים פעילים למשל סולמות או כל מיני דברים אחרים
    כן כן גם לתוכון יכול להיות לו מחלות נפשיות מחלות כאלה למיניהם יכולים לבוא מבדידות או מחוסר משחקים אם רואים שהתוכון נמצא הרבה למטה או שהוא כל הזמן בצד כנראה שיש לו בעיה גם שהתוכון מוציא לו נוצות זאת אומרת שיש לו בעיה של דיכאון או משהו כזה במצבים כאלה התוכון יכול להיות עירום לגמרי (אני לא מדבר על זה שהם לפעמים מסדרים את הנוצות זה נראה כאילו הם מוציאים אבל לא בכלל לא).
    איך תוכון אמור להראות הוא אמור להיות קופצני לשרוק מדי פעם לסדר את הנוצות אם התוכי לא מתנאג ככה יש לו בעיה
    חשוב לשים לב שנושרים לו נוצות אם יש על זה דם או שיש על זה נזלת ואם העניים שלו אדומות או שיוצא לו נזלת או דם מהאף זה גם סוג של מחלה במצבים כאלה קחו אותו לווטרינר מיד
    איך מונעים מחלות? בשביל למנוע מחלות כדי לשים אותו בטפרטורה של חדר (20-30) ליד חלון בחורפים לא כדאי לפתוח את כל החלון בשביל למנוע התקררות חשוב לשים להם 2-4 משחקים וחשוב תמיד שהחלון והדלת יהיו פתוחים בשביל לגרום זרימה של חמצן בחדר

שמות לתוכים
    שמתי את זה סתם בשביל הכיף
    בנים: פאקו ניקו פולי קוקי שראגה ג'ין ג'יני ריק ריקו דריי בוני ביני קוקו סקיי בלו
    בנות: סנדי מנדי טוויטי פאקיטה ניקה דולה טולה לאסי לוסי

איך משכנעים את ההורים לקנות
    קודם כל אם אתם לא אחריים אז מה הפלא שהם לא קונים לך אתה קודם כל צריך להראות להם שאתה אחראי ותגיד להם שהציוץ שלהם מרגיעה אותך ותראה להם שאתה מתעניין בתוכים ככה אני קניתי
    רואים כמה קל וכמה טוב.

-קרדיט לאתר אחר-
    תוכי מגדלים באהבה,או לא מגדלים בכלל!

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

הוא תוכי שובב קופצני נחמד וכיפי חרוץ וקל לטיפול , התוכון חי באוסטרליה בלאקות, לתוכון יש זנב שגודלה כמחצית מגודלו של התוכון.
    *בלהקות

אם רציתם תוכון לקישוט הייתי ממליץ לכם בחום על שתי נקבות הן יקשטו את הבית וטיפולן יהיה קל
    אם רציתם תוכונים למטרת להאנות מציוצם הנעים הייתי ממליץ בחום על שני זכרים הם יהיו חברים טובים ולא יוכלו להביא גוזלים
    חשוב לדעת לפני שאתם קונים תוכון איזה דרישות יש לכם לתוכון לשם שעשוע או לשם ריבוי או לשם קישוט או לשם ציוץ
    גם חשוב לדעת שאם אתם לוקחים זכר ונקבה הם יצייצו אמון במיוחד הזכר וימליטו אם תתנו להם את הצרכים שהם צריכים
    כמנהל בע"ח אתה צריך לדעת בציפורים מטילות ולא ממליטות...

מה זה השטויות האלה תוכי לקישוט או לציוץ?! אתם רוצים לקנות משהו שעושה לכם קול נעים ונראה יפה יש ציפור פלסטיק כזאת שאתה עושה רעש אז היא מצייצת!
    אל תקנו תוכי אם אתה רוצים אותו ליופי או לציוצים!@!@!!!!

אילוף
    אם אתם רוצים לקנות תוכי מאולף זה כיף אבל לדעתי יותר כיף לאלף בעצמך בשביל לאלף את התוכון אתה צריך להשקיע מספר שעות ביום בשביל לאילופו המצרכים:אוכל שמתאים לגוזלים גוזל מספריים וכלוב
    קודם כל אתם צריכים תוכון גוזל שקניתם את הגוזל תעשו לו חתימה (לגזור חלק מהנוצות בכנף) גוזרים את הנוצות בכנף אחד בשביל לאקל על האילוף קשה להסביר במילים אז אני יראה לכם איך עושים את זה בנעוץ (לא משנה חפשו בנעוץ יש שם אני לא זוכר איפה אבל יש) לאחר שגזרתם לתוכי את הנוצות תשחקו איתו לפחות שעתיים ביום (לא כל הזמן שעתיים רק בגילים האלה שהם גוזלים שהם בוגרים צריכים חצי שעה ביום) ותאכילו אותו מהיד שלכם אם הוא יכול לאכול אוכל של בוגרים אז אוכל של בוגרים אם לא אז דייסה כזאת אפשר לקנות בחנות חיות אם התוכון מסרב לאכול מידכם איון צורך לבעלה בלילה שהוא הולך לישון תוציאו את האוכל למחרת בצוהריים תוציאו אותו ותביאו לו לאכול מהיד שלכם
    1) דיברת על גוזל, אתם רוצים לגזור כנפים ?! לכו לוטרינר שילמד אותכם, יש לי פה מדריך איך לעשות את זה אבל בשביל לא לעשות נזק לכו לוטרינר.
    2) מומלץ לשחק עם התוכי שלכם כמה שיותר בשביל שהתרגל אליכם, גם שהוא בוגר אתם לא תתנו לו את השעתיים /שעה וחצי תשומת לב הם יהרסו לכם.
    3) גוזל צריך לאכול בשעות מסודרות אין דבר כזה לקחת לו את האוכל ולבוא בצהריים עם היד, זה התעללות!!!
    גם לתוכי בוגר אסור לעשות את זה, כי אתה מאלף אותו בצורה לא נכונה!!!
    אם תשים לב באשכול שפתחתי תראה אילוף לתוכי פרא בוגר : http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=621862

ביצים בוקעות*
    ובעניין של הצמר גפן, לא מומלץ לשים כי ציפורן או מקור נתקע בזה והם יכולים למות!!!

איך תוכון אמור להראות הוא אמור להיות קופצני לשרוק מדי פעם לסדר את הנוצות אם התוכי לא מתנאג ככה יש לו בעיה
    חשוב לשים לב שנושרים לו נוצות אם יש על זה דם או שיש על זה נזלת ואם העניים שלו אדומות או שיוצא לו נזלת או דם מהאף זה גם סוג של מחלה במצבים כאלה קחו אותו לווטרינר מיד
    איך מונעים מחלות? בשביל למנוע מחלות כדי לשים אותו בטפרטורה של חדר (20-30) ליד חלון בחורפים לא כדאי לפתוח את כל החלון בשביל למנוע התקררות חשוב לשים להם 2-4 משחקים וחשוב תמיד שהחלון והדלת יהיו פתוחים בשביל לגרום זרימה של חמצן בחדר
    מתנהג*
    לדעתי לא היית צריך להכנס כאן למחלות כי יש אין סוף מחלות, רוצים ללמוד או לקרוא על מחלות ועל טיפול בהם יש ספר מצוין ושמו
    ספר התוכים של ד"ר שלומית לוי.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

*בלהקות

מה זה השטויות האלה תוכי לקישוט או לציוץ?! אתם רוצים לקנות משהו שעושה לכם קול נעים ונראה יפה יש ציפור פלסטיק כזאת שאתה עושה רעש אז היא מצייצת!

אילוף
    1) דיברת על גוזל, אתם רוצים לגזור כנפים ?! לכו לוטרינר שילמד אותכם, יש לי פה מדריך איך לעשות את זה אבל בשביל לא לעשות נזק לכו לוטרינר.
    2) מומלץ לשחק עם התוכי שלכם כמה שיותר בשביל שהתרגל אליכם, גם שהוא בוגר אתם לא תתנו לו את השעתיים /שעה וחצי תשומת לב הם יהרסו לכם.
    3) גוזל צריך לאכול בשעות מסודרות אין דבר כזה לקחת לו את האוכל ולבוא בצהריים עם היד, זה התעללות!!!
    אם תשים לב באשכול שפתחתי תראה אילוף לתוכי פרא בוגר : http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=621862

ביצים בוקעות*
    ובעניין של הצמר גפן, לא מומלץ לשים כי ציפורן או מקור נתקע בזה והם יכולים למות!!!

מתנהג*
    לדעתי לא היית צריך להכנס כאן למחלות כי יש אין סוף מחלות, רוצים ללמוד או לקרוא על מחלות ועל טיפול בהם יש ספר מצוין ושמו

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Special1 צפיה בהודעה
    *בלהקות

ביצים בוקעות*

מתנהג*
    סיימת?יופי.
    נפלטו כמה שגיאות אני לא חייב לתת לך דין וחשבון נכון?
    המשך יום נעים.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    סיימת?יופי.
    נפלטו כמה שגיאות אני לא חייב לתת לך דין וחשבון נכון?
    המשך יום נעים.
    חבל לי שאתה לוקח את הביקור שלי לצד שלילי, אני מנסה לעזור לך ללמוד את הדברים הנכונים מאשר ללמוד שטויות שכתוב באינטרנט!
    אם הייתי במקומך הייתי מקבל את הביקורת כביקורת בונה ורק לומד ממנה!

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Special1 צפיה בהודעה
    חבל לי שאתה לוקח את הביקור שלי לצד שלילי, אני מנסה לעזור לך ללמוד את הדברים הנכונים מאשר ללמוד שטויות שכתוב באינטרנט!
    אם הייתי במקומך הייתי מקבל את הביקורת כביקורת בונה ורק לומד ממנה!
    נמשיך את זה בפרטי כי אני לא רוצה שזה יגרר לספאם!

משתמש כבוד
    את כל החרא אוכלים ביחד!
    האוואטר של גולני
    שם פרטי
    מתן
    לייקים
    576
    נקודות
    23
    משפט מחץ
    if you can beat them join them...

היה לי תוכונים , 2 , חיה מדהימה

ספוילר:

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:56.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect