קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דבר-תורה] בראשית ברא אלוקים...
    על ידי srvi12 בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 30-03-2011, 20:12
  2. האם אלוהים הוא אכן טוב כמו שהדת כול הזמן חוזרת שוב ושוב.
    על ידי crazyseducer בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:07
  3. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 09-05-2009, 21:12
  4. חחח בראשית ברא אלוהים........
    על ידי Moshe בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 02-11-2005, 18:57
  5. חחח בראשית ברא אלוהים........
    על ידי Moshe בפורום דיבורים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 19-10-2005, 23:13
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 33

דעה - בראשית ברא האדם את אלוהים, ויראה כי טוב.

"Songs Of Freedom" האוואטר של KiddyBandit
    שם פרטי
    Ariel
    לייקים
    17
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    Great Minds Think Alike

ברירת מחדל דעה - בראשית ברא האדם את אלוהים, ויראה כי טוב.

לדעתי המצאת אלוהים היא בעצם דרך, דרך של האדם להקל על עצמו.
    מזתומרת ?

לבן אדם יותר קל ונעים לחשוב שברגע מותו הוא לא חודל לחיות אלא הוא הולך למקום יותר טוב - לגן עדן!
    לבן אדם יותר קל לחשוב שיש משהו ששומר עליו ודואג לו....
    וזה בעצם סיבה להמצאת אלוהים.

אבל למה ש"אלוהים" ישמור עליו? הוא צריך לעשות משהו בשביל זה.
    ומכן מתחילה הפרוצדורה הדתית מסביב אלוהים, לשמור שבת, לאכול כשר, וכד'

אז מצד אחד, אני לא מבין למה אדם משכיל נותן לעצמו להאמין בקוסם גדול שיושב איפשהו, רואה הכל, יודע הכול, ובוחן אותך, ואתה צריך לסגוד לו...

ומצד שאני אני מבין למה זה נוח להאמין בקוסם.

אז בעצם מכאן ניתן להבין שקצת יותר קשה להיות אתאיסט ומצד שני בעצם יותר קל...

כי אתאיסט, שיודע שאין עולם הבא והוא כאן חי ושורד בכוחות עצמו ולא בעזרת הקוסם ומאמין בעצמו ולא בחרטה אין לו הקלה בחיים.

זה דעתי בתמצות, אני עוד יכול לחפור על זה...
    נערך לאחרונה על ידי KiddyBandit; 03-10-2011 בשעה 23:56.

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי KiddyBandit צפיה בהודעה
    מזתומרת ?

לבן אדם יותר קל ונעים לחשוב שברגע מותו הוא לא חודל לחיות אלא הוא הולך למקום יותר טוב - לגן עדן!

אז מצד אחד, אני לא מבין למה אדם משכיל נותן לעצמו להאמין בקוסם גדול שיושב איפשהו, רואה הכל, יודע הכול, ובוחן אותך, ואתה צריך לסגוד לו...

כי אתאיסט, שיודע שאין עולם הבא והוא כאן חי ושורד בכוחות עצמו ולא בעזרת הקוסם ומאמין בעצמו ולא בחרטה אין לו הקלה בחיים.

זה תעדי בתמצות, אני עוד יכול לחפור על זה...
    לא תודה, זה מספיק. בתמצות - אתה מצדד בגישה של הפסיכולוגיה.
    מחד גיסא, גם לאדם מאמין נראה פשוט שיש לנו צורך מסויים באלוקות, מישהו שישגיח, משהו אחרי המוות. מאידך, הטענה שהכל הומצא/דברים יצאו מהקשרם/אנשים דמיינו זה דיי מגוחך. לכן יש לבחון את הדברים לעומקם ולהיווכח באמת. אגב, גם זו (הגישה הפסיכולוגית) הינה השערה, וגם כאן ניתנת לך בחירה במה להאמין.
    אמונה היא בחירה, והיא אינה קלה. האטאיסטים בוחרים בדרך הקלה יותר עבורם.

אולי כדאי שתלמד את הפסוק הראשון על הבריאה "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ" על דרך הדרש שכן כפי שמסביר רש"י, פסוק זה מרמז שכך יש ללומדו. (שאלת פתיחה שאם כבר את מנסה לשנות דברים - כתוב "בראשית ברא אלוקים" - לכאורה משמע שבראשית ברא את אלוקים שהרי היה יכול לכתוב בראשית אלוקים ברא (כמקובל לאמר). מפרשים על הפסוק עונים על זאת ועוד רבות.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 03-10-2011 בשעה 23:06.
    בברכה,

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

תגיד לי, איך היה אור בלי שמש?

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

מזתומרת ?

זה תעדי בתמצות, אני עוד יכול לחפור על זה...
    זאת הדעה המקובלת... יש לי רעיון או קו מחשבה אחר שאפשר להרהר בו..
    מכיוון שבתקופה הקדומה לא הייתה משטרה ולא היו בתי-כלא היה צורך בסיסי בחוקים ובגוף שיאכוף את החוקים..
    הגוף ש"אכף" את החוקים היו האלים\אלוהים.. אמרו לאנשים שאם הם ירצחו הם יגיעו לגיהנום, ואם הם יגנבו אז כנ"ל... וזה בעצם מה שריסן את האנשים מלבצע פשעים הלו. הם בעצם פחדו לפשוע כי תמיד יש את האח הגדול שמסתכל ובוחן אותם מלמעלה ואי-אפשר לחמוק אצלו מעונש.

אל תקפצו ישר לא אמרתי שזו דעתי, רק הצגתי עוד קו מחשבה מעניין על בריאת האדם את האלוהים.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    איך זה קשור לאשכול?

התורה היא לא ספר מדע ולא באה ללמד על סדר האירועים.
    ובכל אופן, גם לפי השיטה המדעית יש קונצנזוס מלא על אור לפני שמש, מפץ גדול אמור לפלוט לא מעט אור, אתה לא חושב?

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

מזתומרת ?

זה דעתי בתמצות, אני עוד יכול לחפור על זה...
    תראה השאלה היא לא למה אנחנו רוצים להאמין שיש מישהו מעלינו, הרצון הזה הוא רצון בסיסי ומובן בגלל זה אין לטענות שלך שום נקודה, לאומת זאת אם נסתכל דווקא על הגישה המדעית ולא הפסיכולוגית-אנושית אנחנו נראה שלמרות שהמדע מציע את הסיפור של בריאת העולם והתפתחות החיים כביכול הוא מגיע לנקודה שבה הוא לא יכול להסביר, איך הכל התחיל, ומה היה לפני כל ההשערות, בגלל שהמדע מוגבל בעצם היותו כפוף לחשיבה האנושית לציר הזמן שאנחנו כבני אדם לא יכולים להבין שום דבר בלעדיו.

לכן הטענה שלי היא, לא יכול להיות שאדם יאמין בה' לא כי זה נוח לא אלה כי זה ההסבר היחיד הקיים להיווצרות שלנו? נכון, קיימות כל מני תיאוריות אחרות וכמובן גם המדע אבל לדעתי עדיף לאמץ דרך שמסבירה לך את כל הסיפור מאשר תאוריות מדעיות שמספרות לך מה קרה מנקודה מסויימת ובה הם נתקעות וגם אם נגלה נקודה אחת אחורה, אז הם יכשל בלמצוא מה שהיה לפני ומה שהיה לפני כי תמיד יש משהו לפני ומשהו לפני המשהו שלפני, לאומת זאת לנו כיהודים ברור שאותו ציר זמן שאנחנו חיים לפיו סביר מאוד להניח שקיים רק בצורת החשיבה שלנו כבני אדם שרחוקה מאוד מההבנה של צורה החשיבה האלוהית שבה אין התחשבות לאותם מאפיינים של זמן וחומר כמו אצלנו ולכן כשאתה יוצא מנקודת הנחה כזאת, יש הסבר חד משמעי.

שאלה, אם הייתי אומר לכם עכשיו שיש לי גלימה שהופכת אותי לבלתי נראה, סביר להניח שהשפויים מבניכם היו אומרים שאני משקר, לאומת זאת אם הייתי אומר לאנשים לפני 2000 שנה שיהיו מטוסים ואפילו נוכל להגיע לירח הם היו חושבים שאני מטורף, הנקודה שלי היא שבמדע, אסור לפסול שום תאוריה כי יכול להיות שעוד 2000 שנה יוכיחו בצורה חד משמעית שהיווצרות העולם בלי קיום אלוהי היא בלתי אפשרי ואז אתם תהיו אותם בורים שלא האמינו לזה לפני 2000 שנה, אומנם אולי אני טועה אבל המדע הוא זה שמאמין במחקר מתמיד ובדיקה של כל אופציה אפשרית לכן כאנשים שהולכים לפי גישה מדעית אסור לכם לפסול את האפשרות של קיום אלוהי, כאופציה אפשרית.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 04-10-2011 בשעה 05:41.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    איך זה קשור לאשכול?

התורה היא לא ספר מדע ולא באה ללמד על סדר האירועים.
    ובכל אופן, גם לפי השיטה המדעית יש קונצנזוס מלא על אור לפני שמש, מפץ גדול אמור לפלוט לא מעט אור, אתה לא חושב?
    בכלל לא ההפך הוא הנכון,
    השלב הראשון היה קריסה ארוכת טווח שלאחריה הופיעה התרחבות ספונטנית תהליך די חשוך אפשר להגיד..

ציטוט נכתב במקור על ידי SirToT צפיה בהודעה
    תראה השאלה היא לא למה אנחנו רוצים להאמין שיש מישהו מעלינו, הרצון הזה הוא רצון בסיסי ומובן בגלל זה אין לטענות שלך שום נקודה, לאומת זאת אם נסתכל דווקא על הגישה המדעית ולא הפסיכולוגית-אנושית אנחנו נראה שלמרות שהמדע מציע את הסיפור של בריאת העולם והתפתחות החיים כביכול הוא מגיע לנקודה שבה הוא לא יכול להסביר, איך הכל התחיל, ומה היה לפני כל ההשערות, בגלל שהמדע מוגבל בעצם היותו כפוף לחשיבה האנושית לציר הזמן שאנחנו כבני אדם לא יכולים להבין שום דבר בלעדיו.

לכן הטענה שלי היא, לא יכול להיות שאדם יאמין בה' לא כי זה נוח לא אלה כי זה ההסבר היחיד הקיים להיווצרות שלנו? נכון, קיימות כל מני תיאוריות אחרות וכמובן גם המדע אבל לדעתי עדיף לאמץ דרך שמסבירה לך את כל הסיפור מאשר תאוריות מדעיות שמספרות לך מה קרה מנקודה מסויימת ובה הם נתקעות וגם אם נגלה נקודה אחת אחורה, אז הם יכשל בלמצוא מה שהיה לפני ומה שהיה לפני כי תמיד יש משהו לפני ומשהו לפני המשהו שלפני, לאומת זאת לנו כיהודים ברור שאותו ציר זמן שאנחנו חיים לפיו סביר מאוד להניח שקיים רק בצורת החשיבה שלנו כבני אדם שרחוקה מאוד מההבנה של צורה החשיבה האלוהית שבה אין התחשבות לאותם מאפיינים של זמן וחומר כמו אצלנו ולכן כשאתה יוצא מנקודת הנחה כזאת, יש הסבר חד משמעי.

שאלה, אם הייתי אומר לכם עכשיו שיש לי גלימה שהופכת אותי לבלתי נראה, סביר להניח שהשפויים מבניכם היו אומרים שאני משקר, לאומת זאת אם הייתי אומר לאנשים לפני 2000 שנה שיהיו מטוסים ואפילו נוכל להגיע לירח הם היו חושבים שאני מטורף, הנקודה שלי היא שבמדע, אסור לפסול שום תאוריה כי יכול להיות שעוד 2000 שנה יוכיחו בצורה חד משמעית שהיווצרות העולם בלי קיום אלוהי היא בלתי אפשרי ואז אתם תהיו אותם בורים שלא האמינו לזה לפני 2000 שנה, אומנם אולי אני טועה אבל המדע הוא זה שמאמין במחקר מתמיד ובדיקה של כל אופציה אפשרית לכן כאנשים שהולכים לפי גישה מדעית אסור לכם לפסול את האפשרות של קיום אלוהי, כאופציה אפשרית.
    בטח ממש כייף להחיות בתוך הראש שלך אותך לא מעניינת המציאות הכל לפחי איך שניראה לך, אז בוא נבהיר לך כמה דברים מנקודת מבט של בן אדם שהמדע והדת אינם זרים לו.
    דבר ראשון ראשון, הרצון להאמין שיש אל הוא אינו מבון באליו ובטח שלא לגיטימי.
    זאת אמונה מוכרחת ואפשר להסביר את זה בצורה די פשוטה, אם תיגש לילד בן 3 שלא גדל בסביבה שמעידה על אמונה לא לפה ולא לפה ותשאל אותו מאיכן הגיעה הקוביה שאיתה הוא משחק הוא לא יגיד לך מאלוהים וזה כי למה, כי את אלוהים צריך להציג הוא אינו רעיון ברור משם עצמו.

עכשיו לנושא האהוב עלי יותר, אולי במקום בו אתה חי המדע כפוף לזמן ומוגבל לבינה אנושית (מסויימת) מוגבלת אבל מהמקום שאני מגיע המדע הוא תחום שלא עוצר בשום גבול דמיון וחוקר מעבר ליכולות הקיימות שלו באותו זמן אבל זה לעולם לא ימנע מאיתנו לחקור, אז הטענה שלך לא מחזיקה מים.

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    בכלל לא ההפך הוא הנכון,
    השלב הראשון היה קריסה ארוכת טווח שלאחריה הופיעה התרחבות ספונטנית תהליך די חשוך אפשר להגיד..

בטח ממש כייף להחיות בתוך הראש שלך אותך לא מעניינת המציאות הכל לפחי איך שניראה לך, אז בוא נבהיר לך כמה דברים מנקודת מבט של בן אדם שהמדע והדת אינם זרים לו.
    זאת אמונה מוכרחת ואפשר להסביר את זה בצורה די פשוטה, אם תיגש לילד בן 3 שלא גדל בסביבה שמעידה על אמונה לא לפה ולא לפה ותשאל אותו מאיכן הגיעה הקוביה שאיתה הוא משחק הוא לא יגיד לך מאלוהים וזה כי למה, כי את אלוהים צריך להציג הוא אינו רעיון ברור משם עצמו.

עכשיו לנושא האהוב עלי יותר, אולי במקום בו אתה חי המדע כפוף לזמן ומוגבל לבינה אנושית (מסויימת) מוגבלת אבל מהמקום שאני מגיע המדע הוא תחום שלא עוצר בשום גבול דמיון וחוקר מעבר ליכולות הקיימות שלו באותו זמן אבל זה לעולם לא ימנע מאיתנו לחקור, אז הטענה שלך לא מחזיקה מים.
    המדע שלך עוצר בגבול הדמיון כיוון שאתה לא יכול להעלות בדעתך שקיום אלוהי הוא אפשרי למרות העבודה שהמדע לא יכול לשלול את הקיום הזה ולכן האופציה הזאת קיימת מבחינה מדעית אבל אתה בוחר להתעלם ממנה ולנסות להסביר מדוע היא לא הגיונית למרות שמבחינה מדעית, גם אם תוכיח שיש פגמים בתורה ושכל היהדות היא שקר [דבר שהוא בלתי אפשרי אגב] עדיין אתה לא תפסול את האפשרות לקיום אלוהי ולכן האופציה הזאת תמיד תשאר פתוחה והגיונית מבחינה מדעית.

זה היופי במדע, הכל הגיוני עד שהוכח אחרת.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 04-10-2011 בשעה 18:33.

"והארץ, הייתה תוהו ובוהו, וחושך, על-פני תהום; ורוח אלוהים, מרחפת על-פני המים. ויאמר אלוהים, יהי אור; ויהי-אור." - משמע שהיה חושך שכן חושך הוא היעדר אור ואז ה' ברא את האור (ויאמר לשון רצון). "וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת הָאוֹר כִּי טוֹב וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ" - אומר הרמב"ן: ...ולפי פשוטו כך פרשהו: ראהו כִּי טוֹב, ואין נאה לו ולחשך להשתמש בערבוביא, וקבע לזה תחומו ביום ולזה תחומו בלילה. "וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהַבְדִּיל בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים וּלְיָמִים וְשָׁנִים" - אומר הרמב"ן: הרמב"ן יְהִי מְאוֹרוֹת. הנה האור נברא ביום ראשון ומאיר ביסודות וכאשר נעשה הרקיע בשני הפסיק באור ומנע אותו מהאיר ביסודות התחתונים והנה כאשר נבראת הארץ בשלישי היה בה חשך ולא אור ועתה ברביעי רצה הקב"ה שיהיו ברקיע מאורות מגיעים אור לארץ וזה טעם "בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהָאִיר עַל הָאָרֶץ" כי האור היה למעלה מן הרקיע ולא האיר על הארץ וענין "יְהִי מְאוֹרוֹת" כי מחומר השמים גזר בראשון שיהיה אור במדת היום ועתה גזר שיתגשם ויתהוה ממנו גוף מאיר ביום גדול האורה וגוף אחר קטן האורה מאיר בלילה ויתלו שניהם ברקיע השמים שיאירו גם למטה ויתכן כי כמו ששם בארץ כח הצמיחה במקומות ממנה כן שם ברקיע מקומות מוכנים ומזומנים לקבל האורה והגופים האלה מקבלי אור מזהירים כגון האספקלריאות ואבני השהם ולכן יקראם מְאוֹרוֹת לא אוֹרִים אף על פי שקראם המזמור כן.

בכלל לא ההפך הוא הנכון,

הילד גם לא יאמר שהיא הגיע כתוצאה מהמפץ הגדול.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    "והארץ, הייתה תוהו ובוהו, וחושך, על-פני תהום; ורוח אלוהים, מרחפת על-פני המים. ויאמר אלוהים, יהי אור; ויהי-אור." - משמע שהיה חושך שכן חושך הוא היעדר אור ואז ה' ברא את האור (ויאמר לשון רצון). "וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת הָאוֹר כִּי טוֹב וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ" - אומר הרמב"ן: ...ולפי פשוטו כך פרשהו: ראהו כִּי טוֹב, ואין נאה לו ולחשך להשתמש בערבוביא, וקבע לזה תחומו ביום ולזה תחומו בלילה. "וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהַבְדִּיל בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים וּלְיָמִים וְשָׁנִים" - אומר הרמב"ן: הרמב"ן יְהִי מְאוֹרוֹת. הנה האור נברא ביום ראשון ומאיר ביסודות וכאשר נעשה הרקיע בשני הפסיק באור ומנע אותו מהאיר ביסודות התחתונים והנה כאשר נבראת הארץ בשלישי היה בה חשך ולא אור ועתה ברביעי רצה הקב"ה שיהיו ברקיע מאורות מגיעים אור לארץ וזה טעם "בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהָאִיר עַל הָאָרֶץ" כי האור היה למעלה מן הרקיע ולא האיר על הארץ וענין "יְהִי מְאוֹרוֹת" כי מחומר השמים גזר בראשון שיהיה אור במדת היום ועתה גזר שיתגשם ויתהוה ממנו גוף מאיר ביום גדול האורה וגוף אחר קטן האורה מאיר בלילה ויתלו שניהם ברקיע השמים שיאירו גם למטה ויתכן כי כמו ששם בארץ כח הצמיחה במקומות ממנה כן שם ברקיע מקומות מוכנים ומזומנים לקבל האורה והגופים האלה מקבלי אור מזהירים כגון האספקלריאות ואבני השהם ולכן יקראם מְאוֹרוֹת לא אוֹרִים אף על פי שקראם המזמור כן.

הילד גם לא יאמר שהיא הגיע כתוצאה מהמפץ הגדול.
    מאיזה סיבה אתה חושב שכיוונתי לשם הנושא הנדון היה שאמונה באל היא אינה מובנת באליה ובטח שלא לגיטימית.

מאיזה סיבה אתה חושב שכיוונתי לשם הנושא הנדון היה שאמונה באל היא אינה מובנת באליה ובטח שלא לגיטימית.
    הנקודה שלי הייתה שכשאתה בן שלוש שום דבר לא מובן מאליו.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

הנקודה שלי הייתה שכשאתה בן שלוש שום דבר לא מובן מאליו.
    בטח שכן /=

בטח שכן /=
    ספר לי מה הבנת כשהיית בן שלוש ואיך זה קשור לבריאת העולם.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ספר לי מה הבנת כשהיית בן שלוש ואיך זה קשור לבריאת העולם.
    שוב אתה מושך את הדברים שלי למקום שבהם לא דשתי
    הרבה דברים הם לגיטימים לילד בן שלוש והם ממש לא בעיניין הבריאה..
    ילד בן 3 יודע שהוא צריך לאכול ילד בן 3 יודע שהוא צריך לעשות צרכים ילד בן שלוש יודע שלשחק עם קוביות זה משחק כייף
    ילד בן 3 יודע שיש לו הורים ילד בן 3 יודע איך הקול שלו נישמע ילד בן 3 ידע לזהות את ההורים שלו בתוך המון
    ילד בן 3 הוא בינתי ובכל זאת הוא אינו מבין את אלוהים ולמרות זאת אם תגיד לו שההורים שלו הביאו אותו בצורה די אינסטקטיבית הוא יבין אותך אבל אם תגיד לו שאלוהים יצר אותו הוא ישאל אותך איך הוא ניראה (נקודה למחשבה אם לא קשה לכם לעכל רעיון פילוסופי כזה)
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 04-10-2011 בשעה 21:37.

"Songs Of Freedom" האוואטר של KiddyBandit
    שם פרטי
    Ariel
    לייקים
    17
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    Great Minds Think Alike

המדע שלך עוצר בגבול הדמיון כיוון שאתה לא יכול להעלות בדעתך שקיום אלוהי הוא אפשרי למרות העבודה שהמדע לא יכול לשלול את הקיום הזה ולכן האופציה הזאת קיימת מבחינה מדעית אבל אתה בוחר להתעלם ממנה ולנסות להסביר מדוע היא לא הגיונית למרות שמבחינה מדעית, גם אם תוכיח שיש פגמים בתורה ושכל היהדות היא שקר [דבר שהוא בלתי אפשרי אגב] עדיין אתה לא תפסול את האפשרות לקיום אלוהי ולכן האופציה הזאת תמיד תשאר פתוחה והגיונית מבחינה מדעית.

זה היופי במדע, הכל הגיוני עד שהוכח אחרת.
    נכון, תמיד חשוב לזכור שהמוח האנושי הוא באמת מוגבל, אדם שמשתמש רק ב 5 אחוז מהמוח שלו, בעצם משתמש כמעט בלום ויודע כ"כ הרבה או בעצם כ"כ מעט.
    אז בעצם כנאמר לפנינו כי הדמיון לא בהכרח דמיוני והכל אפשרי זה מה שמניע את המדע.
    אם הייתה אומר לבן אדם פשוט לפני 15 שנה שבעתיד יהיה אפשרות לעשות TELEPORT לדברים, גם הוא היה מגחך, המדע מתקדם אבל תמיד אפשר עוד.

וכן בעצם האמונה באל יכולה בעצם לנבואה מאולי אפשר לומר סוג של עצלנות, וויתור, האדם יכול לשאול עצמו שאלות יום וליל איך נברא העולם ומה קודם, אבל אם אתה אומר לעצמך שיש קוסם שעשה את זה, אין מה לשאול ! להכל אותה תשובה.

מה הקשר .?!?!?
    נערך לאחרונה על ידי KiddyBandit; 04-10-2011 בשעה 21:36.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,110 | הודעות: 8,151,692 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect