---
-
--
-
-
--
-
-
--
הדתיים מאמינים בגן עדן והגהנום.... אתם ראיתם איפשהו מוזכרת המילה גיהנום בתנך ?!... אנשים שעבר עליהם מוות קליני
אמרו שהם חזרו מהגיהנום"?!.. אני לא חושב
אז כל האלה שאומרים "יש גהנום וגן עדן" תביאו הוכחות
---
-
--
-
-
--
-
-
--
הדתיים מאמינים בגן עדן והגהנום.... אתם ראיתם איפשהו מוזכרת המילה גיהנום בתנך ?!... אנשים שעבר עליהם מוות קליני
אמרו שהם חזרו מהגיהנום"?!.. אני לא חושב
אז כל האלה שאומרים "יש גהנום וגן עדן" תביאו הוכחות
קרדיט לFRENZY
|
|
לפי התגובות אני מבין שהדתיים פרשו מחיכוך מתככות ומהסתה לחינם.
יש הבדל בין לדסקס ברמה גבוהה לבין "הטחת שווא" באמונה של בן אדם
אם בן אדם מאמין שיש גן עדן וגיהנם מי אני ואתה שנפריע לו ? זה החופש הקטן שלו, האמונה שלו
זה באמת משנה אם יש הוכחות או לא ?
מה זה מפריע לכם?
אני לא מאמין לא בגן עדן ולא בגיהנם
אבל אני נותן 100% לגיטימציה לאנשים אחרים להאמין.
העניין בדת ואמונה זה לא הוכחות ונתונים
כי זה שייך לצד השמאלי של המוח
נא לא להצהיר הצהרות ללא מקור. הגהינום מוזכר פעמים רבות בספרות חז"ל, לדוגמא, נאמר במסכת אבות (פרק ה משנה יט):
"מה בין תלמידיו של אברהם אבינו לתלמידיו של בלעם הרשע תלמידיו של אברהם אבינו אוכלין בעולם הזה ונוחלין בעולם הבא שנאמר (משלי ח') להנחיל אוהבי יש ואוצרותיהם אמלא אבל תלמידיו של בלעם הרשע יורשין גיהנם ויורדין לבאר שחת שנאמר (תהלים נ"ה) ואתה אלהים תורידם לבאר שחת אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם ואני אבטח בך:"
הגהינום כנראה קיים (שימו לב, הדיון התחיל מתוך הנחה שהמקור הנדרש הוא יהודי!), אבל עבודת הקודש של היהודי צריכה להיות מבוססת על אהבה ה', ולא חלילה מתוך פחד.
דרור, אם אתה מחכה לתגובה ומצד שני מחשיב אותה להסתה, אז כדאי שחשוב שוב על המושג דיון.
הסיבה היחידה שבגללה לא התקבלה פה תשובה מהצד הדתי של המתדיינים, היא מפני שהדיון נערך ביום כיפור,
בו כידוע אוסרת ההלכה את השימוש במכשירים חשמליים. אני מקווה שהדיון לא נערך ביום זה בזדון, על מנת להשמיע בלי לשמוע.
שנה טובה שבוע מבורך![]()
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
גבר, אני רואה המון תגובות ונושאים מיותרים בפורום הזה ודעות שאני לא מסכים איתם, אני משתדל לכבד את כולם כי אני אדם שמכבד דעות של אנשים אחרים כזה אני, ואפילו כאחד כזה אני חייב להגיד לך, אתה אידיוט וזה הנושא הכי מטומטם שראיתי בחיים שלי.
דבר ראשון להוכיח שגהנום קיים או לא קיים זה בלתי אפשרי, ניתן להאמין אבל לא ניתן להוכיח, כמובן שלא יכולים לתת לך שום הוכחה שתספק אותך כיוון שכל מקום שנחשב להוכחה לאנשים מאמינים כמו ספרים יהודיים למיניהם לא יספקו אותך אז בבקשה תסביר לי מה ציפית כשפתחת את האשכול הזה שיקרה? תפעיל את המוח שלך ותראה עד כמה מטומטם זה נראה זה לא כאילו אנחנו יכולים להוריד את ה' מהשמיים כדי שיספר לך על התוכניות שלו בשביל הנשמה האומללה שלך נכון? אז בבקשה...
תקשיב תקרא את זה ותבין טוב מאוד !
אוקיי כך :
אני אדם דתי אני שומר לפעמים שבת אני מניח תפילין כל בוקר אומר אשר יצר והכל כולל הכל וכמה שאני יכול ברכת האוכל ככל שאני יכול !
אני לא מאמין בגן עדן וגהנום כפי שאמרתה לא מוזכר בתנ"ך , אבל יש תחנות !!! כן כן תחנות אשר אתה נפטר חס וחלילה תיהיה בריא אתה עולה לשמיים ושופטים אותך לפי מה שעשיתה בחיים !
אתה לא חייב להאמין גם עם לא תאמין אבל יהיה לך דרך ארץ אתה תגיע לתחנה מאוד גבוה כמו שרשום בתורה אדם לחברו !
עם אתה צריך חיזוק או רוצה לשמוע רבנים אז מסבירים הכל תרשום לי ה"פ אני יתן לך סרטונים שלהם פשוט תשמע ותבין את משמעות החיים למה החיים ככה הכל כולל הכול !
אני יסביר לך למה אתה מבקש מליון דולר והקדוש ברוך הוא לא נותן לך !
הקדוש ברוך הוא אוהב את העולם כפי שהוא כפי שהוא יצר עם הוא יתן לך מליון שקל אתה תשמח אבל אחריי זה ירד לך השמחה תיהיה שמח בחלקך ואתה תקרא עשיר !
עשיר זה לא חייב שזה יהיה כסף , אתה יכול להיות עם קצת כסף לגור בבית הכל טוב ברוך השם ופשוט להיות שמח בחלקך כי אדם אשר שמח בחלקו הוא אדם עשיר !
שבוע טוב אנשים אשרייכם צדיקים .