פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.
"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."
★
תא"ל ג'יימס קוון.
|
|
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
מצטער אבל לא הוכחת שום טעות בתנ"ך, אם הייתה מוכיח שאותו אדם בן מאות שנים לא באמת היה קיים, או שהוא לא בנה ספינה מעץ והכניס לתוכה זוג מכל חייה בעולם אולי הייתה מוכיח את הטענה שלך אבל לא הוכחת שזה לא הגיוני רק טענת שזה לא הגיוני.
זה לא הגיוני שהצבא הישראלי ינצח ב1967 את צבאות מצרים, סוריה, ירדן, עירק, ערב הסעודית, אלג'ריה, תוניסיה, סעודיה ועוד מדינות ששכחתי כנראה להזכיר בזמן שקיומו הכולל לא עולה על 20 שנה והוא מתייצב מול מעצמות בנות מאות שנים וזאת עובדה היסטורית שזה קרה, אתה יכול לטעון שזה לא הגיוני אבל הטענה שלך מתבטלת עקב התיעוד ההיסטורי כמו שאתה יכול לטעון שאותו אדם לא היה קיים אבל עד שלא תוכיח שהתיעוד התנכ"י לא אמין הטענה שלך טובה כמו חול.
לדעתי כשאתה נולד להורים דתיים אז זה החינוך שקיבלת בבית
אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.
אני לא יכול להוכיח שאלוהים או נח לא קיימים בדיוק כמו שאתה לא יכול להוכיח ששיווה, בודהה, זאוס, אנוביס ועוד מיליוני אלים אחרים לא קיימים.
חובת ההוכחה היא על זה שטוען שאלוהים כן קיים.
אפשר להוכיח קיום של משהו, לא?
בנוגע למלחמת ששת הימים:
טענה מוכרת שנובעת מתוך בורות.
אני חקרתי את מלחמת ששת הימים היטב.
אני מאוד מתעניין במלחמות ישראל.
קודם כל, לא ניצחנו את צבאות כל המדינות האלה.
הליגה הערבית שלחה סיוע צבאי של אנשים, אבל לא נלחמנו נגד כל הצבאות האלה.
לא מדובר באומות בנות מאות שנים.
סוריה קיבלה עצמאות רק ב-1944.
מצרים קיבלה עצמאות רק ב-1922.
ירדן קיבלה עצמאות רק ב-1946.
ניצחנו במלחמת ששת הימים בגלל אסטרטגיה, טקטיקה, כוח אדם, טכנולוגיה והעובדה שמבצע מוקד נתן עליונות אווירית מוחלטת כבר בשעות הראשונות של המלחמה.
כשעוד האמנתי זה היה הטיעון העיקרי שלי.
איך ייתכן שניצחנו את כל המלחמות האלה?
אבל אז הוצאתי את הראש מהתחת והתחלתי לבדוק מה קרה שם.
כנ"ל עם כדור הארץ והחיים.
השתמשתי בדיוק באותן טענות, אבל אז התחלתי לחקור והגעתי למסקנה שיש הסבר מדעי הגיוני ושהעולם הזה כן יכול להווצר בלי סיוע אלוהי.
אני הסקתי את המסקנות שלי, אתה תסיק את שלך.
פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
★
תא"ל ג'יימס קוון.
אם אתה לא יכול להוכיח שהם לא קיימים אתה לא יכול להתייחס אליהם כאל טעות בתורה, אני לא טענתי מעולם שאני יכול להוכיח שזאוס לא קיים זאת לא הכוונה שלי ולא הרצון שלי לעשות את זה כיוון שאם אדם מאמין בזאוס זה לא מפריע לי דבר שמשום מה נראה שמאוד מפריע לך שאנשים מאמינים ביהדות.
לגבי מלחמת ששת הימים רוב המילים שלי היו בהגזמה כדי להראות טענה אחרת לגמרי אני לא טענתי שניצחנו בזכות נס, אני פשוט אמרתי שלמרות שהסיכוי לא נראה סביר אם התיעוד ההיסטורי אומר שכך היה אז כך היה וכך גם עם התנ"ך עד שלא יוכח אחרת.
אגב לגבי אותה "חובת הוכחה", ההוכחה הגדולה היא התנ"ך, וההוכחה הזאת היא קבילה עד שיוכיחו שהיא טועת ומכאן אנחנו חוזרים לאותה נקודת התחלה, אם יש לך הוכחה אמיתית שהתורה שגויה אני אשמח לשמוע אותה.
נערך לאחרונה על ידי SirToT; 21-10-2011 בשעה 17:03.
אי אפשר להתייחס לתנ"ך כתיעוד היסטורי אמין לסיפורים האלו בגלל שהוא התיעוד ההיסטורי היחיד.
למלחמת ששת הימים יש הרבה תיעודים, מקורות והוכחות שאי אפשר לערער עליהן.
אז בעצם אתה לא יכול לטעון שהתנ"ך הוא מקור היסטורי המהווה הוכחה חותכת לסיפורים האלה בדיוק כמו שאתה לא יכול לטעון שהארי פוטר מוכיח את מה שיש בו.
עד כמה שידוע לי, אין עוד תיעוד היסטורי של סיפור תיבת נח, לפחות לא תיעוד אמין שמתאים לסיפור התנכ"י.
בסרטון הבא יש טיעונים נפלאים שזורקים את הסיפור הזה לעזאזל:
יש עוד מלא טעויות בתנ"ך.
למשל:
ביום הראשון אלוהים ברא את האור. מאיפה האור הזה בא?
ביום השלישי הוא ברא את הצמחים, וביום הרביעי את השמש.
צמחים לא יכולים להתקיים בלי שמש.
נכון, יש כמה צמחים מיוחדים בקרקעית האוקיינוס שמתקיימים מפעילות געשית, אבל אנחנו מדברים על כל הצמחים והרוב המוחלט של הצמחים לא יכול לחיות בלי שמש.
ביום הרביעי הוא גם ברא את הכוכבים.
לקח לו שלושה ימים ליצור כוכב לכת פיצפון כמו כדור הארץ.
השמש הרבה יותר גדולה מכדור הארץ והוא ברא אותה ביום אחד ביחד עם כל שאר הכוכבים.
השמש היא כוכב קטן ביחס לשאר הכוכבים ביקום, ויש מיליוני מיליארדים של כוכבים ביקום.
אני לא רואה את ההגיון בסיפור.
זה רק בסיפור הבריאה.
★
תא"ל ג'יימס קוון.
לגבי היום הראשון, בעצמך אמרת שה' ברא אותו
לגבי היום השלישי, צמחים יכולים להתקיים בלי שמש הם לא יכולים להתקיים בלי אור וכפי שנטען האור קיים כבר מהיום הראשון
לגבי היום הרביעי, אומנם השמש יותר גדולה מכדור הארץ אבל אנחנו מסתכלים על התוכן ולא על הגודל, כדור הארץ הוא כוכב שדורש הרבה יותר תכנון וביצוע מאשר השמש שהיא כדור אנרגיה ענקי.
לגבי סיפור תיבת נוח, ראיתי בערוץ ההיסטוריה פעם על קבוצת מדענים שטוענים שחייזרים היו מעורבים בהתפתחות המין האנושי או משהו כזה בקיצור הנקודה שלי היא שבאותה תוכנית סיפרו על מגילות ים המלח (יכול להיות שאני טועה בשם) שזהו ממצא היסטורי שמתאר את סיפורו של נוח, כולל אביו וסבו והלידה הלא רגילה שהייתה לו, בכל מקרה לגבי סיפור המבול, מדענים מכל העולם טוענים שבלתי אפשרי שכדור הארץ לא הוצף כיוון שבכל אזור הים התיכון והים השחור ישנן ערים שלמות מתחת לפני המים וכמובן הן לא נבנו מתחת לפני המים.
אני אגיב לפי הסדר.
צמחים צריכים אור שמש כדי להתקיים, לא למדת את זה בשיעור מדעים ביסודי?
אני אחזור על השאלה, מאיפה הגיע האור הזה? מכלום?
אור מגיע מכוכבים, אבל אלה עוד לא נבראו.
גם מאדים דורש הרבה יותר תכנון וביצוע, גם מלא כוכבים וכוכבי לכת אחרים צריכים תכנון וביצוע יותר מכדור גז בוער. (במציאות לא צריך תכנון, אני רק הולך לפי מה שאתה אומר).
מגילות ים המלח נכתבו אחרי התנ"ך.
אם שוב יורשה לי להשתמש בהארי פוטר, זה בדיוק אותו דבר שאני אכתוב מחדש פרק בהארי פוטר בשפה קצת שונה ואגיד שזה עוד תיעוד היסטורי לאירועים שקרו בפרק.
ברור שהיו הצפות ושינויים גאולוגיים ענקיים, אבל לא על זה הוויכוח.
הוויכוח הוא על סיפור התיבה.
★
תא"ל ג'יימס קוון.
צמחים לא צריכים אור שמש כדי להתקיים חבר, מספיק להם אור מסוג מסויים כמו שיש בחממות ובארונות לגידול מריחואנה רבים ברחבי העולם (מניסיון)
מאיפה הגיע האור? האור בחדר שלי כרגע מגיע ממנורה תוצרת ידי אדם אם אני מאמין לכך שאדם הצליח ליצור אמצעי להפקת אור אני מאמין שאל כל יכול שבורא כוכבים גם היה חושב על משהו.
מאדים אומנם דורש תיכנון אבל כפי שאתה יכול לראות אין על מאדים חיים והתנאים עליו לא משתווים בשום צורה לתנאים על כדור הארץ ולכן אל תשווה בכלל בין הדברים.
לגבי גיל המגילות אני לא התעמקתי בנושא ולכן אין לי מספיק ידע להתווכח איתך.
קיימים כוכבים שהם פי כמה וכמה יותר מורכבים מכדור הארץ.
חוץ מזה, אלוהים מתאר את בריאת העולם שלנו כי הוא הכי חשוב,
כדי להדגיש, לא כי באמת לקח לו 7 ימים, הוא הריי כל יכול, הוא יכול בתוך שניה לבנות ולהרוס הכל.
אז העניין הוא, אם הוא כל יכול,למה הוא היה צריך לעשות מקור אור שונה מהשמש,
למה הוא פשוט לא ברא ת'שמש?
------------
זה סתם דיוני סרק, אתה בוחר להאמין בעל-טבעי, באי-רציונלי,
בלא-מוכח - סבבה, תחיה באשליות שלך.
One Shot - One Kill
המדע הוא גם לא מוכח, אתה חיי באשליה שאתה יודע מה קרה אבל אתה לא, אולי אני טועה באמונה שלי, אבל מה שבטוח זה שאתה טועה מפה ומפה, מדע הוא חוקר, הוא תמיד חקר ותמיד ימשיך לחקור עד שהוא ימצא את התשובה, אולי הוא יאמת את התשובה שלי או יפסול אותה בכל מקרה הממצאים שלו יהיו גרועים בשבילך כי זה אומר שמשמעות הקיום שלך היא 80 שנה מסכנות שבשנים האחרות שלך אתה תבלה בלחרבן על עצמך במקום לחיות בכל מקרה ככה שבהצלחה עם זה.