יש לי חלום על בית, עם חלונות מוארים וגג רעפים, יהיו שם אתה ואני וצחוק ילדים, נרקום בו את רקמת חיינו, שתי וערב של יומיום ויקרו בו ניסים.

המושג "בית" מעלה אצל כל אחד מאיתנו קונוטציות שונות, החל ממבנה המגורים בו אנו חיים ועד תחושה אליה אנו שואפים או מתגעגעים. הבית בו גדלנו השפיע רבות על מהלך חיינו ועיצב את מי שאנחנו ואת שאיפותינו לעתיד, הבית אותו אנו חולמים להקים מכיל בתוכו את האידיליה שלנו לגבי עצמנו והבית בו אנו נמצאים כעת בד"כ ישקף את המפגש הזה בין הפנטזיה למציאות, בין העבר לעתיד ובעצם ישקף את עצמנו בכאן ועכשיו, בצורה הטובה ביותר בה אנו יכולים להיות בהתאם למסוגלות שלנו.

בית מעניק לנו תחושת זהות עצמית, תחושת בטחון, פנימית וחיצונית. הוא מעניק לנו תחושת שייכות, הרגשה שהגענו לנחלה, לשקט, לאותו מקום בו יקבלו אותנו, יכילו אותנו ויאפשרו לנו להיות, פשוט להיות. בית נותן לנו קביעות והקביעות הזו מעניקה לנו חופש כי היא מאפשרת לנו טווח תנועה, להתרחק ולהתקרב, לצאת ולהיכנס, היא אפילו מאפשרת לנו להיות אימפולסיביים לפעמים ולקחת סיכונים, לעיתים מיותרים, בידיעה שיש לנו תמיד לאן לחזור. בית מהווה עבורנו מצע לשגשוג ולצמיחה אישית, אנו מקבעים יתדות ומצמיחים שורשים, מגיעים ליציבות שבזכותה אנו יכולים לנוע ולהתקדם הלאה, להתפתח, להגשים ולהמשיך לחלום.

גם לגופנו יש בית. הוא נקרא "המשקל הטבעי" שלנו. זהו המקום בו אנו יכולים להיות בשיא הטבעיות שלנו, ככה, כמו שאנחנו. זהו המקום בו אני מפסיקים להילחם ומתחילים לחיות. המשקל הטבעי שלנו הוא המשקל אליו גופנו תמיד ישאף להגיע, הוא המשקל שמאפשר לנו להתקיים בטווח, בתנועה. במשקל הזה לגוף שלנו הכי נוח ומרגיש הכי נכון, ממנו הוא יכול להמשיך ולהתפתח.

אנו מגיעים בכל מיני צורות וגדלים, המשקל הטבעי שלנו מכיל בתוכו את המטען הגנטי והרקע אליו נולדנו וגדלנו כמו גם את מכלול הווייתנו ושאיפותינו לעתיד טוב יותר. כשניתן לגופנו להגיע לנחלה ונעניק לו קביעות ויציבות, כשנרפה ממנו ונרפא אותו, יגמול לנו גופנו ויאפשר לנו המשכיות וגדילה, מימוש ואהבה.