קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 17-02-2012, 23:00
  2. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 17-01-2012, 00:54
  3. מממ יום רביעי יום חופש :) כרגיל
    על ידי Metalist בפורום דיבורים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 14-09-2005, 18:35
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

על גבולות, חופש, אוכל ומה שבינהם

ברירת מחדל על גבולות, חופש, אוכל ומה שבינהם

כשאני מבקשת שיגדירו לי מהו גבול, התשובות הן בד"כ בקונוטציה שלילית. אנשים מגדירים גבול כמשהו שמגביל אותם, עוצר אותם, מדכא אותם, קו ברור ונוקשה שאותו אסור לעבור.

אני מציעה להסתכל על המושג גבול בצורה שונה, גבול מטרתו להגן עליי מבפנים ומבחוץ, הוא נותן הגדרה של התחלה וסוף ובכך מעניק משמעות, הוא קיים בראש ובראשונה כדי לשרת אותי ולאפשר לי חופש בחירה. גבולות הם יסוד חשוב והכרחי להתפתחות בריאה של ילדינו, הצבת הגבולות שומרת עליהם מפגיעה פיזית ומאפשרת להם התפתחות רגשית תקינה. שימת גבולות מספקת לילדינו סביבה בטוחה ויציבה שם יוכלו ליצור לעצמם זהות, עצמאות וריבונות אוטונומית.

ישנם גבולות אבסולוטיים שאינם ניתנים לשינוי כמו למשל גבולות בין מדינות, אתיקה ומוסר, חוקים וכו' שמטרתם להגן על הפרט בתוך החברה וישנם גבולות דינמיים, סובייקטיביים שמטרתם להגן על הפרט בתוך עצמו. גבולות באוכל הם דוגמא לגבול אינדיווידואלי שכזה, גבול שע"י הגדרתו נותן הפרט מענה לצרכים הפיזיים והרגשיים שלו. אז איך אדע מהו הגבול הנכון בשבילי? גבול פרוץ מדי יכול להיות בעוכריי כי הוא עלול לסכן אותי ואת בריאותי, הפיזית והנפשית ולחילופין, גבול צר מדי ילווה תמיד בהרגשת כישלון כי כל יציאה מהקווים תיתן חוויה של מעידה או נפילה.

תחימת האוכל בצלחת, אכילה סביב שולחן, הרכב ארוחה והגדרת המתוקים בתפריט שלי הם רק דוגמא לגבולות חיצוניים המאפשרים לי למצוא ולברר את הגבולות הפנימיים שלי ולרכוש חזרה אכילה אינטואיטיבית. מחשבות ותפיסה דיכוטומית באוכל של שחור ולבן, אסור ומותר לא מאפשרות לי בחירה ובד"כ יוצרות חוויה מתמשכת של קיפוח ודיכוי המובילות לתחושות של פיתוי, התמרדות פנימית וחיפוש אחר פיצוי. גבולות פנימיים אשר יאופיינו בגמישות יחסית יאפשרו לי לנוע בחופשיות ו"לשחק" בתוכם בהתאם לסיטואציות השונות, הם יתחמו את הסביבה הבטוחה שלי באוכל ויקנו לי את היכולת לבחור כל פעם מחדש את שנכון לי משלל האופציות הקיימות והזכות הזו לבחור מעניקה לי חוויה של שליטה, העצמה וחופש.

מה דעתכם? אילו גבולות הייתם מגדירים לעצמכם, בכל הנוגע לאוכל?

נערך לאחרונה על ידי שרית רבניאן; 02-11-2011 בשעה 14:39.
    שרית רבניאן,
    דיאטנית קלינית.
    מתמחה בטיפול בהשמנה והפרעות אכילה, מחנכת לשינוי הכרתי והתנהגותי

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של NixL
    שם פרטי
    אילן
    לייקים
    115
    נקודות
    -15
    משפט מחץ
    יאיר לפיד- טוב ביי.

שאלה קשה , בכל זאת אוכל זה מה שמחזיק את הבן אדם בעצם אוכל זאת הפנימיות שלו
    זה נשמע ממש מצחיק אבל זה נכון , כי מי שאוכל רק חסה וירוק הוא חלש וקטן מי שאוכל בשר
    ואוכל עם הרבה חלבון הוא יותר מפותח ומי שמגוון הוא זה שנראה טוב .
    אני לא מגדיר לעצמי גבול אני מרחף בין האוכל פעם זה פעם זה , לא יקרה שום דבר עם נגוון

פורום דאבסטפ[DUBSTEP] מת לנו קצת,
    אם תוכלו לעזור לי להרים אותו קצת אני מאוד אשמח
    DUBSTEP-דאבסטפ

ציטוט נכתב במקור על ידי NixL צפיה בהודעה
    שאלה קשה , בכל זאת אוכל זה מה שמחזיק את הבן אדם בעצם אוכל זאת הפנימיות שלו
    זה נשמע ממש מצחיק אבל זה נכון , כי מי שאוכל רק חסה וירוק הוא חלש וקטן מי שאוכל בשר
    ואוכל עם הרבה חלבון הוא יותר מפותח ומי שמגוון הוא זה שנראה טוב .
    אני לא מגדיר לעצמי גבול אני מרחף בין האוכל פעם זה פעם זה , לא יקרה שום דבר עם נגוון
    גם גיוון הוא סוג של גבול.. ואתה צודק, גיוון הוא דבר חשוב גם מבחינה תזונתית, כי כל מזון הוא בעל מכלול שונה של ערכים תזונתיים, וגם מבחינת הנפש - טעמים, מרקמים וצבעים שונים מעשירים את עולמנו
    שרית רבניאן,
    דיאטנית קלינית.
    מתמחה בטיפול בהשמנה והפרעות אכילה, מחנכת לשינוי הכרתי והתנהגותי

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:58.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect