חברים והמשפחה אומרים שאני מדבר מהר ובולע את המילים
אז החלטתי להקליט את עצמי במיקרופון במחשב ואני הבנתי כל מילה שאמרתי וזה לא בגלל שאני יודע מה אמרתי אלא בגלל שזה באמת היה ברור!!
יש משהו לעשות בנידון?
חברים והמשפחה אומרים שאני מדבר מהר ובולע את המילים
אז החלטתי להקליט את עצמי במיקרופון במחשב ואני הבנתי כל מילה שאמרתי וזה לא בגלל שאני יודע מה אמרתי אלא בגלל שזה באמת היה ברור!!
יש משהו לעשות בנידון?
|
|
דבר לאט יותר
הייתי פה.
למה ציפית? למשקה פלאים שיתקן לך את הדיבור?
הפתרון הפשוט והיחיד הוא לדבר לאט יותר. במודע. להכריח את עצמך לדבר לאט יותר.. זה לא משהו לא נשלט.
עכשיו נזכרתי שהתייחסתי לזה באיזה מאמר שרשמתי.. שבןאדם לחוץ מדבר מהר יותר , אבל אני לא כ"כ בטוח שזאת הבעיה כאן..
בדוק את זה , יכול להיות שזה גם עניין של לחץ.. נסה להיות רגוע יותר
הייתי פה.
קח שניה לסדר את מה שאתה רוצה להגיד בראש
כשאתה מדבר ומתקן בזמן הדיבור אתה נלחץ ומדבר יותר מהר
תדבר לאט, רגוע והשיחה איתך תהיה יותר נעימה (גבר "אלפא" מדבר לאט ורגוע)
אם היית צמא, מה היית עושה? שותה מים.
אם היית הולך מהר, מה היית עושה? הולך לאט.
אם היית צועק, מה היית עושה? מנמיך את הקול.
ואם אתה מדבר מהר? מה היית עושה? מדבר לאט!
בהתחלה צריך לחשוב על התהליך ולבצע אותו באופן מכוון, ברמה כזאת שבכל פעם תצטרך "לתפוס את עצמך" מדבר מהר ופשוט להאט את הדיבור שלך (במילים אחרות להגיע לרגע של מודעות). ככל שתעשה זאת יותר, כך תרגיל את עצמך לדבר לאט.
השאלה היא אחרת, אתה מעוניין בכלל להאט את הדיבור שלך? מה רע בדיבור מהיר?
מה הבעיה בדיוק? רק בגלל שאחרים מעירים לך זה אומר שלדבר מהר זה בהכרח "לא טוב"?
למה שלא תמשיך לדבר מהר וכשמתחשק לך פשוט תאט את הקצב?
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 08-09-2011 בשעה 21:19.
הרעיון של הניסוי היה נכון, אבל יש פה בעיה שנקראת "דריכה תודעתית" (Priming).
מה זה אומר?
שאתה לא אובייקטיבי מספיק בשביל הניסוי הזה.
תקשיב לשיר הנחמד הזה: http://www.safeksavir.co.il/wp-conte.../BambaCola.mp3
מה אתה אומר על הטקסט? הבנת משהו? באיזה שפה זה בכלל?
עכשיו תראה את הקליפ http://www.youtube.com/watch?v=-FS0H...eature=related
החלק המעניין ביותר בכל התהליך, הוא שמהרגע שראית את המילים, לא תוכל יותר להקשיב לשיר המקורי מבלי לשמוע אותן.
בבקשה, תנסה!
אתה יודע מה, חכה שבוע ואז תקשיב שוב בלי להסתכל על המילים.
תחזור שוב להקלטה של מה שדיברת למיקרופון.
אתה הרי יודע מה אמרת, גם אם לא זוכר בעלפה, אז מה שנשמע לך ברור יכול להיות רק אשליה ובעצם יש שם רק חירבוש כמו השיר הנפלא ממקודם.
אז מה אני אומר בעצם?
שאם אומרים לך שאתה מדבר מהר ולא ברור, כנראה שאתה באמת מדבר מהר ולא ברור.
(עוד על אשליות חושים http://www.safeksavir.co.il/general/...nitive-biases/ )
כאן אתה מדבר כבר על בעיה יותר מורכבת.
קודם כל, להרגע!
תאמין לי שכל זמן שאתה מדבר לעניין, אף אחד לא ילך באמצע.
תחשוב על אלכס מורוזוב מהיפה והחנון. הבנאדם לא מיהר לשומקום. דיבר בקצב איטי ואפילו גמגם לא מעט ועדיין לכולם היתה סבלנות לשטויות שהוא דיבר חודשיים בווילה.
אתה רוצה לאמר שאתה יותר דפוק ממנו?
Kutaly, מרשים ביותר!
תגובה מעניינת!
בכל זאת, אני חולק עליך, כשאתה מקליט או מצלם את עצמך, אתה תמיד תשים לב לדקויות שלא שמת לב אליהן במהלך הזמן שדיברת או פעלת. אומנם לא לכל הדקויות, אך להמון מהן. אומני פיתוי עושים את זה, ספורטאים עושים זאת, אפילו בצה"ל אני מכיר גורמים שעושים את זה.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 10-09-2011 בשעה 08:04.
אתה צודק. הרבה עושים את זה וזה כלי מאוד יעיל
אבל רק עד גבול מסויים
אתה רואה בעצמך איך השיר שהבאתי הופך להיות ברור כשאתה לומד את המילים, אפילו כשאתה זוכר שזה סתם רצף מטומטם של הברות והמילים לא באמת שם. אין שום במבה וקולה! there is no spoon! (לא קשור אבל היה לי צורך להכניס משהו מהמטריקס)
אז אתה יכול לתאר את העצמה של האפקט בהקלטה של מה שאמרת בעצמך.
(זה עובד אותו דבר גם עם כתב יד לא ברור. אם אתה יודע מה צריך להיות כתוב שם, אתה כבר תמצא את האותיות מבין שרבוטים שלא קשורים לכלום)
זאת הסיבה שספורטאים, שחקנים ואומני פיתוי מתחילים צריכים מאמן. צריך מישהו מבחוץ שיקשיב ויגיד עד כמה הדברים ברורים או שלא.
* תנסה בעוד שבוע להקשיב לשיר. דבר איתי אם אתה מצליח לא לשמוע במבה וקולה!
[QUOTE=משתמש אנונימי;7050215]תודה אחי עזרת לי
זהו נפתרה הבעיה...
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעחחחחחחחחח חחחחחחחחחחעעעעעעעעעעעעעעעעעע הרגתם אותי שתי מטומטים חחחחחחחחחחחחחחחחחחחעעעעעעעע עלק דבר לאט חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הקיצור תתאמן מתישהו שאתה לבד תדבר ממש בסלואו מושיין כמה דקות סתם תקרא משהו מהאינטרנט וזה יאמן את המוח שלך לתת פקודה לפה לזוז לאט יותר
הכי טוב זה לשאול את האנשים הקרובים אליך (כך שלא תתבייש מהם) מה בדיוק הם לא מבינים ואיך הם חושבים שניתן לשפר זאת.
הכי טוב זה לשאול את האנשים הקרובים אליך (כך שלא תתבייש מהם) מה בדיוק הם לא מבינים ואיך הם חושבים שניתן לשפר זאת.