התנהלות הבעלים מול המאמנים בארץ ובחו"ל
לא יודע מה איתכם אבל אני חושב ההתנהלות של הבעלים בארץ למאמנים היא לא נכונה ואפילו רעה, רוב הבעלים של הקבוצות לא נותנות מספיק קרדיט למאמן שלהם,הם חסרי סבלנות ואפילו מגיעים למצב של סיכסוכים עם המאמנים עקב הפסד/תיקו או בעיית משמעת שמוביל בסופו של דבר לפיטורים והגישה היא כמובן לא להחליף כל שני וחמישי מאמן אלא להישאר עם אותו מאמן לפחות כמה שנים (כמו גוטמן בארץ שאימן את הפועל 4 שנים והיה יכול להמשיך אח עזב מרצונו).
או דוגמא ממש רעה שמוכיחה את ההתנהגות של הבעלים למאמנים הוא שרון אביטן שפוטר ממכבי ב"ש עוד כשהיה במקום ה5 עקב הפסד להפועל ר"ג וכעבור מס' ימים הוא הוחזר שוב ועכשיו לפני כ-4 ימים פוטר שוב על אף שהפעם זה היה צודק ההתנהלות שהלך שם הייתה זוועתית ואני בטוח שזה השפיע רבות על השחקנים כמו שזה משפיע על כל קבוצה שהמאמן שלה בסיכסוך/בעיות עם הבעלים.
(שרון אביטן דוגמא טובה להתייחסות של הבעלים פה בארץ למאמנים)
בניגוד לישראל כמובן יש את חו"ל ששמה מביאים הרבה יותר כבוד למאמנים שלה והמון קרדיט (ברוב הקבוצות) קחו לדוגמא את אלכס ורגוסון שמאמן כבר 25 שנה את מנצ'סטר יונייטד ומקבל קרדיט עצום מהבעלים ויחס חם ואוהב וכמובן שבוא לא נשכח מהשחקנים ומהאוהדים שגם הם חלק עצום בהחלטות ההנהלה.
(אלכס ורגוסון, אחת הסיבות מדוע הבעלים בחו"ל טוב יותר מאשר בארץ)
עוד דוגמא להנהלה שמביאה המון קרדיט על אף שהדברים שם מסתבכים היא לא אחרת מאשר רומא של לואיס אנריקה שהנחיל לה הפסד 5 מתוך 12 משחקים בלבד! אך ההנהלה עדיין סובלנית איתו ומביאה לו את כל הכבוד והיחס שהוא צריך כדי לנסות להצליח בפרויקט הזה
(למורות שאני אישית אחרי שלשום איבדתי את הסבלנות כלפיו).
דעה אישית:
אני אישית חושב שהבעלים בישראל צריכים ללמוד המון מההתנהלות בחו"ל ולגלות קצת יותר יחס,כבוד ואכפתיות במאמנים של הקבוצות שלהם כי מה שחשוב הוא לא רק משחק או אימון טוב חשוב גם היחס בקבוצה והכבוד אחד כלפי השני.
כמובן שזה לא קל להיות מאמן כדורגל, אפילו לפרגוסון,גוארדיולה ומוריניו קשה לאמן זה מפעיל עלייך המון לחצים שכל הקבוצה נמצאת על הכתפיים שלך וכמובן יש גם את האוהדים שהם המפתח בעצם של ההנהלה/שחקנים ובעצם גורם לשאול את עצמך: מה יהיה,איך יהיה ומתי יהיה...

ציטוט ההודעה