"דמיין העולם דומה למשחק שח-מט גדול, ואנו צופים בו. איננו מכירים את חוקי המשחק, כל שאנו יכולים לעשות הוא לצפות בו. כמובן, אם נצפה בו די זמן, ייתכן שנגלה, במקרה, חלק מהחוקים. החוקים הם מה שאנחנו מכנים "פיזיקה בסיסית". אפילו ידענו על אחד מהחוקים האלה, ייתכן שלא היינו מבינים מדוע מתבצע צעד מסויים. כי המשחק מורכב מאוד, ויכולתנו מוגבלת.
אם אתה משחק שח-מט, אתה בוודאי יודע שקל ללמוד את חוקי המשחק, ועדיין קשה לשחק במהלך הטוב ביותר או להבין למה שחקן שיחק במהלך מסויים. כך זה גם בטבע, אך ביתר שאת. ייתכן שנוכל לפענח את החוקים, לעת עתה הם אינם ביידינו. ובנוסף - מה שאנחנו באמת מסוגלים להסביר באמצעות החוקים מוגבל מאוד, כי המצבים הם כה מורכבים שאיננו יכולים לעקוב אחרי המשחק. ועוד פחות מזה - אנו מסוגלים לנבא מה יקרה הבא. על כן עלינו להגביל את עצמינו לחוקים הבסיסיים ביותר של המשחק. אם אנחנו יודעים את החוקים, אנו מניחים שאנו "מבינים" את העולם"
כמובן שכוונת המשורר היא לא שצריך באמת להסתפק רק בפיזיקה בסיסית, אלא להסביר איך באמת אנחנו מפתחים תורות\תיאוריות מדעיות.
אני חושב שמה שהוא אומר זה יפה כי הוא מדגיש פה את רמת הביטחון שיש למדע על המסקנות שהוא מסיק.
אגב ציטוט נוסף של אותו בחור : "דת היא תרבות של אמונה, מדע היא תרבות של ספק"
לא הייתי בפורום פה כבר די הרבה זמן, אבל חזרתי כדי להבהיר נקודה שאני מנסה להבהיר כבר הרבה זמן ואולי בסוף זה יכנס.
עובדות מדעיות נכונות זה עובדות נכונות על פי מה שהמציאות מאפשרת לנו לבדוק. אנחנו מבינים את הדברים כמו שאנחנו יכולים לחוות אותם לפי המציאות. חלק מכם חושב שזה היה נכון רק עד לפני 300 שנה או 200 שנה, אבל זה נכון גם לימינו. בטח ובטח שזה נכון לגבי תיאוריות כמו מפץ גדול ואבולוציה, שמבחינת היציבות של התיאוריות ביחס, נגיד, לתורת הכבידה הוא נמוך.(לדעתי, אפשר לחלוק עלי)
מי שרוצה הוכחה שחוזק של תיאוריה מדעית הוא לא באמת חזק,דוגמא מהמאות האחרונות - התפתחות המודל של אור. תורה חלקיקית,גלית, שדות אלקטרו מגנטיים,תורת היחסות הפרטית וכו'. (כל אחת ברשימה הייתה תיאוריה מבוססת שנדחתה על ידי הבאה בתור ובעצם הבינה את כל הפיזיקה מחדש אפשר לומר)
אני לא טוען שהתיאוריות של המפץ והאבולוציה הן לא נכונות, זה אני לא יודע. אבל להאמין בתורה מדעית מסויימת זה לא אומר שאתה צודק, בטח לא אומר שזה נכון.
אגב לבחור עם הציטוטים קוראים ריצארד פיינמן לספקנים מביניכם אפשר לבדוק אותי![]()

ציטוט ההודעה

).