פתחתי את הדיון הזה כדי לדבר אתכם על Oneitis, מה זה Oneitis? זה בעצם מחלה שבחור הופך להיות אובססיבי לגבי בחורה מסוימת ורוצה אותה כל כך, עד שזה ניהיה כואב.
הבעיה בOneitis היא שבד"כ הבחורה לא מרגישה אותו דבר כלפי הבחור וזה רק מוסיף לכאב מכיוון שלא משנה מה הבחור מנסה לעשות הוא כמעט אף פעם לא יסיים ביחד עם הבחורה.
אחתיטיס (Oneitis בעברית) היא אחת הסיבות שהרבה אנשים נכנסו לתחום אומנות הפיתוי, רובנו חווינו את זה בשלב מסוים, לאלו שלא בטוחים אם יש להם את זה הנה כמה תסמינים של "המחלה":
- אתה חושב שהיא מושלמת למרות כל המגרעות שיש לה
- אתה חושב שהיא היחידה בשבילך
- אתה חושב שהיא שונה מכל שאר הבחורות
- אתה מפחד לעשות משהו שיכול לגרום לתוצאה רעה ביניכם
- אתה מנתח את כל מה שהיא עושה ואומרת
- אתה מוכן לעשות כל מה שהיא מבקשת ממך
- אתה מזניח אנשים אחרים שחשובים לך רק כדי שתיהיה פנוי בשבילה.
אז למה אחתיטיס זה רע? אחתיטיס מונע ממך להיות אפקטיבי עם נשים, זה כמו ללכת עם עיניים עצומות, אתה לא רואה מה קורה מסביבך באותו הרגע, אתה מנתח כל פעולה אפילו את הפעולה הכי קטנה בכך שהיא מעוניינת בך, כשזה קורה אתה מתחיל לפתח הרבה ציפיות שבסופו של דבר נגמרות בדיכאון עמוק כשאתה מגלה שהיא לא מרגישה כלפיך מה שאתה מרגיש כלפיה.
הבעיה הכי גרועה באחתיטיס היא שהסיכוי למערכת יחסים עם הבחורה בד"כ נגמר לפני שהיא אפילו התחיל, אחתיטיס היא בד"כ קרב שאי אפשר לנצח, אתה חושב יותר מדי, אתה מפתח רגשות, אתה מעמיד אותה במעמד גבוה משלך, כתוצאה מכך אתה עושה טעויות רבות וגורם לה להרגיש שאתה שלה מה שגורם לה לרצות אותך פחות.
אז איך מרפים אחתיטיס?
קודם כל, צריך להבין שהבחורה הזאת היא לא מיוחדת יותר משאר הבחורות, לא משנה מה תחשוב תמיד תיהיה בחורה שנראת יותר טוב, יותר חמודה, יותר מצחיקה, יותר חכמה ויותר טובה במיטה, רק כמובן, עדיין לא פגשת אותה (או שכן ואתה פשוט עיוור לגבי האחתיטיס שלך), ישנן יותר מ3,000,000,000 בחורות בעולם, היא באמת לא כזאת מיוחדת.
אחרי שנפטרנו מהמנטליות הזאת, אנחנו צריכים להשאיר את העיניים שלנו פקוחות, למה? בצורה הזאת אנחנו לא מתייחסים יותר למה שהיא עושה או חושבת, אנחנו מתרכזים באיך אנחנו מרגישים ואם אחתיטיס גורם לך להרגיש בתחתית העולם, להישאר עם העיניים פקוחות יגרום לך להרגיש כמו מלך הג'ונגל, אז אל תחכה לה ואל תילחם בעצמך אתה לא יכול לשלוט במה שהיא עושה אבל אתה כן יכול לשלוט במה אתה עושה כדי לרפות את עצמך מהמחלה.
כשאתה חוזר לשטח תתמקד בלהתחיל עם בחורות שנראות יותר טוב מהבחורות שאתה בד"כ מתחיל איתם, זה כמו הרמת משקולות, אתה צריך לעלות את הקושי כדי לראות התקדמות, האתגר יעזור לך להתרכז בהווה מאשר בעבר.
כשאתה פוגש בחורה אחרת שאתה מחבב, אל תזיין אותה ישר, תעלה את הערך שלה במוח שלך, והדרך לעשות זאת, היא אחד לוודאות שהיא כוסית ושתיים שיקח לך זמן לזכות בה, בחורות של לילה אחת לא ירפאו את האחתיטיס שלך אבל בחורה קשה להשגה, כן.
ועכשיו בנימה צינית, אם בסופו של דבר, שום דבר לא עזר לך, תחרוש את כדור הארץ עד שתמצא מישהי שמזכירה לך את הבחורה הקודמת ותתאהב בה עוד לפני שתאמר לה היי, תתחיל לפתח אליה אובססיה וככה תחליף את האחתיטיס שלך באחתיטיס חדשה, ככה לפחות תקבל שינוי מרענן.
מה אתם חושבים על הנושא? אני יודע שזה נושא קצת עמוק אבל הייתי שמח לשמוע למי מכם היה את זה ואיך הוא יצא מזה ולמי מכם יש את זה כרגע ומה הוא עושה לגבי זה?
אני חושב שנושא כזה יכול לעזור לכולנו לא לפול בטעות הזאת בעתיד וכמובן לחסוך כמה אשכולות של "התאהבתי בידידה שלי והיא לא מעוניינת בי - איך לגרום לה להתאהב בי" וכו'.
דיון מהנה..

ציטוט ההודעה