נכתב במקור על ידי
firya
כמה בלגאן!
אני יכול להסביר בכתב, אבל הוא עושה את זה כל כך יפה:
אני רק אחדד קצת. תיאוריה היא לא עובדה. תיאוריה היא ההגדרה שמסבירה אוסף של עובדות. הסיבה שמשאירים את זה בהגדרה
של תאוריה היא מאוד פשוטה. המדע לא אגואיסטי! המדע לא בא ואומר "לי יש את כל התשובות". המדע אוסף את כל העובדות המוכרות
והמוכחות לנו, בודק אותן, ואז מסביר אותן בצורה הטובה ביותר שניתן.
אז מה בעצם קורה אם פתאום מתגלה משהו חדש, זה אומר שהמדע שקרי?
ממש לא. זה אומר שעד אותה נקודת זמן לא היה לנו את "כל החלקים" והרכבנו את הדבר ההגיוני הטוב ביותר שיכולנו. ואם התאוריה
תתגלה כשגויה, חסרה, או חלקית, אנחנו נתקן ונשנה אותה בהתאם.
נעצור רגע ונסתכל על הדת (כל דת). הדת (המדע של ימי הברונזה, אם תרצו) ראתה תצפיות: קשת בענן, שמש, ירח, שאר כוכבים,
רעידות אדמה... הדרך של בני האדם באותן השנים להסביר אותם הייתה באמצאות אלילים. חלק מהאלילים היו אותם הדברים, וחלק
מהאלילים יצרו את אותם הדברים. האלילים שהיו אותם הדברים (אל השמש, אל הגשם, אל המלחמה, אל האהבה...) עם השנים תפסו
פחות, ועם הזמן בחלקים אחרים קמו אלילים שפשוט "הזיזו את הדברים מאחורי הקלעים". חלק מהאלילים האלו הם: יהוה, ישו (והאבא שלו),
האל של מוחמד (ששכחתי את שמו כרגע). בגלל שלא היה להם את הידע, הם פשוט קבעו: קשת בענן? את זה אלוהים עשה. רעידת אדמה?
את זה אלוהים עשה (הרגיזו אותו, אה?). יורד גשם? תודה לאל.
מה שאני מנסה להגיד, זה שכל מה שידעו להגיד באותו הזמן זה שאלוהים מאחורי הכל. אבל לאט לאט יש לנו ידע, ואנחנו רואים, שליקוי
חמה קורה בגלל מיקום הכוכבים, הגשם יורד בגלל המערכת המתאורולוגית, רעידות אדמה קורות בגלל תזוזה של הלוחות הטקטוניים, ועוד.
למה זה קשור? מסיבה פשוטה. הדת קבעה תאוריות שרירותיות על העובדות האלו (אלוהים עשה), ולא משנה את דעתה גם לנוכח גילויים
חדשניים שמתגלים כמעט יום יום. כדי שלא יווצר מצב שפתאום ייתפס שאלוהים לא קיים, בגלל שאנחנו מגלים שהוא לא מאחורי
כל הדברים, הוא לא בסופו של דבר מזיז את העולם. הדת יוצאת למלחמה להגן על כבודה. פתאום הכל הוא "רק תיאוריה". כאילו השערה.
תאוריה עוברת הרבה מאוד בדיקות עד שבסבב החוגים המדעיים היא נקראת תיאוריה. ונכון להיום אין שום תגלית שסותרת ולו בקצת את
תאוריית האבולוציה של איינשטיין. מעבר לזה, כל תגלית חדשה רק מאשרת אותה (ואני מדבר על ממצאים שונים על תקופה של 150 שנים
בערך, רק כדי שיהיה ברור על מה אני מדבר). אז מספיק עם השטויות של "זה רק תאוריה". אלוהים הוא לא יותר מהשערה ללא עובדות.
אף מדען לא אומר ב 100% שאין אלוהים, בגלל סיבה פשוטה שאי אפשר להוכיח טענה נגטיבית. בדיוק כמו שאי אפשר להוכיח טענה
נגטיבית שמפלצת הספגטי לא קיימת, או שלא קיימים דרקונים, או שלא קיימות פיות. כשמישהו בא ואומר לכם "יש אלוהים" ללא הוכחות,
התגובה שלכם כלפיו צריכה להיות בדיוק כאילו אמר: יש לי דרקון מחמד בגודל בינוני בחדר, והוא והחד קרן שלי מסתדרים יופי".
מרוב הבלגאן שלכם דיי איבדתי על מה היה הדיון, ואני גם לא ינסה להבין, קחו את הזמן תחשבו על הטענות שלכם, ותציגו אותן. אם יש
לכם ספק לגבי מילה מסויימת, תעשו טובה ואל תהיו כמו כל הדתיים בשקל. "תאוריה" זאת הדרגה הגבוהה ביותר של אסמכתא בעולם
המדע, לזלזל בזה מראה על בורות מוחלטת.
"עדיף שתסתום, ויחשבו שאתה אידיוט. מאשר תפתח את הפה, ותסיר כל ספק".