נכתב במקור על ידי
firya
אני מעלה את ההודעה הזאת כדיון. אני מכיר את התופעה מערוצי יוטיוב שונים שבהם בריאתנים פנאטיים נוהגים לצנזר הודעות שלא יושבות בקנה אחד עם אמונתם. חשוב לי לציין שתופעה זאת קיימת באופן בלעדי כמעט אצל המאמינים. רוב האתאיסטים דואגים להשאיר את רוב הערוצים שלהם פתוחים לביקורת ולדירוג.
אני מעלה את השאלה כאן, לאחר שנתקלתי בתופעה באופן אישי באתר הזה. בהתחלה צנזרו את הודעותי, וכעט חסמו לי גישה בכלל לפורום "יהדות".
חשוב לי לציין שההודעות שלי כן היו בכללי הפורם, לא נכתבו קללות וגידופים והצנזורה נעשתה אך ורק בגלל שהדעות שלי לא ישבו עם תפיסת עולמם של המאמינים.
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה במקום לנסות ולחפש הסבר שיושב עם הדעת פנאתיים דתיים ומאמינים מרגישים את הצורך לצנזר ולמחוק מאשר להבין ולתת תשובה. באמת שאני לא מצליח להבין למה. כאשר יש משהו שאני לא מבין, או דיון שאני מנהל אני מנשה לחשוב על הגישה של הצד השני, לחקור מה הסיבה לאמרה שאמרו לי או להבין את מה שאני לא מבין באותו הרגע, והכי חשוב שאני לא רואה מה הבעיה להגיד, "טעיתי למדתי משהו חדש".
חשוב היה לי דבר ראשון להביא לקוראי הפורום את הצנזורה שנעשית כאן, ודבר שני לשמוע את דעותייכם ותשובתם על הנושא, בגלל שאני לא מצליח להבין אותו.
דיון מהנה.