עוגת שוקולד מהירה
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים לעוגה:
200 מ"ל (כוס) שמן צמחי
3 ביצים
400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת חמוצה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ לקישוט:
שמנת מתוקהשוקולד מגורר אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח ווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
- אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- ציפוי שוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מקשטים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מזליפים על העוגה עיגולים צפופים ומגררים מעל או באמצע שוקולד מריר (כדי ליצור תלתלי שוקולד, משתמשים בקולפן ירקות או חותכים בסכין חדה).
- מגישים בטמפרטורת החדר.