נמכר למאכל תמורת כ-18,759 אלף דולר
קבוצת דייגים שיצאה לדוג בים איתרה אותו נסחף בזרמים ועטה על השלל הגדול. כריש הלוויתן נגרר אל הנמל בעיר, שם החלו לנסות ולהוציאו מהמים. נסיונות ההרמה הראשונים לא צלחו למרות השימוש בצמד מנופים גדולים. רק לאחר שהובאו למקום שלושה מנופים נוספים, הצליחו להוציא את הדג העצום מחוץ למים ולהורידו בשלום אל שטח הנמל. משקלו של הדג המת הוערך בכ-8 טון.
למקום הגיעו מאות סקרנים שהתגודדו סביבו, טיפסו עליו ובחנו אותו מקרוב. בתקשורת המקומית בפקיסטן דווח כי הדג הגדול נמכר לסוחרים תמורת סכום של כ-1.7 מיליון רופיות פקיסטניות (18,759 דולר). ככל הנראה הוא יבותר ויימכר למאכל.
בשר וסניפירי כרישי לוויתן שניצודים ברוב הפעמים בניגוד לחוק, מיוצאים בעיקר לסין, הונג קונג וטייוואן. על פי הערכות, בשווקים באסיה ניתן לרכוש בשר כריש לוויתן במחיר של 8 דולר לקילוגרם ואילו סנפירי כרישי לוויתן מיובשים נמכרים לעיתים במחיר של 800 דולר לקילוגרם.
לכתבה המלאה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4187239,00.html




ציטוט ההודעה
