subwave, אני מאוהב בך!!!
סוף סוף בחור שבא לדון מתוך טעייה ועניין, ולא בא להוכיח או לצעוק "אתה טיפש".
סוף כל סוף בחור משכמו ומעלה.
אנא הרשה לי להתייחס למספר נקודות:
רפואה שלמה!
ונניח שאותה הוכחה בסיסית גם היא ניתנת להפרכה?
כמו הגאומטריה האוקלידית שבמשך השנים הצליחו להראות שהיא אינה הבסיס האקסיומי, מה שגרם לרעדה רבה מאוד וחזקה בקרב המתמטיקאים.
אם הגאומטריה האוקלידית הייתה ניתנת לשינוי והפרכה, מבחינתי המדע המוכח כולו ככלו ניתן להפרכה.
או שאפשר לקחת טענה יום-יומית:
קח שני חתיכות נייר טואלט, כמה זה 2+2? 4..
לא נכון, חתוך את שני הניירות כך שכל אחד מהם יתחלק לשלושה.
כמה זה 2+2? 6!
נסה לחלק בתאוריה את המספר 2 כמו שחילקת את הנייר, אפשרי שיצא מהחילוק הזה 6?
לא.. אז המתמטיקה כולה אשר נחשבת לאמת מוחלטת ניתנת להפרכה מבחינתי.
כמובן שהתיאור הזה מצחיק וחסר משמעות למתמטיקאים.. אך מה שניסיתי להראות זה שאתה עם עצמך צריך לבדוק האם דבר-מה הוא אמת או שקר ולא לתת לאחרים או לטכנולוגיה או ל"בדיקה אמפירית" שבהמשך מפריכים גם אותה, לשנות את דעתך. מנגד, גם לא לרב.
תחשוב שהטעיה שהצגתי לך כאן היא בהחלט ברת הסבר ובוודאי שיש איזשהו פגם בדבריי, אך תחשוב שבאותה מידה המדען או המתמטיקאי עם כל הסרגלים, הטלסקופים, המבחנות וכל שאר הציוד המתוחכם, מעלים השערות כדוגמת אלו ובמרוצת השנים השערות אלו אשר נחשבו ל"אמת" מופרכות כליל.
אם אלוקים הוא הכל וכלום גם יחד, ואתה במקרה אדם אתאיסט.. במקומך לא הייתי מרגיש בנוח.
אתה מבין, במידה ואלוקים הוא הכל וכלום, מצד אחד אין בכוחך להוכיח אותו ומצד שני יש לו רוב השפעה עליך (וגם על המחקרים שתעשה שבאורך "מוזר" יגרמו לך לעלות חרס בידך).
במידה ואלוקים הוא הכל וכלום, זהו ניצחון מוחץ לאנשי הדת ושמיטת המדע מכל הסיפור.
מזל שזוהי רק דעתי (ודעתם של עוד כמה מיליוני מאמינים, ייתכן, שכלל לא מוצאים טעם בוויכוח על האם יש או אין אלוקים).
כיצד הוא משפיע עליך אתה שואל?
זוהי סוג של אקסיומה, הרי אם נניח שאלוקים הוא הכל וכלום גם יחד, השאלה שלך, גם היא אלוקים,
בעלת מודעות משלה אם בא לך לקרוא לזה כך, השאלה שלך החליטה לפרוץ החוצה, באותה מידע שהיא הייתה יכולה להעדיף להישאר מתחת ללשונך.
הרעיון של ישות תבונית בשפת רחוב הולך בערך כך - "אל תנסה להוכיח אותי".
מדוע? כיוון שככל שיעבור הזמן האדם ידע עוד ועוד על העולם, אחוזי השימוש במוח יעלו עד לרמה של 100%..
ככל שנוכיח עוד ועוד, ככל שנצבור שליטה על הטבע יותר ויותר, לכאורה ההשפעה האלוקית תפחת.. הרי כל נס יתפרש כתוצר של סיבה ותוצאה, לאדם תהיה שליטה על הנס הזה וכך יחדלו מלהאמין. הנקודה שלא משנה לאן נגיע, תמיד יהיה יעד ויהיו השערות שלא נוכל להוכיח, כל עוד לא נוכל להוכיח אותם, יחשיבו אותם כישות תבונית.
ברגע שנזכה ב-100% מהפוטנציאל השכלי שלנו, כנראה שהמאבק בין מדע לדת יחשב לסיפור בזוקה מצחיק ומשעשע ונבין שלא היה בזה שום טעם ושהמדע והדת חיים בשלום ואינם סותרים אחד את השני. כבר היום חלק מבינים זאת, עקב כך שתשאל כימיקאי "מיהו אלוקים?" והרעיון של תשובתו תהיה בערך "אנרגיה, בלתי ניתנת להריסה, משתנה, נמצאת בכל מקום". אם תשאל איש דת "מיהו אלוקים?" בסופו של דבר, הרעיון יהיה כמעט זהה "ישות בלתי ניתנת להריסה, משתנה, הנמצאת בכל מקום". כמובן שישנם ניסוחים יותר גבוהים או מדוייקים אך הרעיון הוא שאלוקים קיים, אנשי המדע קוראים לו "אנרגיה" או "אינטליגנציה" (או כל מונח אחר), אנשי הדת קוראים לו "אלוקים".
גם בחייה של הנקודה הסינגולרית תמיד תפוחים נפלו מהעצים על פני כדור הארץ?
כמובן שאיני בא להתחכם, השאלה הרצינית שלי היא האם היה קיים חוק המשיכה גם לפני המפץ הגדול?
לגבי השימוש, אנשי המקרא לא נראה לי שידעו למדוד את השמש, להעניק לה הגדרה מדעית כלשהי מלבד כמה דתות שקראו לה "אלת השמש" או מונחים קוסמיים בסגנון. האם זה מנע מאנשי המקרא לעשות בשמש שימוש? בוודאי שלא, הם השתמשו בה כפנס רחוב, היא סייעה להם בגידול חקלאי..
אפילו ישנה אגדה המספרת כי ארכימדס (המתמטיקאי..) השתמש באור השמש בשביל להטביע ספינות מלחמה, אולי זה לא היה נכון אך זה לא מונע את העובדה שבתקופה המקראית, בימי הביניים ובתקופות עתיקות שונות ידעו להשתמש בשמש, גם כשלא הצליחו להגדיר אותה, למדוד אותה ובטח שלא לגעת בה..
כמו שאני איני באמת ידוע מה זה חשמל, אין לי מושג איך מודדים את זה וכיצד מגדירים את זה, אך אין לי שום בעיה להדליק את המנורה בחדר, לפתוח את המחשב ולקשקש כאן בשכל.
אתה בטוח? אולי המילה "אינטרנט" זוהי המצאה, אך הרעיון של האינטרנט היה קיים אלפי שנים.
ע"י התכתבויות בין גלילאו לקסטלי, בין מתמטיקאים, או בין אם ע"י יונות דואר, בין אם ע"י התכתבויות צופן כמו שניל"י ביצע, בין אם ע"י תופעות טלפתיות שיצרו חיבור בין שני אנשים או בין אם ע"י ספרים, טלפונים, או אפילו מסעות אסטראלים אשר בו אנשים הצליחו להוריד את נשמתם במהירות של 100 מגה אל נשמותיהם של אנשים אחרים.
הבה ונקצין, אם אינטרנט נחשב ל"המצאה" מה נומר על לייזר? בימים אלו ישנם מכונים אשר מפתחים ששימושים שונים בלייזר. כמו שבסרטים מצויירים במקום רובה עם כדורים ישנם רובים שיורים לייזר. ואם הייתי אומר לך שלייזר היה קיים עוד מתקופת שלמה המלך? לפי מיטב הבנתי מהרב זמיר כהן גם המדענים קיבלו את הטענה הזאת.
אם זה מעניין אותך אשלח לך את ההרצאה שלו אשר בין היתר הוא מסביר על זה.
כפי ששלמה המלך כתב בקהלת: "אין חדש תחת השמש" וגם לא יהיה חדש.. גם לא בעוד מיליון שנים.
אם תחשוב על זה, לאחר כל הקידמה, הנאורות, הטכנולוגיה... הצרכים שלי ושלך הם אותם צרכים בדיוק כמו של אבותינו: לאכול, לשתות, להתרוקן בשירותים, להזדווג.
באמת שאין חדש תחת השמש (אגב, שמש בקהלת משמעותה אלוקים).
אז מבחינתך אלוקים קיים אך רק זקוק להוכחה?
מדוע אינך חושב שלאלוקים ישנה השפעה ממשית כלשהי?
וגם אינך יכול להוכיח ש"אין" לו השפעה, הרי המדע עוסק רק במה ש"יש", זהו עקב אכילס של המדע.
בדיוק, מה שמוציא את המדע מחוץ לתמונה!
במילים אחרות, אלוקים זה כמו המספר "0" במתמטיקה, אפס הוא לא שלילי ולא חיובי וכל ניסיון למדוד אותו הוא הוא חסר סיכוי.
אחד הרעיונות המהותיים של "אל" זה פשוט ההוראה "אל תנסה להוכיח אותי", הרי מדובר במשהו מופשט.
אם אבקש ממך לא לדבר איתי, האם תרצה לדבר איתי על כך?
הניסיון של אנשים להשיג ראיות לגבי קיומה של ישות תבונית משולה למשל הבא (לא שזה רע, פשוט אין צורך):
אדם שומע מיום היוולדו צלצול פעמון באוזניו, מן מחלה שכזאת.
אותו אדם לעולם לא יוכל ליהנות מהשקט! השקט שמעניק רוגע, הרפיה, נחת, שלווה..
נניח והייתי מבטיח לך 1000 שקלים חדשים ומבריקים אם לולא יכולת להסביר לאותו אדם מהו "שקט", מה היית עושה?
זכור, אותו אדם שומע צלצול פעמון 24 שעות ביממה, גם כשתנסה להסביר לו.
תהרהר על כך
ושוב חשוב לי לציין, אני מאוהב בך