קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. העמדת האמונה הדתית על מקומה
    על ידי crazyseducer בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-10-2010, 00:41
  2. רוצה מצוות - איזה חזק.. הגירסא הדתית!
    על ידי Daniel3 בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 16-04-2007, 16:35
  3. רוצה מצוות - איזה חזק.. הגירסא הדתית!
    על ידי Daniel3 בפורום דיבורים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 16-04-2007, 15:36
  4. [מאמר] חיפוש האמונה
    על ידי coh12 בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 02-11-2006, 00:04
  5. סקר האמונה הגדול של ynet
    על ידי Hoobastank בפורום יהדות
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 07-10-2006, 20:28
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 42 מתוך 42

העמדת האמונה הדתית על מקומה - עמוד 3

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

יש להאמין מה שלא מוכח, אבל לא במה שלא סביר. לא התייחסת בתגובתך לכל מה שכתבתי.
    אני ממש לא מבין לאן אתה חותר. המדע והמתמטיקה הם כלים שעוזרים לך להבין מה הוא היקום הזה, והתשובות שלהם הם התשובות הסבירות ביותר. כמו שאמרתי, תמיד אפשר להמציא עוד אין סוף אפשרויות אבל הסבירות שהם נמוכה בהרבה ואין שום סיבה להאמין בהם. תנסה להתייחס לכל מה שאני כותב או לפחות לעיקר הדברים, לא לצטט לי שורה שטפלה כשמציגים אותה בנפרד ולהתייחס אליה כאילו היא כל מה שכתבתי.
    לא מעניין אותי מה האמת מבחינתך או מבחינת הילדון. כשאני אומר אמת אני מתכוון למציאות הקיימת. אם אתה רוצה להגיע לאמת = אם אתה רוצה להבין את המציאות הקיימת.
    אמת יש אחת, כדי להבין אותה יש צורך לחקור דברים בצורה מדעית ולא לזרוק אפשרויות לאוויר סתם.
    אשמח אם תתייחס לזה:
    מה ההבדל מבחינת אמיתות הטענה בין להניח שיש אלוהים לבין להניח שיש חייזר שגורם לך לחשוב שהאקסיומה שהבאתי בתגובה הקודמת שלי נכונה בעוד שהיא מוטעת?
    מדוע אתה מאמין בקיומו של אל שהוא הכל וכלום אבל לא מאמין בקיומו של אותו חייזר? (או ב"קנקן התה של ראסל")?

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

יופי
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 02-03-2012 בשעה 19:38.

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    אתה מוזמן לקרוא למה שאני מאמין בו "חייזר" או אפילו להמציא דת חייזרית משלך כמו סיינטלוגיה.
    מה הבעיה עם זה? ואתה צודק לחלוטין, ייתכן מאוד שחייזר הזה מטעה אותנו, מה הבעיה גם עם זה? שזה לא סביר ולכן אין שום סיבה לחשוב כך.

1. בדקת מדעית שאמת יש רק אחת? תגיד אתה אמיתי? איך יתכנו שני אמיתות? או שהמצב הוא x או שהוא y. (אם הוא גם x וגם y הוא כבר נקרא z)

2. לכתוב "לחקור דברים בצורה מדעית ולא לזרוק אפשרויות לאוויר סתם" זהו סוג של אוקסימורון מכיוון שהמדע כולו מושתת על זריקת היפותזות לאוויר והפרכתן או שלילתן אחת-אחת, מה שלא הצלחת להפריך, יש סבירות שזה נכון. מה הקשר? המדע לא יקבל לעולם אפשרות שנזרקה בלי שום ראיה, אפשרות כזו תשאר בגדר היפותזה! כאשר יש רק היפותזות אין הסבר מדעי. ההסבר המדעי הוא רק היפותזות שהגיעו לרמה של תאוריה.

זה מחזיר אותנו לדילמות הבלתי-ידועות כמו סוף החלל למשל ולעובדה שתמיד ישארו דברים בלתי ידועים ולא מוכחים.. כך שהאל הוא נצחי (הרי מה שלא ידוע לחלוטין ובלתי ניתן למדידה לא ניתן לבדוק את רמת הסבירות שלו), מה עושים במצב כזה? מאיפה הבאת את זה שאי אפשר לבדוק את רמת הסבירות של משהו לא ידוע לחלוטין ובלתי ניתן למדידה? מה הבעיה לחשב את הסבירות? (הסבירות שואפת לאפס)

איני חותר, אני מכריז על כך בריש גלי: המדע הוא דבר נפלא שמאוד יכול לעזור לנו בחיים אך אין באפשרותו להפריך את האל ומכך את הדתות המושתתות על אותו אל. לא אמרתי שניתן להפריך את האל ומעולם לא ראיתי אדם שחושב כך, אבל אפשר להוריד את רמת הסבירות של אל כזה לשואפת לאפס. מי שמאמין בדברים שסבירותם שואפת לאפס צריך לא לצאת מהבית כי אולי דוב גריזלי יאכל אותו בדרך. עדיין, אי אפשר להפריך את האפשרות הזו.
    בוודאי שאדם המכיר רק במה שקיים לא יסכים איתי לגבי כך וזה בסדר גמור. חח הניסוח שלך קצת הכשיל אותך "אדם המכיר רק במה שקיים"... אז אתה מאמין במה שלא קיים? חחח
    באדום.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

יופי
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 02-03-2012 בשעה 19:39.

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    WTF אופיר הפכתה לתומך בדת? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

לא צריך לכבד את הדת ולא נעליים, גם אם היא החזיקה את ה"עם שלנו" אלפי שנים. אין דבר כזה עמים, זאת המצאה הזויה. כולנו בני אדם, רק קבוצות מסויימות נראות שונה כדי להתאים יותר לסביבה שהם חיים בא-עור שחור כדי להגן על מהשמש החמה, אף גדול כדי לחמם את האוויר שנכנס, עיניים אסיתיות על מנת לגדל אורז טוב יותר וכ'ו וכ'ו.
    תתפלא כנראה שכן יש דבר כזה עמים ואנחנו לא רק אנשים שגרים במקומות שונים או נראים אחרת ,וסתם שאלה: לפי מה שאמרת עם צורת העניים וצבע העור, איך זה קרה שדווקא האנשים שגרים במקומות האלה הצורה שלהם היא כמו שתיארת?

ציטוט נכתב במקור על ידי newbie101 צפיה בהודעה
    האמונה שאתה כלכך מהלל מהווה את אחת הבעיות היותר גדולות (לפי דעתי הכי גדולה) בעולם.
    רק תסתכל על המדינה הזאת, כמה מלחמות על פסיק קטן במפה, בגלל אמונה.
    כל השלטונות הדתיים והקיצוניים הם אלה שעושים בעולם את הבלאגן, לא הדמוקרטיות.

אפשר להסתדר יופי גם בלי אמונה, כמו שאני מסתדר וכמו ששאר האתאיסטים פה מסתדרים. במקום להאמין באלוהים, תאמין בעצמך.

לא צריך לתת לאמונה ול'דת' יותר כבוד מלכל דבר אחר. הוא לא פגע פה באף אחד אז איפה החוסר כבוד והחוסר ערכים?
    אתה מדבר בלי הקשר וקפיצות בין נושא לנושא בלי שום הסברים!
    כתבת ''רק תסתכל על המדינה הזאת, כמה מלחמות על פסיק קטן במפה, בגלל אמונה.'' איך בדיוק הגעת לזה שכל המלחמות שיש כאן הם בגלל האמונה?
    אותו שאלה על ''כל השלטונות הדתיים והקיצוניים הם אלה שעושים בעולם את הבלאגן, לא הדמוקרטיות.''
    אמרת גם ''במקום להאמין באלוהים תאמין בעצמך''
    אני לא מבין את המשפט הזה....אתה כאן בכוחות עצמך? אתה משיג אוכל בכוחות עצמך? אתה נושם בכוחות עצמך? הקב''ה לא נותן לנו את היכולת להוולד מתאי זרע קטנים להגיע לבן אדם גדול? הוא לא נותן לנו את היכולת לגדל מזון מזרע קטן שאתה שם בתוך האדמה? הוא לא נותן לך כוח להפעיל את מערכת הנשימה והלב 100 שנה לפחות? אם אני פותח לאדם את העין שהוא מת, למה הוא לא רואה? מה פתאום הוא הפסיק? זה לא אתה (אתה=הגוף) רואה או שומע זה הנשמה שלך (כנראה שאם אתה אתאיסט אתה לא מאמין בנשמות) כי אם זה היה הגוף שלך רואה ושומע אז מה פתאום שאתה מת או יושן ואני יפתח לך את העיניים אתה לא תראה? או לא תשמע? זה אתה בכוחות עצמך מתקיים כאן, בעולם עם כל מה שהסברתי? אתה בזכות עצמך?? לא נראה לי.
    ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    משהו ששמעתי רק לפני יומיים. אני אשמח להשתמש בזה גם פה.

"האמונה נתנה ונותנת כח לאנשים לשרוד דברים קשים ביותר,
    בין אם אלוהים קיים או לא, האמונה הצילה אנשים."

-גם סמים. יום טוב.

אגב, הסרטון נכון, ומציג נקודה נכונה, רדו מהעץ. ולא אין לי כבוד לדת, ביג פאקינג דיל. אני אגיד מה שאחרים מפחדים להגיד.
    כבוד רוכשים, לא מקבלים על אוטומט, הדת צריכה לרכוש את הכבוד הזה, בנתיים יותר אנשים מתו בשם אלוהים יותר מכל סיבה אחרת. והדת ראויה שיצחקו עליה כמו כל נושא אחר שקיים. מספיק עם הכבוד העיוור הזה. יש טענות שטוענים אנשים דתיים שיגרמו לכל אדם עם שכל לטעון שצריך להכניס אותו למוסד סגור.
    נחשים מדברים.. תעשו לי טובה.....
    בגלל שיש אנשים דפוקים שמקיימים את הדת בצורה מטומטמת זה לא אומר שהדת כמו שצריך לקיים אותה מטומטמת נכון?
    מסכים איתי או לא?

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

אל תתיחס למשהו לא סביר כאל משהו לא קיים, זה לא מה שאמרתי.
    כשיש משהו שלא סביר שיתקיים זה לא אומר שהוא לא קיים כי אז זה לא היה נקרא לא סביר אלא לא קיים בכלל. נכון?
    משהו לא סביר זה משהו שיכול תאורתית להתקיים אבל רוב הסיכויים הם שהוא לא קיים. סבבה?
    אפילו ריצ'ארד דוקינס שהוא נראה לי האתאיסט הכי מפורסם אומר שאין כזה דבר אנשים שיודעים שאלוהים לא קיים כי אין אפשרות כזו. איפה ראית מדענים שאומרים שניתן להפריך את האל?
    אני חושב שהסבירות שאלוהים קיים שואפת לאפס ולכן אני מאמין שהוא לא קיים.
    אני מקווה שהבנת איך זה עונה על השאלות שלך כמו "לפי ההיגיון שלך, בתקופת המקראית, מהי רמת הסבירות שכוכב הלכת "ארץ" סובב סביב השמש? שואפת לאפס.
    האם כוכב הלכת "ארץ" הסתובב בימים ההם סביב השמש?" אם אתעלם מהעובדה שבתקופה המקראית רמת הסבירות שכדור הארץ סובב סביב השמש לא היה שואף לאפס, (כשאני אומר שואף לאפס אני לא מתכוון לסתם מספר נמוך, אלא למספר שנקרא שואף לאפס), זה שזה לא סביר לא אומר שזה לא קיים, ולכן כדור הארץ הסתובב סביב השמש גם אז.
    כשאתה אומר שבאו וספרו לך שיש דוב גריזלי מתחת לבניין שלך אתה בעצם אומר בנמשל שהסבירות שאלוהים קיים גבוהה?

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    45
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    תתפלא כנראה שכן יש דבר כזה עמים ואנחנו לא רק אנשים שגרים במקומות שונים או נראים אחרת ,וסתם שאלה: לפי מה שאמרת עם צורת העניים וצבע העור, איך זה קרה שדווקא האנשים שגרים במקומות האלה הצורה שלהם היא כמו שתיארת?

אתה מדבר בלי הקשר וקפיצות בין נושא לנושא בלי שום הסברים!
    כתבת ''רק תסתכל על המדינה הזאת, כמה מלחמות על פסיק קטן במפה, בגלל אמונה.'' איך בדיוק הגעת לזה שכל המלחמות שיש כאן הם בגלל האמונה?
    אותו שאלה על ''כל השלטונות הדתיים והקיצוניים הם אלה שעושים בעולם את הבלאגן, לא הדמוקרטיות.''
    אמרת גם ''במקום להאמין באלוהים תאמין בעצמך''
    אני לא מבין את המשפט הזה....אתה כאן בכוחות עצמך? אתה משיג אוכל בכוחות עצמך? אתה נושם בכוחות עצמך? הקב''ה לא נותן לנו את היכולת להוולד מתאי זרע קטנים להגיע לבן אדם גדול? הוא לא נותן לנו את היכולת לגדל מזון מזרע קטן שאתה שם בתוך האדמה? הוא לא נותן לך כוח להפעיל את מערכת הנשימה והלב 100 שנה לפחות? אם אני פותח לאדם את העין שהוא מת, למה הוא לא רואה? מה פתאום הוא הפסיק? זה לא אתה (אתה=הגוף) רואה או שומע זה הנשמה שלך (כנראה שאם אתה אתאיסט אתה לא מאמין בנשמות) כי אם זה היה הגוף שלך רואה ושומע אז מה פתאום שאתה מת או יושן ואני יפתח לך את העיניים אתה לא תראה? או לא תשמע? זה אתה בכוחות עצמך מתקיים כאן, בעולם עם כל מה שהסברתי? אתה בזכות עצמך?? לא נראה לי.

בגלל שיש אנשים דפוקים שמקיימים את הדת בצורה מטומטמת זה לא אומר שהדת כמו שצריך לקיים אותה מטומטמת נכון?
    מסכים איתי או לא?
    למה היהודים בארץ ישראל? כי זו הארץ שלנו. למה זו הארץ שלנו? כי אלוהים נתן לנו אותה. - אמונה.
    המוסלמים מאמינים שכשכל העולם יהיה מוסלמי, המשיח יגיע. זה נראה לך מצב יציב וטוב?
    אני נושם בזכות עצמי ומשיג אוכל דרך הסנדוויצ'ים של אמא.
    ולא הקב"ה הוא לא זה שנותן לי האפשרות לגדל מזון מהזרע. מה שנותן לי את האפשרות זה תנאים מתאימים, מים וזרע תקין.
    אותו דבר לגבי, זרע וביצית, תנאים מתאימים והופלה.
    אני קיים בזכות הוריי, וגם זה בפוקס, מכל המליוני זרעים שהיו בדרך. למה שהקב"ה לא ישלח רק זרע אחד אם זה מתוכנן להיות אתה?
    הוא לא רואה כי הוא מת. המוח מת. ואז שאר האיברים מתחילים למות וגם העין.
    אתה = המוח שלך.
    אם היית חי בגוף אחר, היו קורים לך דברים שונים מן הסתם לא? אם היית אתלט אז היית ספורטאי וכל החיים שלך משתנים וזה חל מהדברים הקטנים ביותר שאתה לא מודע אליהם בעליל. אז איך תהיה עם אותה נשמה וגוף אחר? דברים שונים קורים. אתה מושפע מהדברים שקורים לך. משנה לך את האופי.
    ובכלל, גם שאתה משתנה (ומתבגר) האופי שלך נהיה שונה נכון? אז הנשמה משתנה כל הזמן? אז מה זה בעצם הנשמה הזו אם היא לא קבועה?
    אותה 'נשמה' בגוף אחר, תתנהג שונה. כי קרו לה דברים אחרים, התנסויות שונות.
    לא הבנתי את ההסבר שלך כלכך אבל אני אנסה בכל זאת.
    תחשוב שהגוף זה המחשב והמוח שלך זה המעבד לדוגמא. בלי מעבד המחשב לא יעלה. מה ששונה שאצל מחשב שאפשר להחליף מעבד. והחלקים לא 'מתים'.

משתמש מכור האוואטר של Insane123
    שם פרטי
    פרטי , לא ...
    לייקים
    106
    נקודות
    34
    משפט מחץ
    HHHHHH LEGEN........WAIT FOR IT ...................DEIRY !!!!

נחמד אחלה נקודה למחשבה ! XD

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

למה היהודים בארץ ישראל? כי זו הארץ שלנו. למה זו הארץ שלנו? כי אלוהים נתן לנו אותה. - אמונה.
    המוסלמים מאמינים שכשכל העולם יהיה מוסלמי, המשיח יגיע. זה נראה לך מצב יציב וטוב?
    אני נושם בזכות עצמי ומשיג אוכל דרך הסנדוויצ'ים של אמא. אתה לא נושם בזכות עצמך אתה נושם בעצמך בזכות הקב''ה שלא נתן לך להיות חולה ונושם דרך מכונה.
    ולא הקב"ה הוא לא זה שנותן לי האפשרות לגדל מזון מהזרע. מה שנותן לי את האפשרות זה תנאים מתאימים, מים וזרע תקין.ומי נותן את התנאים מים וזרע תקין?
    אותו דבר לגבי, זרע וביצית, תנאים מתאימים והופלה. אה באמת? הופלה? חשיבה יפה! הופלה.
    ....

משתמש מתחיל
    לייקים
    45
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    ....
    אתה טוען שאני נושם בזכות הקב"ה שלא נותן לי להיות חולה? תוכיח. אני יכול לטעון שחייזרים נותנים לי לנשום ולאכול.
    ומי נותן את התנאים מים וזרע תקין? אף אחד. אתה לוקח דברים שקיימים ועושה איתם משהו, אף אחד לא נתן לך כלום.
    הגוף הוא אכן מכונה, מכונה ביולוגית... גם המוח שלך. ה'נשמה' שלך.

זרע וביצית מגיעים לרחם, וברחם מתחילים להתפתח אט אט.... אני רואה פה ביולוגיה לא התערבות אלוהית.
    תנסה, זה עובד... לא צריך לבקש מאלוהים קודם זה פשוט קורה.

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

אתה טוען שאני נושם בזכות הקב"ה שלא נותן לי להיות חולה? גם ערבבת שתי דברים שונים וגם: אמרתי דבר כזה בכלל? תוכיח. אני יכול לטעון שחייזרים נותנים לי לנשום ולאכול.
    ומי נותן את התנאים מים וזרע תקין? אף אחד. אתה לוקח דברים שקיימים ועושה איתם משהו, אף אחד לא נתן לך כלום. מאיפה כל הדברים האלה קיימים?
    הגוף הוא אכן מכונה, מכונה ביולוגית... גם המוח שלך. ה'נשמה' שלך.

זרע וביצית מגיעים לרחם, וברחם מתחילים להתפתח אט אט.... אני רואה פה ביולוגיה לא התערבות אלוהית. אוקיי אם זה נראה לך כל כך מובן מאליו זה כבר לא בעיה שלי.
    תנסה, זה עובד... לא צריך לבקש מאלוהים קודם זה פשוט קורה.
    ....

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

או קיי..
    אבל למה אתה מאשים אותנו על חוסר הידע שלך???
    מאיפה הדברים הקיימים הגיעו??? אתה עושה צחוק? על תאוריית המפץ הגדול שמעת?? קיים גם סיכוי שזה תמיד היה כאן, כל כך קשה לך לקבל את זה?
    ואם כן, כי לא "הגיוני" שזה תמיד היה פה, אז מאיפה יהוה הגיע? מי יצר אותו?
    וכן, גם ביולוגיה אתה לא יודע. תהליך ההפריה מצריך סוג אחד של פעולה כדי שיתרחש, וזה הסקס. ברגע שהביצית מופרת התהליך הוא דיי אוטומטי.

אני לא יודע אם להתנצל בפניך שמערכת הלימוד בארץ כל כך דפוקה שלא לימדו אותך, או להאשים אותך, בגלל שכשלימדו אז לא הקשבת...
    בכל מקרה זה עצוב, אני מרחם עליך.
    נערך לאחרונה על ידי firya; 05-03-2012 בשעה 03:36.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,966 | הודעות: 8,150,548 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect