אהלן כולם!
אני ואבא שלי עובדים כמה חודשים על אפליקציה חברתית חינמית למען קהילת הצרכנים בישראל.
קוראים לה MarkThePrice.

אז מה זה בעצם? אפליקציית רשימת קניות חברתית שעוזרת לכם לדעת איפה רשימת הקניות שלכם תהיה הכי זולה.
איך אנחנו עושים את זה? בעזרת הקהילה! השוואת המחירים מתבצעת בעזרת מחירים שכל המשתמשים האחרים מדווחים בזמן הקניות (ממש כמו WIKI).

הרעיון פשוט. קודם כל אתם מכינים סל קניות- במהלך הקניות, או בבית.בשביל להרכיב את הסל אתם סורקים ברקוד או מחפשים מוצר. לא מצאתם את מה שחיפשתם? תכניסו אותו למאגר!
לא מעודכן המחיר בחנות הספציפית שאתם נמצאים בה? תעדכנו את המחיר במאגר!
החנות שאתם נמצאים בה לא קיימת במאגר? תכניסו אותה למאגר! (מבחינתנו החנות יכולה להיות הקיוסק השכונתי או אחד מסניפי הסופרמרקטים הגדולים). כך שתוכלו להשוות כל סל בכל חנות.

ככה לאט לאט בעזרת הקהילה נוצר לנו מיפוי של כל מחיר לכל מוצר בכל מקום. ככל שיותר ישתמשו בתוכנה ויכניסו אליה מחירים וחנויות חדשים ועדכניים- ככה היא תשתפר!
למה אנחנו עושים את זה? ההשראה באה במחאה הגדולה בקיץ. גם אנחנו אנשים פשוטים שקורסים תחת יוקר המחייה.
חשבנו לעצמינו שצריך ליצור מערכת שתאפשר לצרכנים לשתף ידע- ולעזור אחד לשני לחסוך כסף.
הבעיה היא שנכון להיום אף אחד לא יכול לדעת כמה דברים עולים. ה"מחיר המומלץ לצרכן" או המחירים באתרי האינטרנט חסרי משמעות בגלל שהמחיר לפעמים משתנה אפילו בין סניף לסניף.
רק בעזרת צרכנים פעילים אפשר ליצור מאגר נתונים פתוח, עדכני ואמין של מוצרי הצריכה בישראל.

אבל חוץ מלהשוות מחירים המערכת מאפשרת לכם לחסוך כסף במהלך הקניה בעזרת כל מני טריקים:
היא מאפשר לכם לשמור את היסטוריית רשימות הקניות שלכם,
היא מאפשרת לכם להגביל מחיר לסל,
והיא מתריעה לכם כשאתם קונים מוצרים במחיר מופקע (כשמוצר גבוה ב- 20% מהמחיר שלו בשאר הארץ).

ומה בהמשך?
בקרוב היא תדע להמליץ על תחליפים זולים יותר למוצרים שאתה קונה,
ותבוא גם גירסא לאייפון,
וגם גרסא ב- HTML5 שתאפשר לכם להכנס למאגר מכל דפדפן.

בגלל שאני חבר חדש בפורום זה לא מאפשר לי לשים פה קישור-
אז אתם מוזמנים לחפש "MarkThePrice" בגוגל, בפייסבוק, או במארקט, ותמצאו אותנו.

אני מפרסם את זה פה ובעוד כמה מקומות במקביל כי אנחנו כמערכת שבאה מתוך הקהילה ולמען הקהילה צריכים כמה שיותר חוות דעת. רק כקהילת צרכנים נוכל להביא לשינוי.
אהבתם? תגידו לנו! לא אהבתם? ספרו לנו איך אנחנו יכולים להשתפר!

אם הקדשתם רגע וקראתם- אז המון תודה!
(אתם יכולים ליצור איתי קשר לשאלות/טענות/הצעות דרך הדף בפייסבוק, או כאן. )
עומר קציר