תתחיל לחשוב גבר.. שהגלגלים בראש יתחילו לזוז:
1. להתקדם לאן?
הגדרת לעצמך שאיפות? מטרות ארוכות טווח? מטרות קצרות טווח? הצבת לעצמך משימות חודשיות/שבועיות?
2. אתה מוכן בינך לבין עצמך להתחיל בתהליך התקדמות?
אתה זקוק לתהליך כזה בכלל? הוא שווה את זה?
3. אתה משיג פייסבוקים בשביל לא להיות בתול?

אם כן ייתכן ושינוי הגישה שלך בעניין זה מאוד יועיל לך. קח לעצמך שנתיים שבהם אתה לא תרדוף בשום פנים ואופן במטרה להשיג סקס, ברגע שכבר פחות תרצה את זה, אתה תהיה פחות נואש ותתחיל להביט על החיים שלך אחרת, אתה תחליף משקפיים כמו שאומרים ואם קודם ראית קיר כעת אתה תראה דלת. אגב, אני מאמין שרוב האנשים אף פעם לא משיגים את מה שהם רוצים כשהם רודפים אחרי זה בנואשות אלא רק בנחת וצלילות מחשבתית.
4. שים לב, יכול להיות שכל המידע שאתה קורה כאן או באינטרנט בכלל, רק מעכב אותך.
לא יזיק בכלל אם תיקח מהמידע הזה חופש לחודשיים-שלושה.
5. בצע "בדיקות התקדמות" רק בהשוואה לעצמך. כיצד?
בדוק אם מצבך טוב יותר מלפני חצי שנה, אם אפשר אפילו תציין את כל נקודות הזינוק שלך בחצי שנה האחרונה, זה יכול עזור.
6. והשאלה הכי חשובה - מי אמר ש"להתקדם" זה טוב בחיים?
בדיוק עכשיו התחלתי עבודה חדשה וכמו תמיד, הבנתי שלהיות עסוק או פעלתן זה לא מעניין או כיף או מרגש כפי שכולם מתארים זאת. כשאני יושב לי שם, בין ארבע הקירות, אני מבין ש"להתקדם" בחיים זה ממש לא כפי שזה נשמע ושאדם תמיד צריך להעריך את השגרה ה"משעממת" שלו, כי הוא לא מכיר את הגרוע יותר שתמיד קיים. הבעיה ברובנו שאנו תמיד חושבים שהדשא של השכן ירוק יותר, ואז כשיש לנו גם דשא ירוק לאחר מאמץ לא קטן, אנו מבינים שלמעשה הדשא הזה הוא נטל יותר מאשר תועלת.
7. בוא נצא מנקודת הנחה שאתה תישאר תקוע במשך השנה הקרובה, מה תעשה אז?