קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 12-01-2007, 20:24
  2. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 05-03-2006, 08:00
  3. שאלה חשובה אל תשאלו אותי למה אני שואל..
    על ידי H3LL^C@bR4 בפורום דיבורים
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 00:59
  4. תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 29-09-2005, 19:42
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

למה משמעת עצמית חשובה ולמה אנשי דת הם בריאים יותר?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

ברירת מחדל למה משמעת עצמית חשובה ולמה אנשי דת הם בריאים יותר?

יום יפה בחוץ
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 25-05-2013 בשעה 14:52.

2. קישורים ממומנים

לא קראתי, ארוך מידי אני אקרא אולי מאוחר יותר בעיון.

אני רוצה לתת את דעתי:

בעבר יצא לנו לדבר על הנושא, ואמרתי לך שאני חושב ובטוח שאנשים מאמינים מאושרים יותר (אני לא דתי).
    כי אני מפעיל את ההגיון: עזריאל (בחור דתי) מאמין בבורא עולם. כל דבר שקורה לעזריאל הוא מפרש כפי שלימד אותו
    ראש הישיבה שלו: "הכל לטובה, אין יאוש בעולם כלל. הכל מלמעלה" - עזריאל בן אדם אופטימי, עזריאל לא נכנס
    לדיכאונות במיטה במידה והוא לא הצליח במשהו ונכשל, עזריאל לא אוכל את עצמו מבפנים, עזריאל לא מחטט בתת-מודע
    "מה עשיתי? למה לא פעלתי ככה? למה עשיתי ככה? אולי לא הייתי צריך לעשות את זה? אני אפס אני כלום, אני לא שווה!"

עזריאל מאמין שהכל מלמעלה. הכל משמיים. חשבונות שמיים.

עזריאל גם לא כפוי טובה, במידה ומשהו מצליח לו הוא מודה לאלוקיו מהלל ומשבח את שמו.

לעזריאל תמיד יש מטרה, בכל יום. הוא אף פעם לא ישב בחוסר מעשה, לעולם לא.
    בכל בוקר עזריאל משקים קום עם נץ החמה - תפילת שחרית.
    עזריאל אדם בריא, הוא אוכל בבוקר כפי שכתב הרמבם - פת שחרית עושה טובה לנשמה ובריאות לגוף ולנפש. סגולה נפלאה.

לעזריאל יש בכל יום מה לעשות - בבוקר שחרית, צהריים מנחה, בערב ערבית.
    אפילו בלילה, אם עזריאל לא מצליח להירדם - יש לו תיקון חצות. עוד דבר נפלא.
    עזריאל לא טרוד במחשבות, בלילה לפני השינה הוא קורא "קריאת שמע שעל המיטה" בכדי ששנתו תהיה ערבה ונעימה.

הוא מחזק את עצמו במשפטים חיובים לפני השינה, ככה הוא הולך בהרגשה שמחה - "בטוב אלין, ואקיץ ברחמים"

בבוקר עזריאל לא כפוי טובה, הוא מודה על יום יום. הוא לא צריך משפטים "חייה את יומך, כאילו הוא יומך האחרון"
    הוא מודה יום יום לאלוקיו כשהוא מתעורר בבוקר ואומר "מודה אני לפניך מלך חי וקיים, שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך" (אגב בעבר קראתי שעשו מחקר*, שברגע שאדם מתעורר אסור לקום מיד מהמיטה יש לחכות 12 שניות. כי הדם צריך לזרום משהו כזה, ואז יש סחרחורות למי שקם מייד מהמיטה. לעזריאל זה לעולם לא יקרא.

עזריאל מודה על כל פת לחם (מברך על כל מה שהוא אוכל) שנכנסת לפיו, על כל טיפת מים. (מברך שהכל על מה שהוא שותה).

בקיצור זה נמשך עוד ועוד. תפילת הדרך, ברכת האילנות, ברכות השחר, שיר השירים, קבלת שבת, ועוד ועוד.

אה, ברכת המזון - הוא לא כמו כולם. הוא לא אוכל ובורח. "אכלתי וברחתי". אצלו זה "אכלתי, ובירכתי".
    הוא מברך על המזון, הוא מודה יום יום שיש לו אוכל על השולחן. הוא מודה למי שהכינה את האוכל (בברכה יש לברך את בעלת הבית שהכינה את הסעודה, את בעל הבית. מי שמברך יודע על מה אני מדבר).

בקיצור זה מתארך עוד ועוד.

הדת שומרת על הבן אדם אופטימי, שמח. משרישה בו את הכרת הטוב, הכרת תודה, הערכת החיים, ועוד ועוד.

* לא הצלחתי למצוא קישור למחקר, תכתבו בגוגל "מודה אני 12 שניות".
    ** אני לא דתי, אבל אני בהחלט יודע שהדת עוזרת לבן אדם ותורמת לאיכות חייו.

סוניק, סורי שלא קראתי ת'מאמר שנתת. אפילו לי יצא חצי מאמר משל עצמי, חח אני לא שולט בתגובות שלי.
    זה היה יכול להתארך עוד ועוד, פשוט אם תעלה למעלה תשים לב שניסיתי לקצר ולכתוב "וכו', ועוד" רק בשביל לסיים כבר.

נערך לאחרונה על ידי Agent Chuck; 03-04-2012 בשעה 19:56.
    כאשר אתה מתעורר בבוקר שנן לעצמך: "המטרה שלי להיום היא . . "

משתמש מתחיל
    לייקים
    9
    נקודות
    0

המאמר מעניין....תכלס יש בזה משהו

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

אישית אני חושב שהדת היהודית היא אולי אחת המתנות הכי נפלאות שקיבלנו מה' ,כול כך הרבה חכמה גלומה בדת היהודית שהיא נתנה השראה לכול שאר הדתות שהלכו אחריה ופיתחו דתות אחרות (נצרות ,איסלם). אני לא רוצה להפוך את הדיון הזה לדתי כיוון שאני מניח שיש גם מי שהתנגד לטענות אלו אך זוהי נקודת ראותי.

האמונה ושמירת המצוות דורשת הרבה מאוד משמעת מצד כול הדתות ,הדת היהודית למשל דורשת מהגבר 3 תפילות ביום ,צומות במידה ואפשר ,ועוד 610 מצוות.
    אני למשל מניח תפילין מידי יום עצם הנחת התפילין מידי יום לימדה אותי הרבה על משמעת ,התמדה ושליטה ברגשות.

היו כאלה שיגידו שגם עמידה על רגל אחת מפתחת משמעת ,נכון גם עמידה על רגל אחת מידי יום הייתה מפתחת לי משמעת והתמדה אבל בינינו ,מנהג שכזה לא היה מחזיק הרבה זמן מעמד (גג שנה) מכיוון שהוא אינו מלווה בקשר מחייב כמו הנחת תפילין.(לפחות מבחינתי).

הדת גם מלמדת אותנו כיצד להתמודד עם מצבים שונים בחיים לדוגמה יש פסוק ידוע "שם קץ לחושך" שאומר שגם במצבים החשוכים ביותר בחיים ה' יכול להפוך את הקערה ולהוציא אותך לאור. לא תאמינו כמה כוח נותן משפט זה בלב שבור :-)

או משפט "הבור ריק אין בו מים" אמרו חז"ל מה הכוונה הבור ריק אין בו מים ? אם אין בו מים אז מה יש בו ? ענו חז"ל: עקרבים ונחשים ,למה הכוונה ? שאינך מפעיל את החשיבה ופועל ומתמקד בדברים טובים כמו לימודים ,תרומה ,חשיבה חיובית אתה מפנה מקום בראש לחשיבה שלילית ,מעשים רעים ומגדל עשבים שוטים (עקרבים ונחשים) בתוך הראש.

הדת היהודית היא מקור ענק לחכמה ,תורה מלשון הוראה (לימוד) והיא מלמדת אותנו מידות נכונות ,כיצד לבנות נישואים מוצלחים ...
    אני מאמין שאם לא ההינו מקבלים את התורה מה' העולם היה מחריב את עצמו. הדת היא מתנה נפלאה למי שמחפש חכמה וידע מעשי כיצד יוכל לבנות חיים טובים.

אינני אדם חרדי או חובש כיפה אבל מנסיון אישי אני מדבר.:-)
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

אני אוהב את פילוסופיית הדת שלכם,אף פעם לא יצא לי באמת ללמוד אותה אבל יש שמה כמה דברים מאוד מעניינים ונכונים.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    אני אוהב את פילוסופיית הדת שלכם,אף פעם לא יצא לי באמת ללמוד אותה אבל יש שמה כמה דברים מאוד מעניינים ונכונים.
    ממליץ בחום רב ,אני אישית נחשפתי לעולם מדהים של אהבה ,כבוד לזולת ,ערכים גובהים וידע עמוק.
    אם תרצה אוכל לשלוח לך בפרטי מקורות מידע טובים ללימוד (ההרצאות ,וסרטונים).
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    ממליץ בחום רב ,אני אישית נחשפתי לעולם מדהים של אהבה ,כבוד לזולת ,ערכים גובהים וידע עמוק.
    אם תרצה אוכל לשלוח לך בפרטי מקורות מידע טובים ללימוד (ההרצאות ,וסרטונים).
    אני כרגע קורא ספר אחר ולא רוצה שזה יבלבל אותי הכל,אני אשלח לך פרטית כשאני אסיים.
    תודה על הרצון לעזור

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:52.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,747 | הודעות: 8,151,329 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect