נכתב במקור על ידי
theidan
אני מצטט אותך פה כי זאת התגובה האחרונה אבל זה קשור לכל האשכול הזה.
1. אתה לא מבין כניראה שעני ועשיר זה משהו יחסי. אין דבר כזה כולם עשירים, ואין דבר כזה כולם עניים. מעמד הביניים, הממוצע תמיד יהיה רוב. כי ככה זה עובד. בכל חברה מעמד ביניים יהיה משהו אחר, אבל תמיד יהיו עשירים יותר ועשירים פחות.
2. אתה באמת חושב שזה הוגן שאנשים יתעשרו על חשבון העניים? אתה לא חושב שאנחנו לא יכולים להיות יותר טובים מהטבע האכזר? אתה באמת חושב שהדרך היחידה לחיות את החיים טוב היא ע"י זה שאתה רומס אנשים אחרים? זאת קצת מחשבה אכזרית ואני מאוד מקווה שהיא לא נכונה.
3. קומוניזם זה כישלון, כולם יודעים את זה. זה לא חדש. אבל הרעיון הסוציאליסטי, שאומר תן מה שאתה יכול, ותקבל את מה שאתה צריך הוא רעיון שמוכיח את עצמו כרעיון טוב מאוד. הקיבוצים בארץ ששורדים הם קיבוצים שעובדים ע"פ העיקרון הזה, בעוד שקיבוצים קומוניסטים נפלו. זה היופי האמיתי בשיטה הזאת. זה ניראה לכאורה כאילו העשירים מפסידים מהסיפור הזה, אבל ברגע שיש חברה גדולה, שפועלת ביחד, אז יש לה כוח הרבה יותר גדול וגם העשירים מרוויחים מזה. אתה לא צריך להסתכל על השיטה הזאת בתור האדם הפרטי, אלא בתור מה קורה לכלל, לחברה.
אם אני לא טועה השכר הממוצע בישראל עומד על משהו קרוב לעשרת אלפים שקלים בחודש. מה שאומר שאם כל אחד היה עובד בשביל המדינה, והמדינה הייתה מחלקת את הכסף שלה שווה בשווה, רוב האנשים היו מרוויחים יותר ממה שהם מרוויחים עכשיו. אפילו זה לא מצב תקין ואפשר לנצל את זה אפילו יותר. תחשוב שמה שקורה הוא שהמדינה גובה פשוט יותר מיסים, וכולם מקבלים שיעורי נהיגה חינם, יכולים לשכור אותו של המדינה בחינם, לומדים עד תואר ראשון בחינם, יכולים לאכול בחינם בחדר אוכל ועוד ועוד דוגמאות. זה מה שקורה היום בקיבוצים. כולם משלמים מיסוי יחסית גבוהה אבל הכלל מרוויח מזה, וגם מי שעשיר באמת נשאר עם הרבה כסף אחרי כל זה.