זה לא שהמערכת מנסה להרוס אותנו או משהו כזה כמו שאומרים פה.
אלו פשוט אנשים שעובדים לא נכון, לא מהמטרות הנכונות ועוד יותר גרוע שואפים לבינוניות ולא ליצור מערכת מנצחת
ניקח לדוגמא את מערכת החינוך בארץ.
המצב העגום שלה נראה כל שנה בשביתות ובעוד דברים כמו שאני חושב ועוד הרבה יסכימו איתי שמערכת החינוך זה זבל טהור ומבזבז פאקינג 12 שנה והאוניברסיטה מבזבזים לפחות עוד שנתיים בלימוד לא נכון לא יעיל ,לא תורם ובצורה עקומה.
בדיחה אחת גדולה, שיטות הלמידה עקומות בכל המוסדות או לפחות ב99.9% מהם.
עכשיו נכנסה בפינלנד שיטה חדשה שדוגלת יותר בשיטות חשיבה אך עדיין לא חושב שהראייה שלהם נכונה.
עוד יותר מצחיק אותי שלא לומדים כולם במקום פתוח(או לפחות כמה כאלה ולא כמו היום מיליון בתי ספר) שהיה מאפשר למידה יעילה מהנה וכמובן במה שמעניין אותך ועוד יותר חשוב מכל זה הוא שהמקום יהיה בלי כיתות ככה שכולם יכירו את כולם וירגישו מאוחדים.
יש היום אוזניות ככה שמי שרוצה ללמוד לא יפריעו לו.
בכלל המטרה של המורים היא ליהיות מורים רוחניים שמעבירים ערכים, אמונות יצירתיות ודברים מקדמים ולא להעביר את הבגרות העלובה הזאת ששווה לנייר טואלט בשירותים שגם אותו צריך להחליף ממזמן(מוצר מבזבז אנרגיה), האנושות צריכה להתקדם.
צורת המבחנים גם עקומה, צריך לתת לאנשים לעשות פרוייקטים וממש לא מבחנים, פרוייקטים נותנים לך ביטוי לאומנות שבך, לאהבה שלך וליכולות שלך , חוץ מזה שהם נותנים מוטיבציה להשקיע ולתרום משהו בניגוד למבחן בהסטוריה שמשעמם את התחת.
וזו רק דוגמא אחת, תסכלו עם בא לכם גם על הפוליטיקה, על מערכת הבידור ומה שמציגים לכם בטלוויזיה, על המערכת הצבאית ואיך שהיא עובדת ועוד ועוד.
אני מסכים עם עומרי שבכל אחד יש משהו מיוחד, כל אחד נמשך לאיזה תחום מסויים בסופו של דבר ובו הוא צריך להשקיע.
כמו שיש מישהו שנועד ליהיות זמר ולהעביר מסרים בשירים שלו, את את מי שנועד ללמד ואת מי שנועד לפתח דברים, כל אחד נמשך לתחום אחר וזה יעודו בעולם הזה.

ציטוט ההודעה