אני קובע ממה אפשר לתפוס תחת וממה לא. מבחן התוצאה מכיר תמושג? יש הבדל בין כובע סניה שתופס תחת כי "אין לו AA" לבין מישהו בגילו שהגיע טיפה מעבר. הגיון פשוט נשמה לא צריך להיות גאון כדי לדעת מי ווינר ומי לוזר.
מה אני עשיתי? מעל ומעבר. אבל קח דוגמא אם אתה מתעקש:
בגיל 17 עד 18 היה לי סוג של "עסק" תקרא לזה ועשיתי עם השותף שלי בחודשיים מה שאדם מבוגר עושה בשנה. אנשים "עבדו" בשבילנו ולא היו מודעים לזה שהם עובדים בשבילנו בכלל ועשו את "עבודתם" מתוך הנאה ואפילו אינטרסים אישיים להתקרב למה שהיה לנו להציע באותה תקופה. מה שכן לא רציתי להתעמק בזה יותר מדי ויכולתי להרוויח הרבה, אבל הרבה יותר ממה שהרווחתי (אם באמת הייתי קורע תתחת סיכוי גבוה שהייתי יושב על המליון הראשון בגיל 18~19) אבל החלטתי שזה לא מתאים בגלל סיבות אישיות ובגלל שזה תחום שלא הייתי רוצה להמשיך אותו בחיים. יותר מדי "חיים על הקצה".
זיונים? היה חלק מה"עסק". יותר נכון מהשכר. והקטע היפה שאף אחד לא היה מודע לזה בכלל, לא הן ולא הם.
עד עכשיו אני זוכר את החופש הגדול הזה, בזמן שכולם חיפשו כוס וציצי ובכו על "אהבות נכזבות" ושיחקו בקקי אני עשיתי משהו מעבר. ומשהו הרבה יותר חכם מ"לצאת לרחוב ולהפגין עם חבורה של אידיוטים ממעמד הביניים".
בכללי עשיתי מספיק דברים ביחס לישראלי הממוצע שבגילי עדיין תקוע בגולני ושר שירי מולדת בלי גרוש על התחת.
וכמו שבייקר אמר - ה"פאקים" שלי הם מה שמייחד אותי מהשמוק הממוצע ברחוב. בעולם העסקים אין מקום לרגשות ואהבה זאת אחת החולשות שגבר אמיתי לא יכול להרשות לעצמו בגלל מניעים כאלה ואחרים (שתהיה שווה כמה מיליארדים בשוק או אפילו פחות תבין לאן אני חותר)
פעם מישהו גאון שיש לי בחתימה אמר "בלי סיכונים אין הצלחה" וזה משהו שמעמד הביניים לא מבין - הם נגד לקחת "סיכונים" בכל הקשור לכסף (שאצלם זה מטרה ולא אמצעי) ועוד דברים, הם לוקחים 0 סיכונים אז שלא יבכו על איך שהחיים שלהם נראים כי אף אחד עוד לא עשה כסף טוב ללא סיכון כלשהו. אף אחד אף אחד.
אבל במעמד הביניים הכל מעוות. קודם מתחתנים ומולידים ילדים והרבה מהם ואז בוכים למה "לא סוגרים את החודש" ולמה ביבי הוא חזיר שלא מביא להם כסף רק כי בא להם לסוע לנופש כל שבוע. לכל דבר יש השלכות בחיים, ומי שמעדיף אחרים על פני עצמו שיאכל את מה שהוא בישל (אם יש לו מה לאכול בבית..אחלה משחק מילים).
למרות שמחשבה שניה הם יכולים לנגוס באייפונים שהם קונים למרות שאין להם איך לסגור תחודש עלק או להתחיל לאכול את החשיש שהם מעשנים בהפגנות. אני בטוח שיהיה להם טעים.

ציטוט ההודעה