|
|
אמונה בהגדרה שלה זה להניח שמשהו נכון בלי הוכחה. ברגע שאתה יודע משהו אז זה כבר לא אמונה.
״שקר הוא עדיין שקר גם אם כולם יאמינו לו.
אמת יא אמת גם אם אף אחד לא מאמין בו.״
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אתאיסט זה אחד שלא מאמין באלוהים, ולא משנה איזה.
אין הבדל משמעותי בין האלים בדתות השונות, ההבדל בעיקר הוא בדרישות שלו לבני האדם ובאגדות שכל דת מאמינה בהם.
בכל הגרסאות של אלוהים בכל הדתות אין ראיה לכך שאלוהים קיים, יש רק סיפורים. ואני לא מאמין שקיים דבר כמו אלוהים על סמך סיפורים.
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
מכיוון שאתה לא יודע ולא מאמין, מן הסתם אתה מעריץ. אני לא בטוח בזה, אבל זה לא נשמע טוב...
אתה רץ להוציא את כל המגיבים כלא קשורים, אבל יש הבדל קטן בין הגישות:
אתה טוען שאתה יודע שאין. על מנת לוודא זאת, אתה צריך לבחון אחד אחד, אחרת מאיפה הידע?
אני טוען שיש ומצאתי אותו, אין לי שום אינטרס לבדוק את האחרים, כי גם אם היו קיימים, הא-ל שלי הוא שלי.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
כי אם אתה פוסל את הרעיון הכללי של אל, כל האגדות שבספרים לא ישנו את הרעיון של אמונה באל. ההגיון של אל שיצר את העולם הוא אותו הגיון. סיפורים שונים.
וזה לא שיש להם הוכחות...
ויש לי שאלה לכל בעלי האמונה... איך אתם יודעים שצריך להאמין? הרי אין הוכחות, אז מה אומר לכם שצריך להאמין? האל? הרי צריך אמונה כדי להאמין באל מלכתחילה.
ולמה אתם חושבים שאמונה יותר חשובה מהגיון?
* * *
פראגער, בדברייך אמרת שאתה מאמין בכל שטות של אל שמישהו ממציא. אתה חושב על דברייך לפני שאתה מפרסם אותם? (כן, לוגיקה זה קוץ בתחת אם לא משתמשים בה מההתחלה, בגלל שהיא חוזרת שוב ושוב על הכשלים שהעלת.)
זאת אומרת שכתה מאמין גם במפלצת הספגטי, גם בתור, גם בפוסידון, וגם באל ״החתול החולה באימפוטנציה״ שהמצאתי הרגע.
מה שאתה אומר זה שאתה מאמין באל שהמצאתי הרגע, רק עובד ועבד של אל רוצח.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אתה מנסה לסתור את ההגיון כרגע. וזה קצת קשה. זה שאתה לא מסכים עם מה שאמרתי, לא מחייב שמה שאמרתי טועה. אתה מנסה להציג את זה אחרת, אבל השימוש במילה אידיאולוגיה בדבריך אומר ״אני לא מאמין בהם בגלל שאני בוחר להתעלם מכל עובדה שמציגים לי לגבי קיומם (אידיולוגיה)״.
* * *