נראלי יש לי חרדה חברתית אתם יכולים בבקשה לכתוב לי במה זה תמאפיין ?? כי יש לי חבר שהוא ביישן והוא לא פוחד לנסות דברים חדשים לעומתי.. אני בן 17
ואיך מטפלים בדבר כזה ??
נראלי יש לי חרדה חברתית אתם יכולים בבקשה לכתוב לי במה זה תמאפיין ?? כי יש לי חבר שהוא ביישן והוא לא פוחד לנסות דברים חדשים לעומתי.. אני בן 17
ואיך מטפלים בדבר כזה ??
|
|
לא הבנתי את הבעיה שלך כולכך,מה אתה מפחד לעשות שחברים שלך לא מפחדים לעשות ..
לא ניראלי שזה איכשהו קשור לחרדה חברתית אם יש כזה דבר בכלל.
CR7 + MANCHESTER UNITED = MACHINE
CR7 + REAL MADRID = GAY
חרדה חברתית מתאפיינת בתחושת אי נוחות במצבים חברתיים. החרדה מתאפיינת בהתעוררות סימפטומים גופניים לא נעימים כגון רעד בקול ובגוף, הזעה, הסמקה, דפיקות לב מואצות וכו'. המצבים החברתיים האופיניים הם דיבור בפני קהל, יציאה לדייט, ראיון עבודה וכו אבל גם כל מפגש חברתי אחר. אפשרות טיפול היא "קבוצת רקפת" שנועדה לתת מענה לבני נוער. בהצלחה
חרדה חברתית היא תחושה של חוסר נוחות, פחד או דאגה המתעוררת בהקשר של סיטואציות חברתיות ומלווה בחשש מפני השפלה, לעג או ביקורת. חרדה חברתית עשויה להתעורר בזמן הסיטואציה החברתית אך גם לפני הסיטואציה - כשאנחנו חוששים מפניה, או אחרי הסיטואציה כשאנחנו מבקרים את תפקודינו בזמן הסיטואציה.
כדי להבין את המושג חרדה חברתית ניתן לפרק אותו לשלשה מרכיבים התלויים מחזקים אחד את השני ומייצרים מעגל קסמים של חרדה.
תסמינים גופניים:
- הסמקה
- הזעה
- דפיקות לב
- רעד
- קוצר נשימה
מחשבות
- חולשה
- כולם נועצים בי מבטים
- הם חושבים שאני "אפס"
- אני לא שייך לכאן
- לא יהיה לי מה לומר
- אנשים יבחינו בכך אני מתרגש
- הם לא ירצו לדבר איתי שוב
התנהגות
- אני אתנהג כמו מטומטם
- הימנעות ממצבים חברתיים
- עזיבה של סיטואציות חברתיות
- לבוא במגע רק עם אנשים "בטוחים" במקומות "בטוחים"
- שימוש בטלפונים ניידים, נגנים ואביזרים אחרים כדי להימנע משיחה
- נטייה להתנצל יתר על המידה
- בקשה לתמיכה מאחרים
- נטייה להתכונן יתר על המידה: לזכור בעל פה את מה שאנחנו מתכוונים לומר
- ניסיון להסיט את תשומת הלב מתפקודינו באמצעות בדיחות או סגנון לבוש יוצא דופן
חרדה חברתית עשויה להופיע במגוון רחב של מצבים - בכל פעם שאנחנו נמצאים במגע עם אנשים אחרים או שאנחנו מאמינים שייתכן שנהיה במרכז תשומת הלב. האפשרויות הן אינסופיות. להלן רשימה של סיטואציות שכיחות בהן אנשים חשים חרדה חברתית:
- נטייה לחפש אחר סימנים המוכיחים כי אנשים שופטים אותנו לשלילה
קרא עוד באתר: חרדה חברתית קבוצת עזרה עצמית