ראיתי שהמנייה נכנסה כבר לשוק.
יש לכם מידע עלייה?
|
|
כן כ 420 מליון מניות הונפקו במחיר של 38 דולר לאחת. היזדמנות לרווח אתה תגיד ? אני חושב שאולי לטווח הקצר אפשרי לעשות רווח לטווח הארוך זאת פצצה מתקתקת. לפני שנה לינקדאין הונפקה סביב 45 דולר למניה והקפצה ל 100 דולר למניה. מה גם שרוב המניות ימכרו קודם כול בסיבוב הראשון למוסדיים ואת השאריות יתנו לציבור שקיפצו על כול מניה כאילו מחלקים זהב בוול סטריט.
רק לשם השוואה פייסבוק נסחרת פי 95 מהרווח שלה ,פייסבוק הונפקה סביב ה 100 מליארד דולר בעוד שהרווח השנתי שלה הוא מליארד וחצי דולר בשנה.
תגיד לי אתה שמינוף כזה של פי 95 הוא לא מסוכן ואני יגיד לך אתה משוגע. השוק נותן הערכת יתר לפייסבוק לדעתי ,החברה עצמה לא יצרנית וחוץ מפרסום היא לא מספקת ערך ממשי.
תוכל לעקוב אחר המניה פה
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
מה זאת אומרת לפעול ? ברגע שמניה מונפקת בבורסה היא נסחרת (מופעלת) ,תוכל לראות נתונים ולנתח אותם ברגע שיצטברו נתונים על המניה
אם יש לך תוכנה למסחר ב LIVE תוכל כבר עכשיו לצפות בנתוני המסחר בזמן אמת ,כרגע אתה יכול לצפות בנתוני המסחר בהפרש של 20 דקות מהמסחר בפועל.
כרגע המניה עומדת על 0.23 דולר למניה (רווח ההנפקה הייתה ב 38 דולר למניה) תשואה של 0.61% מתחילת המסחר ב 18 במאי.
וול סטריט סגורה ביום ראשון (חופש אצל הנוצרים) לכן רק מחר בשעה 9 - 10 שעון ארה"ב ( מינוס 7 שעות בארץ אם תרצה לעקוב) אתה תוכל לצפות במסחר.
מה כול כך מעניינת אותך המניה הזאת ?
הכול כתוב לך באתר כלכליסט תראה העלו עכשיו כתבה
כג הצפייה כך גודל האכזבה ,מניית פייסבוק היא לא יותר מבועה שאנשים צריכים להתעורר ממנה כול השוק סובל מהערכת יתר כלפי חברות הייטק.
קח לדוגמה את Angery birds שהונפקה בבורסה לי שווי שוק של 200 מליון דולר (אם אני זוכר נכון) ,נראה לך שאפליקציה באייפון שווה כול כך הרבה ?
גם ילד בן 10 יכול להגיד לי שהאפליקציה הזאת לא שווה 200 מליון דולר.
אם ניקח תקופה יותר קדומה לפני 300 שנה באירופה הנפיקו ניירות ערך של פרח שהיה בתקופתו מאוד נדיר המחיר של המניה טייפס כול כך גבוה שמחיר של מניית ערך אחת (שמקנה זיכיון על פרח אחד) היה שווה כשוויה של דירה. הנפילה של המניה הגיעה שכתוצאה מהביקוש הגבוה למניה חקלאים התחילו להגדיל את מלאי
הפרח בשוק ואז הגיע ההתרסקות של המניה.
כול ילד יודע שמחיר של פרח לא יכול להיות שווה למחיר של בית ,וגם האנשים שחייו לפני 300 שנה אבל ככה מתפתחת בועה ידידי ,אנשים הולכים אחרי הרגש
במקום אחרי ההיגיון ואז הם בוכים שכאב להם שהפסידו כסף הם רק לא מבינים שהם לא באמת היו עשירים אף פעם.
אתה מבין ערך של משהו נקבע על ידי אנשים ,אם מחר אנשים יחליטו שמחיר של גולה שווה מליון דולר ,תוכל למכור את הגולות שלך בבית בעד מליון דולר לאחת
למרות שההיגיון יגיד לך שאתה לא נורמלי שאתה מוכר גולה במליון דולר.
השוק תמיד ישאף לאיזון - תזכור את המשפט הזה הוא יעזור לך להימנע מהפסדים מיותרים.