סבבה, אבל אתה באמת מגרד את הראש וחושב לאחר שאתה קורא את הנאמר כאן בפורום?
או שפשוט מקליד על אוטומט?
אנסה להסביר את כוונתי אשר התחבאה מאחורי הקוריוז שכתבתי ושמאוד הצחיק אותה:
אינפורמציה מיותרת בכל הקשור למה יותר "נכון".
גם זוהי אינפורמציה מיותרת בכל הקשור לאיזו דת יותר "נכונה".
לשם מה ציינת אותה בכלל? מה הקשר...
לא הצגת כאן שום טענה המסבירה מדוע "לפני" או "אחרי" מהווים את ההבדל בין נכונותן של דתות מסויימות על פני אחרות.
כשאתה מחסיר בנתונים, טענות או לא מסביר את עצמך, תצפה לקבל תגובות באותו המשקל (ובשל כך תגובתי הצחיקה אותך, בדיוק כפי שתגובתך גרמה לי לחייך קלות).
אבל זהו עוד החוסר הרדוד באינפורמציה, החלק החשוב יותר שגם בו החסרת הוא לספק הגדרה מוסכמת למה זוהי "דת נכונה" ומה זוהי "דת לא נכונה"... שאת זה אפילו לא הזכרת.
למשל, אם תהיה הסכמה עולמית ש-"דת נכונה" זוהי דת שהומצאה בירח, אז כנראה שאף דת לא תהיה "נכונה", זה לא אומר שלא צריך להאמין באחת מהן, רק מכיוון שהיא אינה נכונה לפי הגדרה, או במקרה שלנו, לפי המדע.
אומנם ישנה הגדרה מילונית למילה "נכון", אך בכל הקשור לאמונה, דת, תאולוגיה... (שכוללים פחות או יותר את כל החיים, מהבריאה ועד לאורח החיים של אדם או נמלה) עליך לספק הגדרה בהקשר לנושאים אלו וכדאי לך לוודא שההגדרה שלך תהיה מוסכמת על רובנו, לפני שבכלל תתחיל וויכוח, כי אם לא הוויכוח לא יהיה "הוגן" ולא יהיה לנו שום בסיס משותף להתחיל ממנו (אני אדבר בסינית בזמן שאתה תדבר בקווקזית).
בהזדמנות זו, ארשה לי לציין שגם פוסט ישן יותר שלך:
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=848792
פסול בעליל, מכיוון שמי שהגדירו את המונח "יקום" הם בני אדם, אלוקים הוא מעל לבני האדם וליקום עצמו (או מחוצה לו), אז איך בדיוק הגדרה שנוצרה ע"י אדם יכולה לתפוס על אלוקים? ממתי הוא כפוף להגדרות מילוניות? (או לחוקי הפיזיקה, או אקסיומות מתמטיות שהן בעצמן חלק מהיקום) מעבר לזה, הגדרות מילוניות בעצמן משתנות מעת לעת, לאחר שמקבלים יותר נתונים, על אחת כמה וכמה שאלוקים הוא הרבה מעבר להגדרה מילונית.
זה משול לעובדה שגנב לא יכול לשפוט את עצמו או שצפרדע אינה יכולה לחקור את עצמה אמפירית, כך שהגדרה מילונית, אשר מהווה חלק מהבריאה עצמה, אינה יכולה להגדיר את מה שנמצא מחוץ לבריאה.
עם כל ההיגיון שאתה וחבריך דוגלים בו, מצחיק הוא שאתה בעצמך לא עומד בו ומפשל לא מעט מהבחינה הזאת.