עוגת גבינה ושוקולד לבן
תבנית קפיץ 24 מצרכים לבסיס:150 גרם ביסקוויטים פתי בר50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר50 גרם שקדים טחונים3 טיפות תמצית שקדים25 גרם שוקולד מריר קצוץ מצרכים למילוי:350 גרם שוקולד לבן125 גרם שמנת מתוקה
500 גרם גבינת שמנת250 גרם גבינה לבנה 5% מנוקזת מנוזלים2 כפות קורנפלור4 ביצים1/2 כוס סוכר (50 גר')כף גרד לימון2 כפות אמרטו (לא חובה)4 טיפות תמצית וניל משובחת מצרכים לציפוי:400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)50 גרם סוכר דק (4 ו-1/2 כפות) הכנת הבסיס:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרסקים את החומרים במעבד מזון, ריסוק גס.
- משמנים את התבנית ומהדקים את הבסיס לתחתית כשמקפידים לעלות כ-ס"מ בשוליים.
- אופים 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון.
הכנת המילוי:
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-130 מעלות.
- ממלאים מים בתבנית תנור (בהמשך מניחים במסילה מעל את התבנית שתאפה).
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומצננים.
- מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד שהתערובת תופחת.
- בקערה מערבבים את הגבינות , גרד הלימון, האמרטו, תמצית הוניל והקורנפלור.
- מכניסים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת.
- יוצקים על התחתית האפויה ואופים במשך 55 דקות.
- מוציאים את העוגה.
הכנת הציפוי:
- מעלים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.
- טורפים את השמנת החמוצה עם הסוכר ויוצקים על העוגה.
- מחזירים לתנור לאפייה של 5 דקות.
- מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת. מותירים את העוגה לפחות שעה בתנור.