תוספת זמן בפסיכומטרי זה משהו קריטי? יתרון עצום? או שלא ממש יעזור?
תוספת זמן בפסיכומטרי זה משהו קריטי? יתרון עצום? או שלא ממש יעזור?
One Shot - One Kill
|
|
ייתרון הרבה יותר גדול ממה שזה בבית ספר.
גם אם אתה לא תשמש בכל הזמן בשביל הבחינה עצמה, 2-3 מנוחה בין פרק לפרק להתרעננות זה משהו טוב מאוד שיהיה לך.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
אני לא יודע בדיוק מה התהליך, אבל קשה להשיג הקלות שם.
תבדוק באתר שלהם https://www.nite.org.il/
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
קבלת הקלות (כגון תוספת זמן) בפסיכומטרי אפשרית במועדים בהם מועברת בחינה מותאמת. ההחלטה מתבצעת עפ"י אבחונים - בדיוק כמו בבי"ס וכד' - רק שהרבה יותר קשה לקבל הקלות. את הטפסים הנדרשים אפשר לקבל באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה.
התהליך די ארוך, לכן מומלץ להתחיל לטפל בזה כחודש לפני מועד ההרשמה לבחינה (לעתים קרובות יש צורך בהשלמת טפסים חסרים, ביצוע אבחונים חוזרים וכד').
כמו כן, ברוב המכונים יש אפשרות לקבל עזרה במילוי והגשת המסמכים הנדרשים כדי לשפר את הסיכויים לקבלת ההקלה. מומלץ מאוד להיעזר בכך.
בהצלחה.
המצב של חוסר זמן הוא מצב רגיל בפסיכומטרי - לא פגשתי עדיין אף תלמיד (כולל אלו שנהפכו למדריכים בעצמם) שהספיק לפתור את כל השאלות בנחת.
הקלות מיועדות לאנשים עם לקויות למידה "רשמיות" (קרי - אבחון תקף מצד איש מקצוע שמאושר ע"י המרכז הארצי) שלדעת מומחים מונעות מהם להתמודד עם הבחינה כשווים בין שווים.
לרוב, אם באבחונים קודמים נמצאה בעיה אמיתית - שווה לנסות להגיש את המסמכים למרכז הארצי. אם אין שום סיבה טובה לקבלת ההקלה (מעבר ללחץ וחוסר זמן רגילים) - הסיכוי לכך די קלוש.
המיצוע מתבצע גם עבור אלו עם ההקלות ואין להם שום ייתרון על הנבחנים "הרגילים", גם אם אין להם לקות.
אחד הקשים לקבל הקלות אבל שווה לך לנסות, זה פלוס רציני