נכתב במקור על ידי
XsonicX
ואת ה-"עובדה" שהדת רק מזיקה לנו מי קבע?... אתה.
סרטן, אני לא מזהה שום גורם סיכון סרטני בימים עברו מלבד השמש... קרינה לא הייתה, זיהום כמעט ולא היה... (ומה יצר אותם? הקידמה!).
ואני חושב שהתבלבלת, אנחנו פחות מגלים מחלות, בעיקר יוצרים אותן!
לא, לא בהכרח.
כשאתה שם את הפלאפון בכיס ליד איבר כלכך רגיש זה לא חכם.. שלא יקרה לך מה שלטייסים קורה - הסיכויים שלהם להוליד בן פוחתים (בגלל מה? בגלל הקידמה).
ולגבי היכולת לתקשר עם אנשים מכל העולם, זה טוב? מה רע בלהכיר בערך 100 אנשים כל חייך וזהו? ככה אתם מחוייבים אחד כלפי השני, דואגים אחד כלפי השני, מעורבים ומחוברים יותר, כל הצלחה שלך זו הצלחה של השבט שלך, להבדיל מהיום שיש רק תחרות בין אנשים, כולל בין ה-"חברים הטובים" ובתוך ה-"משפחה".
אגב, חשיפה בכלל זה לא בהכרח כיף, תחשוב שפעם אם השגת לעצמך למשל בחורה לשנה נניח או שלחברה שלך היה גוף חמוד ויפה..
היום גם אתה וגם היא חשופים לכלכך הרבה אינפורמציה שגורמת לכם להיות מתוסכלים.. כי גוף יפה זה לא מספיק, צריך גוף מושלם כמו של הדוגמניות או חזה כמו אנג'לינה ג'ולי..
כמובן שהדוגמה הזאת היא טיפה בים.
לווינים אמרת? אז הנה עוד תחום: חדירה לפרטיות..
בזכות הלווין שלך ישנם אנשים שיכולים לתצפת עליך בכל רגע וכל שעה, גם כשאתה מתאמץ לחרבן.
ההתקדמות פוגעת במה שאתה ניזון ממנו.
אתה מקים "מפעל מתקדם" שיש בו מכונות שמשרתות אותך ויוצרות עבורך איזה מוצר תוך פחות זמן מפעם, אתה לכאורה גם מגדיל את שוק העבודה בכך שאתה צריך עובדים..
אבל מי ששופכין של המפעל הזה נניח ופוגע בנהר (או הארובות בקיסריה שפוגעות באנשים עצמם), שניזונות ממנו חיות, הן מתות, ואז החיות שניזונות מהן גם מתדלדלות וככה למעשה נוצרת פגיעה בשרשרת המזון עד שהפגיעה הזאת מגיע אליך, שלא נדבר גם על הצמחייה שנפגעת וכך למעשה אתה הורס את מה שאתה ניזון ממנו.
ושכחת לציין שגם בזכות הקידמה האוכל שלך יותר מסונטת או מוזרק, פחות טבעי, בעל המון תופעות לוואי שבימים עברו לא היו קיימות בכלל. בין אם זוהי הטונה ה-"בריאה" המלאה בכספית שהורגת אותך או בין אם זה החלב שאתה אוהב הנגוע באנטיביוטיקה, שלא נדבר על הבשר..
כמו שז'ק פרסקו ציין פעם, זה שיש רופאים או פסיכולוגים (ואני אישית אוהב פסיכולוגיה) זה לא אומר שזה טוב..
אם נשנה את השיטה לא יהיה צורך בהם, או שאחוזים גדולים מהעיסוקים הללו יעלמו, כי פשוט אין צורך.
זה הגיוני עבורי שפעם הרפואה הייתה פחות מתקדמת, כי לא היה בה יותר מידי צורך.
הזכרת שפעת? היו צמחים או חומרים טבעיים שעזרו לך וגם היום חלקם חזקים יותר מכל תרופה אנטיביוטית.
זה לא שסתם יש לקידמה מינוסים כמו בכל דבר, יש סיכוי שהמינוסים הללו בהרבה יותר גדולים מהפלוסים, הרבה הרבה יותר.
אפילו הפלוסים, לא בהכרח טובים.. קח למשל את המיקרוגל, בזכותו ובזכות תעשיית המזון כל שעליך לעשות זה ללחוץ על כפתות ותוך פחות משתי דקות יש לך ארוחה (מלאה בדברים לא בריאים בגלל המיקרו ששכחתי את שמם, חשוב לציין). השאלה אם הפלוס הזה הוא טוב? אומנם אתה חי במאה עשרים ואחת אך הגוף שלך הוא אותו גוף אבולוציוני אם תרצה שהיה קיים לפני כמה אלפי שנים, הגוף שלך לא מתוכנת ללחוץ על כפתור ולאכול, הגוף שלך בנוי לרוץ, לקפוץ, לטפס, לפחד, לברוח ולצוד יום-יומיים לפני שתכניס משהו לפה.. וכך אתה שורף את מה שאתה מכניס, הגוף שלך עסוק בפיתוח העצמות והשרירים, פחות בייצור צמיגי שומן סביב הבטן שלך..
מהי התוצאה של ה-"פלוס" הזה ועוד "פלוסים" דומים של ה-"קידמה"? השמנה, לחץ דם, בעיות לב, בעיות כבד, התפתחות מהירה מידי (אצל הבנות למשל שיש לחלקן חזה גדול כבר בגיל 10 או שהן כלכך גבוהות עד שלחלקן מפסיקים את הגדילה בצורה רפואית, בשביל שיהיה להן סיכוי להשיג בעל), סרטן וכל הגועל נפש שאתה יכול להעלות בדעתך.
בקיצור, אני לא בטוח עד כמה הקידמה חיונית כלכך ויחד איתה המדע, אני מוצא שהם לכל היותר מספקים לי נוחיות, דבר שלא בהכרח טוב בחיים.