קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] אם המדע היה עובד כמו הדת
    על ידי subwave בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 02-06-2011, 16:50
  2. עמדת הדת להתאבדות?
    על ידי Pirate בפורום יהדות
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 19:27
  3. [דיון] האם תקיימו יחסים עם מישהי\ו שלא נמצא באותה הדת כמוכם?
    על ידי Beauty_Angel בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 46
    הודעה אחרונה: 05-12-2006, 23:22
  4. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 26-04-2006, 12:53
  5. סירטון- עד כמה באמת המדע יודע???
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 28-02-2006, 23:00
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 42 מתוך 42

הדת הורסת את המדע - עמוד 3

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

שוב, אתה מתעלם. הווצרות העולם זה לגיטימי ובסדר, אבל פתאום הטענה של ״ביום x הופיעו a, וביום y הופיעו b״ זוכה להתעלמות? לא. אתה לא זוכה לבחור מה אמור להיות נכון בתורה כשזה לא מתאים לאובססיה שלך לטענה שהספר נכון. אתה מתעלם סדרתי מהטענות שמציגים בפניך ומבחינתי אתה אדם אומלל שכמו שציינו כבר, ראוי ללעג על חוסר הידע שלו (מסיבות ברורות). וצר לי לפוצץ את הבואה, המדע מראה שהתורה זה בולשיט.
    אבל, עכשיו תגיע ההתעלמות.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:48.

לייקים
    97
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    "רק תאוריה".. גם כוח הכבידה הוא תאוריה, ומי שמפקפק היום בכוח הכבידה פשוט צוחקים עליו ולא לוקחים את דבריו ברצינות. האבולוציה היא באותה רמת אמינות של כוח הכבידה. שניהם תאוריה. כלומר האמת היא שמי שמפקפק באבולוציה ראוי לאותו לעג של מי שמפקפק בכוח הכבידה. רק מה הבעיה? הדתיים לא כ"כ אוהבים את זה שזה לא מסתדר אם האמונות שלהם אז הם התחילו לצאת נגד התאוריה הזו בתוקף, והגענו למצב העצוב הזה שזה נהיה מקובל לחלוק על האבולוציה למרות שאין לך אחוז מהידע שיש למדענים בנושא ואתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל.
    זה ממש לא מקובל לחלוק על האבולוציה, רק כסילים עושים זאת! המילה מבלבלת אתכם? סבבה. תורה הכבידה ותורת האבולוציה שנייהן מבוססות במציאות ונעמדות על הוכחות. אם אתה מגיע למצב שאתה לא יודע משהו בנוגע לתורות הללו, אתה יותר ממוזמן להשלים פערים וללמוד. זה לא לגיטימי להגיד שחסרים פערי ידע ולטעון שהן לא נכונות בגלל שאתם לא מבינים בהם. ואיכשהו אתם חושבים שמותר לכם לטעון "הדת מדברת על מה שהמדע לא" ולהתעלם ממה שהמדע כבר הוכיח. אז כדי לעדכן אתכם, לא זה לא עובד ככה. ומעבר לזה, רק בגלל שהמדע (עדיין) לא יודע משהו, לא נותן לדמות בדיונית באופן אוטומטית את האחריות לזה. וכדי לטעון שיהוה עשה את זה, עלייכם חובת ההוכחה לטענה הזאת. אחרת פיית השיניים לגיטימית באותה מידה, או אם שמעתם עליה, מפלצת הספגטי. והוכחות, אין לכם.

תסכול וכעס? ברור. ראו מהחתימה שלי. אני כועס שאנשים טיפשים טוענים לדוקטורט בנושאים שאינם מבינים בזה. אין לי שום בעיה שתגידו "אני לא יודע, ויש לי חור ידע". אבל להגיד אני יודע כשרואים שיש לכם חורי ידע, מזכה אותם רק בזלזול. טענת ה"רק תאוריה" זאת הטענות המפגרות ביותר ומעיד על טמטומו של הטוען.
    Germ theory, Gravity theory, Cell theory, Plate tectonics theory, Atomic theory... רק כדי למנות כמה.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:48.

לייקים
    97
    נקודות
    50

כן, אנשים חסרי שכל (מציין עובדה).
    מעולם לא דיברתי על ״אוהב/ לא אוהב״. אני מדבר רק על נכון/ לא נכון. שום דרך להעברת מידע, לא מדברת בשפה של הלומד. אף פעם! למה? כדי שתלמד את המידע כמו שהוא. אינטרפתציה שלך לא תיהיה זהה של שותפך ללימודים, ולכן בלימוד מבצעים יישור קו של ההגדרות עצמם. אתה לא מוכן לקבל מידע מוכח? זה רק אומר שאתה אידיוט, לא יותר. מי שיטען שהירח עשוי מגבינה ייחשב אידיוט בדיוק מאותה הסיבה.

הוגי התאוריות לא באו לשכנע אותך. הוגי התאוריות באו לחפש את האמת ולהציג אותן לקהילת המדע. אתה לא חלק מזה. הם לא משכנעים אותם לאהוב את התאוריות אלא אך ורק שהן נכונות וזאת ע״י הוכחות בלבד. כוח השכנוע, לא מקבל תפקיד עם התאוריה שגויה וזה מה שהניסויים בודקים.

אני לא צריך להוכיח לך כלום לגבי האבולוציה. האבולוציה מסבירה הוכחות שקורות בשטח. האבולוציה זה ההסבר לתופעה.

גם אם אתה חלק מהתהליך (אבולוציה לדוגמא) לא אומר שלא תוכל להוכיח את מידת נכונותה.

מדען לא היה מסכים איתך כי אתה אומר שטויות.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    שוב, אתה מתעלם. הווצרות העולם זה לגיטימי ובסדר, אבל פתאום הטענה של ״ביום x הופיעו a, וביום y הופיעו b״ זוכה להתעלמות? לא. אתה לא זוכה לבחור מה אמור להיות נכון בתורה כשזה לא מתאים לאובססיה שלך לטענה שהספר נכון. אתה מתעלם סדרתי מהטענות שמציגים בפניך ומבחינתי אתה אדם אומלל שכמו שציינו כבר, ראוי ללעג על חוסר הידע שלו (מסיבות ברורות). וצר לי לפוצץ את הבואה, המדע מראה שהתורה זה בולשיט.
    אבל, עכשיו תגיע ההתעלמות.
    זה שהיהדות לא סותרת את המדע ברמה העקרונית ואף מעודדת לעיתים, לא מתירה או מצדיקה כל דעה של כל מי שמכנה עצמו מדען או חוקר.

כן, אנשים חסרי שכל (מציין עובדה).
    מעולם לא דיברתי על ״אוהב/ לא אוהב״. אני מדבר רק על נכון/ לא נכון. שום דרך להעברת מידע, לא מדברת בשפה של הלומד. אף פעם! למה? כדי שתלמד את המידע כמו שהוא. אינטרפתציה שלך לא תיהיה זהה של שותפך ללימודים, ולכן בלימוד מבצעים יישור קו של ההגדרות עצמם. אתה לא מוכן לקבל מידע מוכח? זה רק אומר שאתה אידיוט, לא יותר. מי שיטען שהירח עשוי מגבינה ייחשב אידיוט בדיוק מאותה הסיבה.

הוגי התאוריות לא באו לשכנע אותך. הוגי התאוריות באו לחפש את האמת ולהציג אותן לקהילת המדע. אתה לא חלק מזה. הם לא משכנעים אותם לאהוב את התאוריות אלא אך ורק שהן נכונות וזאת ע״י הוכחות בלבד. כוח השכנוע, לא מקבל תפקיד עם התאוריה שגויה וזה מה שהניסויים בודקים.

אני לא צריך להוכיח לך כלום לגבי האבולוציה. האבולוציה מסבירה הוכחות שקורות בשטח. האבולוציה זה ההסבר לתופעה.

גם אם אתה חלק מהתהליך (אבולוציה לדוגמא) לא אומר שלא תוכל להוכיח את מידת נכונותה.

מדען לא היה מסכים איתך כי אתה אומר שטויות.

אין כזה דבר "מסבירה הוכחות שקורות בשטח", היא יכולה לנסות להסביר עובדות, אבל ההוכחות מגיעות רק לאחר שלב התיאוריה. מכאן ניתן אולי ללמוד דבר או שניים לגבי מידת האובייקטיביות שלך במחקר. אגב, אתה מציין בעצמך שקהילת המדע זו קהילה סגורה ואנוכית, שכידוע לא תמיד האמת בראש מעיינותיה.

בעבר, אם הייתי מדבר נגד אחת מהתאוריות האלו היית טוען שאני אידיוט, כן?!
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%...%D7%95% D7%AA
    כרגע נדמה לך שזה ההסבר לתופעה, מחר תוכל לגלות אחרת. העניין, שבכל פעם שחלילה מישהו יפקפק בתאוריית האבולוציה, תתחיל לספר על כבידה ומשיכה, סתירות בין התורה למדע ושאר ירקות. תביא משהו חדש, בן אדם.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

לייקים
    97
    נקודות
    50

אתה ממשיך להראות כמה אתה לא מבין כלום. במקומך הייתי מתבייש להגיב בכלל. ברור שאין לך מושג בכלל מה זאת תאוריה.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

אתה ממשיך להראות כמה אתה לא מבין כלום. במקומך הייתי מתבייש להגיב בכלל. ברור שאין לך מושג בכלל מה זאת תאוריה.
    אמרת המון עכשיו.
    תמשיך לחלק לי ציונים אישיים ולתת כותרות מפוצצות, אבל אל תצפה שזה יגרום לתגובה שלך להשמע עניינית או חכמה יותר.
    נערך לאחרונה על ידי פראגער; 28-06-2012 בשעה 16:19.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    זה שהיהדות לא סותרת את המדע ברמה העקרונית ואף מעודדת לעיתים, לא מתירה או מצדיקה כל דעה של כל מי שמכנה עצמו מדען או חוקר.

אין כזה דבר "מסבירה הוכחות שקורות בשטח", היא יכולה לנסות להסביר עובדות, אבל ההוכחות מגיעות רק לאחר שלב התיאוריה. מכאן ניתן אולי ללמוד דבר או שניים לגבי מידת האובייקטיביות שלך במחקר. אגב, אתה מציין בעצמך שקהילת המדע זו קהילה סגורה ואנוכית, שכידוע לא תמיד האמת בראש מעיינותיה.

בעבר, אם הייתי מדבר נגד אחת מהתאוריות האלו היית טוען שאני אידיוט, כן?!
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94:%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95% D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%90%D7%99%D7%95% D7%AA
    כרגע נדמה לך שזה ההסבר לתופעה, מחר תוכל לגלות אחרת. העניין, שבכל פעם שחלילה מישהו יפקפק בתאוריית האבולוציה, תתחיל לספר על כבידה ומשיכה, סתירות בין התורה למדע ושאר ירקות. תביא משהו חדש, בן אדם.

שאלתי אותך את זה באשכול קודם ולא ענית לי,
    אז אני אשאל שוב למקרה שפספסת את הודעתי הקודמת:

יש לך נתונים שסותרים את תאוריית האבולוציה?

One Shot - One Kill

לייקים
    97
    נקודות
    50

אם הייתי מחלק ציונים היית מקבל מאוד נמוך, אני לא רוצה לדעת כמה נמוך זה. מעבר לזה, חסרה לך הבנה משמעותית ביותר שתאוריות יכולות להתפתח, ומידע חדש עשוי גם לשנות את התאוריה לאחת מדוייקת יותר. לא סופה של כל תאוריה ״לפנות מקום״ לתאוריה אחרת.

*האמת תמיד מעניינה של קהילת המדע, אין לי מושג איך הבנת אחרת.
    *תמיד יש הוכחות, תאוריה נבנת על הוכחות. להגיד ש״עובדות מגיאות לאחר התאוריה״ זה מטומטם בלשון המעתה. אם יש עובדות אחרות שמתקבלות לאחר מכן, התאוריה תשתנה בהתאם.
    *אני לא חייב להביא משהו חדש כדי להראות שאתה אומר שטויות, חוסר הידע שלך לא מצליח להתמודד עם הטענות האלה, אז חוסר של תחומים חדשים לצחוק עליך בהם לא רלוונטים.
    *כמו שציינתי תאוריות מתפתחות. בעבר חשבו שכל מתכת ניתן להפוך לזהב. וזה היה אלכימיה בעיקר. לאחר שהבנו יותר, קיבלנו את תחום הכימיה. ואמנם זהב לא, אבל כבר עובדים על פיתוחים של יהלומים מלאכותיות.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:49.

לייקים
    97
    נקודות
    50

אתאיזם זהו הגדרה לחוסר של אמונה. הקביעה שיש להאמין היא זאת שמגוכחת אם היא אינה מגובה בראיות. אה?! היא באמת לא מגובה. מפתיע...

ושוב.. תאוריה זהו הסבר לעובדות קיימות בשטח. חייבים לתכנת מפות gps, בגלל שאם מתעלמים מהראיות בשטח (כמו שהדת עושה לדוגמא) זה פשוט מאוד לא יעבוד. וזה מוביל ישר לטענה שכן. בהחלט ניתן להשתמש בזה כדי לטעון דת זו או אחרת בגלל שהדת גם מביאה קביעה על העולם שלנו, רק שהיא מתעלמת מעובדות בשטח, בין אם זה מחשיבה פרימיטיבית של חוסר ידע ובין אם מחוסר תשומת לב.

למרות שיכולות להיות תגליות שמשנות את המצב, עדיין יש מצב אחד ויחיד של או שזה נכון, או שזה לא נכון. ״הייקום מתפשט״, נכון. ״הייקום מתפשט בגלל שאלוהים דוחף אותו״... על פי הראיות.... לא.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:36.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect