קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. בעזרת השם ישי יהיה ראשי
    על ידי ThE בפורום דיבורים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-12-2008, 21:46
  2. [תת כותרת]בעזרת השם :)
    על ידי CrazyKiller בפורום שינוי ניק והגדלת נפח תיבה פרטית
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 24-11-2008, 15:55
  3. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 20:09
  4. יש מסיבות ביום רביעי הזה בעזרת השם ?
    על ידי Aviran בפורום דיבורים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 09-04-2006, 20:11
  5. יאללללהה מחר בעזרת השם מתחיל לעבוד
    על ידי SyNtaX בפורום דיבורים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 11-03-2006, 15:37
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 36 מתוך 36

"בעזרת השם הכל מלמעלה" VS "בחירה חופשית" - עמוד 3

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ
    A smart man only believes half of what he hears, a wise man knows which half

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    תירוץ= נסיון עלוב להראות שאתה צודק.

מה בדיוק אתה מנסה להגיד?
    חחח מה?
    אני לא יכול להיות צודק כי לא טענתי כלום,ברגע שאתה עושה כשל לוגי הטענה שלך מאבדת כל תוקף והופכת לחסרת משמעות,באותה מידה יכולת לרשום כחשלדכחדלש

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

תרשה לי לעזור לך להבין

ציטוט נכתב במקור על ידי alon123425 צפיה בהודעה
    חח כמה אפשר לתקן אותך אחי.
    אלוהים לא קיים=כשל לוגי מהיעדר דמיון
    טענת לכשל לוגי, לא הסברת מהו ורק דאגת לציין שאני טועה. ״אלוהים לא קיים״ זאת המסקנה המתקבלת לאחר שאין כל ראיות לקיומו או סימנים המראים שהיה קיים. טיעון לחוסר דמיון שלי, לא הופך את הטענה שלך לנכונה יותר. אני אשמח אם תוכל להסביר.

... או GTFO.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ

תרשה לי לעזור לך להבין

טענת לכשל לוגי, לא הסברת מהו ורק דאגת לציין שאני טועה. ״אלוהים לא קיים״ זאת המסקנה המתקבלת לאחר שאין כל ראיות לקיומו או סימנים המראים שהיה קיים. טיעון לחוסר דמיון שלי, לא הופך את הטענה שלך לנכונה יותר. אני אשמח אם תוכל להסביר.

... או GTFO.
    פשוט:היעדר ראיות לא מצביע על היעדר קיום.
    אני אראה לך את הכשל בטענה הפוכה אבסורדית יותר שיש לך ניסיון איתה בתור אתאיסט
    "אלוהים,רוחות רפאים,טלפתיה-כולם קיימים מפני שאין ראיות לאי קיומם"
    גם זה נחשב כשל לוגי חריף עוד יותר מהיעדר דמיון.
    בתור אתאיסט התנסית לא פעם ולא פעמיים בטענות מצד דתיים "אתה יכול להוכיח לי שאלוהים לא קיים?",אני מניח שענית לו שאי אפשר להוכיח אי קיום של משהו מבחינה לוגית והבאת דוגמה נגדית של יישויות הזויות XD.
    לסיכום הטענה הנכונה ביותר היא שהסבירות אפסית לאור החוסר בראיות אך אי קיום-מחוסר בראיות זאת טענה כושלת....

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

לא זה לא.
    ואתה מנסה להציג טענות זהות, אך לא דומות כדי להראות שאתה צודק. אולי תוכל להגיד לי מה השם לכשל הלוגי שאתה משתמש בו? (אתה לא צריך)

אני יכול לטעון אותו הדבר לגבי כוכב לכת מרובע ביקום. אתה חושב שהטענה "אין כוכב לכת מרובע" הוא כשל לוגי? ממש לא. כן, יכול להיות שיש סיכוי שבין מיליארדי הכוכבים בגלקסיה יש או היה מתישהו כוכב מרובע, אבל הסבירות לכך היא קטנה עד טימטום, מאחר ואנחנו יודעים איך נוצרים כוכבים ואנחנו יודעים שכוח המשיכה פועל בכל הכיוונים, וכשכוכב נוצר אז צורה כדורית היא אולי היחידה המתאפשרת. בגלל שאנחנו יודעים איך קורה הדבר הזה, אנחנו יודעים שהדרך ההפוכה היא לא סבירה.
    זה לא כשל להגיד שבגלל שאין ראיות אז כנראה אין אלוהים, בגלל שיש ראיות אחרות שמראות שאלוהים פחות או יותר לא קיים.
    "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ", בחייאת דינאק! השמים והארץ נוצרו רק 9~ מיליארד שנים אחרי הווצרות הייקום, אז איך לעזאזל זה בראשית?!

הסבירות שמשהו לא קיים, לא זהה לסבירות שמשהו כן קיים.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ

לא זה לא.
    ואתה מנסה להציג טענות זהות, אך לא דומות כדי להראות שאתה צודק. אולי תוכל להגיד לי מה השם לכשל הלוגי שאתה משתמש בו? (אתה לא צריך)

אני יכול לטעון אותו הדבר לגבי כוכב לכת מרובע ביקום. אתה חושב שהטענה "אין כוכב לכת מרובע" הוא כשל לוגי? ממש לא. כן, יכול להיות שיש סיכוי שבין מיליארדי הכוכבים בגלקסיה יש או היה מתישהו כוכב מרובע, אבל הסבירות לכך היא קטנה עד טימטום, מאחר ואנחנו יודעים איך נוצרים כוכבים ואנחנו יודעים שכוח המשיכה פועל בכל הכיוונים, וכשכוכב נוצר אז צורה כדורית היא אולי היחידה המתאפשרת. בגלל שאנחנו יודעים איך קורה הדבר הזה, אנחנו יודעים שהדרך ההפוכה היא לא סבירה.
    זה לא כשל להגיד שבגלל שאין ראיות אז כנראה אין אלוהים, בגלל שיש ראיות אחרות שמראות שאלוהים פחות או יותר לא קיים.
    "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ", בחייאת דינאק! השמים והארץ נוצרו רק 9~ מיליארד שנים אחרי הווצרות הייקום, אז איך לעזאזל זה בראשית?!

הסבירות שמשהו לא קיים, לא זהה לסבירות שמשהו כן קיים.
    טוב כמה תיקונים.בקשר למשפט האחרון,גם אם תפריך אות ואות בתורה מבחינה מדעית,הדבר פשוט לא יכול מוכיח היעדרות שלו,אלוהים לא חייב להיות יישות פרטית,היא יכולה להיות דאיסטית-אוניברסאלית.
    לבקשתך,כמו שאמרתי לך באשכול הקודם השם של הכשל הלוגי שהשתמשת בו הוא אד איגנורטיאם,והדוגמה הנגדית שהבאתי לא מצוצה מהאצבע אלא דוגמה קלאסית לכשל,תשים לב אליה אם תלמד לוגיקה.
    תיקון בקשר לתגובה הקודמת שלי:אכן אפשר להוכיח אי קיום של 3 ראשים שאטען שיש לי,או קיום של משולש מרובע שלא אפשרי לוגית בעולם הזה.
    אתה יכול לטעון שאין כוכב לכת מרובע כי הדבר נסתר ע"י ידע אמפירי שיש לנו,במידע והוא אמפירי כמובן,הכשל הוא לטעון שאין כוכב לכת מפני שאין ראיות לכך,האל האוניברסאלי שאני מכוון אליו לא נסתר ע"י הידע האמפירי שלנו לכן אתה לא יכול לשלול את קיומו אלא להיות אגנוסטי אליו.
    הדוגמה היא כשל לוגי זהה,טענתי פשוט לקיום בגלל אי ראיות לאי קיום,הבאתי אותה כי היא הפוכה וחשבתי שיהיה לך קל יותר להבין.נתתי לך את השם של הכשל ואתה יכול לגוגל אותו ולחקור...

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

לא קראתי את כל הדיון כי אין לי כח אז אני מגיב למה שכתוב בהתחלה.

הגישה של "הכל מכתוב" כמו שאומרים המוסלמים היא לא נכונה ביהדות. יהדות ביסודה היא נשענת על בחירה חופשית של האדם.
    זה נושא קצת מורכב בשביל לדבר עליו בפורום, אבל אני אשרטט קווים כלליים ואם תרצה אפנה אותך למקומות להרחבה.
    הכלל הכי בסיסי אומר הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, מה אומר החלק של "הכל בידי שמיים" מסובך טיפה, אבל יראת שמיים בהחלט נתונה בידו של אדם והבחירה היא שלו נטו.
    לגבי הכל ביידי שמיים, יש שאלה נניח כמו שאתה שאלת על אדם שנדרס או משו כזה האם זה רצון האל או נגרם בגללו. צריך לדעת שבמציאות, כמעט לכל דבר ישנה סיבתיות כפולה. כלומר, אדם ירא שמיים אולי היה מקפיד על ונשמרתם לנפשותיכם וממילא לא היה נדרס, אז כל דבר כזה אפשר לקשר גם ליראת שמיים שהיא בידיו של האדם ולכן אדם כן יכול לגרום לכך שהוא יטול את חייו. האם זה רצון האל? שוב, שאלה מורכבת. באופן כללי התשובה היא שלאל אין "רצונות" ומה שקורה בפועל זה שמה שנגזר על אדם זה פונקציה של המעשים ויראת שמיים שלו.
    זאת אומרת, נגיד פונקציית הכסף שיכניס העסק שלך בחודש תלויה בפרטמרים של ההשתדלות שתעשה ויראת השמיים שלך.
    זה ממש בגדול, אם תרצה מקורות נוספים לקריאה אשמח להפנות אותך.

וסתם לידע כללי, אנטיביוטיקה באמת לא תמיד עוזרת לטיפול וגם לא כימיותרפיה או הקרנות. ותיאוריית הכבידה של ניוטון עבר זמנה מן העולם מזמן ובגלל שרובנו טיפשים בפיזיקה (וגם אני הייתי ממש טיפש בפיזיקה עד לא ממזמן) אנחנו חושבים שתיאוריית הכבידה של ניוטון נכונה.
    היום מה שמחליף את תיאוריית הכבידה היא תורת היחסות של איינשטיין, ובינתיים היא ה"נכונה". (הליקויים בתורת הכבידה של ניוטון מתגלים במהירויות גבוהות או ליד מסה גדולה)

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 02:43.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect