קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] למה בעצם התחלתם לשחק?
    על ידי vicon בפורום Counter Strike
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 21-12-2008, 15:58
  2. [דיון] למה בעצם התחלתם לשחק?
    על ידי vicon בפורום Counter Strike
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 25-04-2008, 19:56
  3. [שיר]רגשות אשמה
    על ידי HellGuard בפורום יצירה, כתיבה וציור
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-03-2008, 23:12
  4. למה לא החזירו לי עדיין תנקודות?
    על ידי שליחטא בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 06-02-2007, 18:55
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 57

אז למה בעצם יש לי עדיין רגשות אשמה?

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

ברירת מחדל אז למה בעצם יש לי עדיין רגשות אשמה?

טוב אז אני פחות או יותר שנתיים שכבר לא מאמין, הייתי דתי (שומר שבת, שלוש תפילות ביום, קורא בתורה וכו') הייתי דתי עד גיל 15 16 בערך ומאז עברתי בית ספר וניהלתי אורח חיים חילוני( חשוב לציין שבתקופה הזו אני עדיין מאמין).
    פחות או יותר לפני שנה וחצי קצת יותר התחילו בי כל התהיות(פחות או יותר כשנפתח הפורום הזה) כשהוא נפתח עוד הייתי מאמין באמונה שלמה והתנגדתי בכל תוקף שהוא ייפתח ועם זאת לא יכלתי שלא לאפשר את זה כי בכל זאת זה פורום שמביא פעילות וגם דעת הרוב הכריעה במקרה הזה.
    כשהוא נפתח הייתי נכנס ומתחיל להתעצבן איך אנשים מעלים על מחשבתם בכלל שאין אלוהים, ואיך מרשים לעצמם לדבר על הדת וכו', התנגחתי בהם קרוב לחודשיים עד שהגעתי להחלטה שאין טעם להלחם כי לא אני ולא הם( האתאיסטים) ישנו את העולם, חשוב לציין שכן הייתי קורא את מה שהיה נכתב כאן בעיון רב ותמיד הייתי סותר את כל מה שנכתב כאן.
    עד שהפסקתי עם זה והשאלות שנשאלו כאן משום מה צפו אצלי כל התהיות והשאלות וכשהייתי הולך לשיעורי תורה אז במקום ללמוד ולהחכים על דינים וסיפורים לא הייתי נותן להעביר את השיעור שהרב רצה ללמד(לא מכוונה רעה כמובן של חבלה) אלא הייתי מעלה בפניו את כל השאלות שלי והוא היה עונה לי,מיותר לציין שהתשובות שלו לא סיפקו אותי בגלל שאני כותב כאן את הנושא, ובקיצור חיפשתי את ההגיון במקום שאין הגיון ואז "התהפכתי" לא יכלתי לשמוע את התירוצים של הדתיים של :" נסתרות דרכי השם" " צדיק ורע לו רשע וטוב לו" " כל עקבה לטובה" "כפרת עוונות" ועוד שלל אימרות, עצבן אותי פשוט שאין הגינות עם אלוהים, למה רב שעשה רק טוב כל החיים שלו(לפי מעריציו") ולמד ושמר על זרע לבטלה והחזיר אנשים בתשובה וקיים את כל המצוות שאפשר "זכה" להידקר ולסיים את חייו הטהורים והקדושים במוות אכזר שכזה.
    בקיצור(שגיא נאור) זו הביוגרפיה על כל התהליך שקרה לי, מי שרוצה מעוניין גם להגיב ולהתייחס למה שכתבתי בהקדמה הזו.

אז בעיקרון אני אומר לכם את האמת; אני כן בן אדם שרוצה להאמין אבל אני לא יכול לשקר את עצמי ולהאמין במשהו שאני כרגע לא מאמין כי אין לי הוכחות, אני כן רוצה להאמין בעולם שכולו טוב ושאנחנו העם הנבחר ובלה ובלה אבל אין לי הוכחות,אני לא יכול להאמין במשהו שלא ראיתי לנגד עיניי, כשאני מקשה את הטענה הזו על בן אדם מאמין הוא מחרטט לי :" תגיד תודה שאתה קם בבוקר זה כבר נס" ובהתלה כן הייתי מתווכח והייתי עונה, במה "הגויים" שונים מאיתנו? גם הם קמים בבוקר,גם הם עובדים גם להם יש אישה וילדים, גם אצלהם יש רצח,אונס, אלימות גניבות וכו', במה בדיוק אנחנו שונים מהם? והם שוב עם אותם תגובות טיפשיות שכבר התחיל להימאס לי אז העדפתי ללכת עם האמת שלי לבד ולא להתווכח כי הם ואני(לפחות לפי דעתם, כי אני כן פתוח להאמין ולנסות לשמור ולכבד את כל מה שכתוב רק שחסר לי פרט קטן והוא הוכחה) ומהויכוחים האלה לא יצא שום דבר, שכל אחד יחיה את חייו מבלי שאף אחד יכתיב לו איך ומה לעשות.

בקיצור כמו שאמרתי אני די שלם עם עצמי, מה שקורה הוא שלפעמים יש לי רגשות אשמה על איסורים כבדים( מבחינת הדת) שאני עושה( לצורך העניין יש משהו שמאוד מטריד אותי עכשיו והוא:" האם לצום ביום כיפור" כאן אני כותב שאני לא מאמין, אז זה יכול להסתדר שאני צם? מה גם שאני חושב שזה מנהג מאוד פרימיטיבי כי אני דוגל בלהיות אדם טוב מבלי שום קשר לדת.
    אז למה זה מטריד אותי כל כך אם לצום או לא למרות שאני סוג של לא מאמין? למה יש לי את הספק הזה שכן יקרה לי משהו רע אם אני לא יצום ויראה טלויזיה בכיפור וכו'?
    למה?

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ
    A smart man only believes half of what he hears, a wise man knows which half

ציטוט נכתב במקור על ידי אושרי צפיה בהודעה
    טוב אז אני פחות או יותר שנתיים שכבר לא מאמין, הייתי דתי (שומר שבת, שלוש תפילות ביום, קורא בתורה וכו') הייתי דתי עד גיל 15 16 בערך ומאז עברתי בית ספר וניהלתי אורח חיים חילוני( חשוב לציין שבתקופה הזו אני עדיין מאמין).
    פחות או יותר לפני שנה וחצי קצת יותר התחילו בי כל התהיות(פחות או יותר כשנפתח הפורום הזה) כשהוא נפתח עוד הייתי מאמין באמונה שלמה והתנגדתי בכל תוקף שהוא ייפתח ועם זאת לא יכלתי שלא לאפשר את זה כי בכל זאת זה פורום שמביא פעילות וגם דעת הרוב הכריעה במקרה הזה.
    כשהוא נפתח הייתי נכנס ומתחיל להתעצבן איך אנשים מעלים על מחשבתם בכלל שאין אלוהים, ואיך מרשים לעצמם לדבר על הדת וכו', התנגחתי בהם קרוב לחודשיים עד שהגעתי להחלטה שאין טעם להלחם כי לא אני ולא הם( האתאיסטים) ישנו את העולם, חשוב לציין שכן הייתי קורא את מה שהיה נכתב כאן בעיון רב ותמיד הייתי סותר את כל מה שנכתב כאן.
    עד שהפסקתי עם זה והשאלות שנשאלו כאן משום מה צפו אצלי כל התהיות והשאלות וכשהייתי הולך לשיעורי תורה אז במקום ללמוד ולהחכים על דינים וסיפורים לא הייתי נותן להעביר את השיעור שהרב רצה ללמד(לא מכוונה רעה כמובן של חבלה) אלא הייתי מעלה בפניו את כל השאלות שלי והוא היה עונה לי,מיותר לציין שהתשובות שלו לא סיפקו אותי בגלל שאני כותב כאן את הנושא, ובקיצור חיפשתי את ההגיון במקום שאין הגיון ואז "התהפכתי" לא יכלתי לשמוע את התירוצים של הדתיים של :" נסתרות דרכי השם" " צדיק ורע לו רשע וטוב לו" " כל עקבה לטובה" "כפרת עוונות" ועוד שלל אימרות, עצבן אותי פשוט שאין הגינות עם אלוהים, למה רב שעשה רק טוב כל החיים שלו(לפי מעריציו") ולמד ושמר על זרע לבטלה והחזיר אנשים בתשובה וקיים את כל המצוות שאפשר "זכה" להידקר ולסיים את חייו הטהורים והקדושים במוות אכזר שכזה.
    בקיצור(שגיא נאור) זו הביוגרפיה על כל התהליך שקרה לי, מי שרוצה מעוניין גם להגיב ולהתייחס למה שכתבתי בהקדמה הזו.

אז בעיקרון אני אומר לכם את האמת; אני כן בן אדם שרוצה להאמין אבל אני לא יכול לשקר את עצמי ולהאמין במשהו שאני כרגע לא מאמין כי אין לי הוכחות, אני כן רוצה להאמין בעולם שכולו טוב ושאנחנו העם הנבחר ובלה ובלה אבל אין לי הוכחות,אני לא יכול להאמין במשהו שלא ראיתי לנגד עיניי, כשאני מקשה את הטענה הזו על בן אדם מאמין הוא מחרטט לי :" תגיד תודה שאתה קם בבוקר זה כבר נס" ובהתלה כן הייתי מתווכח והייתי עונה, במה "הגויים" שונים מאיתנו? גם הם קמים בבוקר,גם הם עובדים גם להם יש אישה וילדים, גם אצלהם יש רצח,אונס, אלימות גניבות וכו', במה בדיוק אנחנו שונים מהם? והם שוב עם אותם תגובות טיפשיות שכבר התחיל להימאס לי אז העדפתי ללכת עם האמת שלי לבד ולא להתווכח כי הם ואני(לפחות לפי דעתם, כי אני כן פתוח להאמין ולנסות לשמור ולכבד את כל מה שכתוב רק שחסר לי פרט קטן והוא הוכחה) ומהויכוחים האלה לא יצא שום דבר, שכל אחד יחיה את חייו מבלי שאף אחד יכתיב לו איך ומה לעשות.

בקיצור כמו שאמרתי אני די שלם עם עצמי, מה שקורה הוא שלפעמים יש לי רגשות אשמה על איסורים כבדים( מבחינת הדת) שאני עושה( לצורך העניין יש משהו שמאוד מטריד אותי עכשיו והוא:" האם לצום ביום כיפור" כאן אני כותב שאני לא מאמין, אז זה יכול להסתדר שאני צם? מה גם שאני חושב שזה מנהג מאוד פרימיטיבי כי אני דוגל בלהיות אדם טוב מבלי שום קשר לדת.
    אז למה זה מטריד אותי כל כך אם לצום או לא למרות שאני סוג של לא מאמין? למה יש לי את הספק הזה שכן יקרה לי משהו רע אם אני לא יצום ויראה טלויזיה בכיפור וכו'?
    למה?
    אהבתי לקרוא אבל אני חולק עלייך,יום כיפור הוא לא מנהג פרימיטיבי לדעתי,זה לא מסתכם רק בצום אלא ברעיון יפה של חשבון נפש שכל אדם ראוי שיעשה,בין אם מאמין או לא מאמין.
    הרגשות אשם שלך הם שאריות של פחד,פחד מלחטוא,כנראה בגלל הפחדות של רבנים להם הקשבת...
    נערך לאחרונה על ידי alon123425; 30-07-2012 בשעה 22:19.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ
    If your'e good at something, never do it for free

למה?
    כל החיים שלך גדלת בתוך זה, מן הסתם שיהיו לך חששות עכשיו. מתחילות להתגבש אצלך דעות והכל אבל עדיין קשה לעזוב את החיים שחיית עד עכשיו.
    תזרום עם מה שטוב לך, תעשה מה שמרגיש לך נכון. תאמין לי שלמדתי בדרך הקשה שהתחושות בטן שלך יעשו לך רק טוב.

גם לי זה קרה בהתחלה. הייתי דתי לאומי 18 שנה לפני שנהייתי אתאיסט, ובשנתיים הראשונות הייתי מרגיש רגשות אשמה על הדברים הכי מטופשים כמו לקרוע נייר טואלט בשבת (אסור לעשות את זה לפי ההלכה אם לא ידעת). אבל עכשיו (אני בן 24) כבר 4 שנים שפשוט החלטתי לשים זין אחד גדול ואני לא מרגיש יותר רע או אשם כשאני עושה מה שבא לי.

יו"ר הקהילה
    לייקים
    182
    נקודות
    560
    פוסטים בבלוג
    1

בעיקרון לאו דווקא יש קשר בין להאמין ללצום ביום כיפור. אני חושב שלצום ביום כיפור זה יותר עניין של מסורת יהודית, ואתה לא צריך להאמין באלוהים בשביל לצום ביום כיפור ולהעביר הלאה את המסורת ואת המנהגים של העם היהודי.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אושרי,

כל החיים שלך האמת במשהו אחד, פיתחת וסיגלת דרכי מחשבה עם המון קונפליקטים וסיפורי חסרי הגיון.
    זה לוקח זמן, אבל מהקהות הרגשית כלפי אלוהים נראה שיצאת. החלק הקשה זה "למלא את החלל" שנותר.

יש לך עולם שלם לחוות בלי הגרזן על הצוואר שנקרא "אלוהים". בפעם הראשונה שתאכל צ'יזבורגר עדיין תרגיש רע,
    זה לא כי אתה עושה משהו לא בסדר, אלא כי ככה חונכת וגודלת ע"י החברה. עכשיו עם עיניים פקוחות - תהנה מזה.

עוד משהו, מנסיון, ככל שתעמיק ותחכים בנושאים מדעיים הקשורים להיווצרות החיים ולאבולוציה - יהיה לך הרבה הרבה יותר קל.

ציטוט נכתב במקור על ידי Lior צפיה בהודעה
    בעיקרון לאו דווקא יש קשר בין להאמין ללצום ביום כיפור. אני חושב שלצום ביום כיפור זה יותר עניין של מסורת יהודית, ואתה לא צריך להאמין באלוהים בשביל לצום ביום כיפור ולהעביר הלאה את המסורת ואת המנהגים של העם היהודי.
    "לפני ה' תיטהרו". כל תכלית כיפור היא החיבור לאלוהים ובקשת מחילה.
    אתה עושה מה שאתה עושה בשביל אלוהים ובגלל הציווי המפורש שלו לכך.

לשמירה על המסורת יש דרכים קלות יותר ושאינן קשורות לדת, אז למה דווקא בחרת בכיפור?

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

יו"ר הקהילה
    לייקים
    182
    נקודות
    560
    פוסטים בבלוג
    1

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    אושרי,

כל החיים שלך האמת במשהו אחד, פיתחת וסיגלת דרכי מחשבה עם המון קונפליקטים וסיפורי חסרי הגיון.
    זה לוקח זמן, אבל מהקהות הרגשית כלפי אלוהים נראה שיצאת. החלק הקשה זה "למלא את החלל" שנותר.

יש לך עולם שלם לחוות בלי הגרזן על הצוואר שנקרא "אלוהים". בפעם הראשונה שתאכל צ'יזבורגר עדיין תרגיש רע,
    זה לא כי אתה עושה משהו לא בסדר, אלא כי ככה חונכת וגודלת ע"י החברה. עכשיו עם עיניים פקוחות - תהנה מזה.

עוד משהו, מנסיון, ככל שתעמיק ותחכים בנושאים מדעיים הקשורים להיווצרות החיים ולאבולוציה - יהיה לך הרבה הרבה יותר קל.

"לפני ה' תיטהרו". כל תכלית כיפור היא החיבור לאלוהים ובקשת מחילה.
    אתה עושה מה שאתה עושה בשביל אלוהים ובגלל הציווי המפורש שלו לכך.

לשמירה על המסורת יש דרכים קלות יותר ושאינן קשורות לדת, אז למה דווקא בחרת בכיפור?
    לא בחרתי בכיפור, אני אישית לא צם, אבל אני אומר שאני מבין אנשים אתאיסטים שצמים ביום כיפור, ואני מכיר כאלה באופן אישי. הם לא מהאתאיסטים שמקללים דתיים ושונאים את הדת, אלא להפך, אבל הם בכל זאת לא מאמינים בכלל ועדיין צמים.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי Lior צפיה בהודעה
    לא בחרתי בכיפור, אני אישית לא צם, אבל אני אומר שאני מבין אנשים אתאיסטים שצמים ביום כיפור, ואני מכיר כאלה באופן אישי. הם לא מהאתאיסטים שמקללים דתיים ושונאים את הדת, אלא להפך, אבל הם בכל זאת לא מאמינים בכלל ועדיין צמים.
    אז תשאל את כל האתאיסטים שאתה מכיר באופן אישי, למה הם צמים ביום כיפור שהוא כולו דת?
    אתה תראה מגוון תשובות, החל מחוסר הבנה של אתאיזם ועד קונפליקטים פנימיים מאוד מפגרים.

...

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

אז הפורום וקישורים מוויקיפדיה הצליחו להחזיר אותך בשאלה ובכלל להוריד אותך מהנושא הזה של אמונה.
    פשוט מאוד, אתה לא האמנת מספיק טוב, אם היית באמת מאמין, בלב שלם, אף אחד לא היה יכול להוכיח לך אחרת, אם היה איתך מישהו או שאתה היית באמת יודע גם דברים עמוקים בתורה, היית יודע לענות על כל השאלות שלך, וגם של אלה בפורום.
    זה בעיה של חוסר אמונה מה שהייתה לך, וחוסר ידע ביהדות ובתורה.
    רגשות האשם שלך צודקות, בעצם כמו שאמרו - תחושות הבטן שלך יעשו רק טוב, ז''א תחושות הבטן לא 'מדברות' סתם.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    1. אתה לא האמנת מספיק טוב, אם היית באמת מאמין, [...] אף אחד לא היה יכול להוכיח לך אחרת.
    2. אם היה איתך מישהו [..] היית יודע לענות על כל השאלות שלך, וגם של אלה בפורום.
    3. זה בעיה של חוסר אמונה מה שהייתה לך, וחוסר ידע ביהדות ובתורה.
    4. תחושות הבטן לא 'מדברות' סתם.
    1.היעדר הוכחה היא מה שגורמת לעניין להפוך לאמונה. אתה סה"כ מבקש ממנו לאטום אוזניים חזק יותר.
    2. ה"מישהו" הזה, אני מניח שהוא רב? בעיה עם רבנים היא היציאה מנק' הנחה שלהם שקודם כל הם צודקים.
    3. למה זאת צריכה להיות בעיה? למה אם הוא חסר אמונה או ידע בתורה - זו "בעיה"? הבעיה היא אצלך נטו.
    4. "תחושות בטן" לא מדברות בכלל. אלו סה"כ קולטנים שעברו גרייה. סליחה סליחה, זוהי רוח אלוהים. או "נשמה".

...

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:53.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    ממתי מותר להאמין בהוכחות? האם להן יש הוכחות? ולהוכחות של ההוכחות יש גם הוכחות? (וכאן זה לא יגמר לעולם).
    זה כמו לחבק ילד קטן לפני שיכו אותו באיסורים או להיות אזרח שומר חוק רק בשביל לשבור את כל החוקים לאחר מכן (הרי אם לא תהיה אזרח שומר חוק למעשה לא תוכל לשבור שום חוק, אתה לא מאמין או הולך אחריהם).. מקווה שזה אל סיבך אותך יותר מידי,
    שורה תחתונה זה טיפשי לנסות למצוא הוכחות לקיום האל ולהאמין בו רק באמצעותן...
    תן לי סיבה אחת הגיונית למה חשוב כלכך ללכת אחרי ההיגיון?.
    אלו הדברים הכי מטומטמים שיכולים להיכתב כדי לערער אתאיסט.

תן לי סיבה אחת הגיונית למה חשוב כלכך ללכת אחרי ההיגיון?.
    אתה מבקש ממנו שייתן לך סיבה הגיונית, למה חשוב כ"כ ללכת אחרי הגיון?
    חחחח אני פשוט אתן למשפט הכ"כ שגוי הזה לעשות את שלו, לא צריך להרחיב

להאמין באלוקים רק מתוך הוכחות זה לא דיי מטומטם לדעתך?
    מה שמטומטם פה הוא חוסר ההבנה שלך את ההבדל בין אמונה, לידיעה.
    אי אפשר להאמין מתוך הוכחות, אז למה אתה בכלל שואל אם זה מטומטם?

...

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

אני מבין את התשובות שלכם, אבל אני לא יודע אני מרגיש שחסר לי משהו, לא יכול להסביר את זה..

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אני מבין את התשובות שלכם, אבל אני לא יודע אני מרגיש שחסר לי משהו, לא יכול להסביר את זה..
    זה די נדיר שיש חוזר בשאלה שלא מרגיש ככה בהתחלה. אתה פשוט רגיל לזה שדברים מסויימים הם דברים ש"אסור לעשות" אז כשאתה עושה אותם זה גורם להגשה מוזרה כזו..
    פשוט תמשיך לעשות את הדברים שגורמים לך לרגשות אשמה האלה, והם יעלמו די מהר.

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    פשוט מאוד, אתה לא האמנת מספיק טוב, אם היית באמת מאמין, בלב שלם, אף אחד לא היה יכול להוכיח לך אחרת.
    לפי דעתך "להאמין טוב" זה להאמין באמונה עיוורת?
    לכל אחד אפשר להוכיח שהדת לא מסתדרת עם ההגיון ושהתנהגות דתית היא לא רציונאלית.
    רק צריך שמי ששומע את זה יהיה רציונאלי ובעל ראש פתוח.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    זה די נדיר שיש חוזר בשאלה שלא מרגיש ככה בהתחלה. אתה פשוט רגיל לזה שדברים מסויימים הם דברים ש"אסור לעשות" אז כשאתה עושה אותם זה גורם להגשה מוזרה כזו..
    פשוט תמשיך לעשות את הדברים שגורמים לך לרגשות אשמה האלה, והם יעלמו די מהר.

לפי דעתך "להאמין טוב" זה להאמין באמונה עיוורת?
    לכל אחד אפשר להוכיח שהדת לא מסתדרת עם ההגיון ושהתנהגות דתית היא לא רציונאלית.
    רק צריך שמי ששומע את זה יהיה רציונאלי ובעל ראש פתוח.
    לפי דעתי ''להאמין טוב'' זה לדעת טוב את מה שאתה מאמין בו.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 02:09.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect