קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. WTFFFF למה אני לא מצליח לשמור ב NBA
    על ידי Shai_16 בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 07-10-2005, 18:45
  2. [עזרה] בפיפא 2006. למה אני לא מצליח לבחור קבוצות טובות?!!?
    על ידי RX7 בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-10-2005, 20:22
  3. [עזרה] בפיפא 2006. למה אני לא מצליח לבחור קבוצות טובות?!!?
    על ידי RX7 בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 06-10-2005, 08:20
  4. תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 26-09-2005, 13:29
  5. למה אני לא יכול לפרסם סקרים.. ?
    על ידי Jacoby בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 05-09-2005, 20:38
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 21

בורות היא אושר (או: למה אני מקנא בדתיים)

ברירת מחדל בורות היא אושר (או: למה אני מקנא בדתיים)

רקע קצרצר: הייתי דתי (לא חרדי, אבל מתפלל 3 פעמים ביום, מניח תפילין, צם את כל הצומות [יש הרבה], שומר שבת, שומר כשרות וכו') במשך 18 השנים הראשונות של החיים שלי. בגיל 18 התחילו להיות לי ספקות. בנקודה הזאת עדיין האמנתי באלוהים וחשבתי שאלוהים מתנכל אלי או שפשוט לא אכפת לו ממני אז נהייתי חילוני. אבל בגיל 20 בערך התחלתי לחקור וגיליתי שהמדע יכול להסביר כמעט הכל ואין צורך באלוהים, שלא לדבר על עשרות אם לא מאות הסתירות שיש בתנ"ך לעומת המציאות. אז נהייתי אתאיסט. אני עכשיו בן 24.

עכשיו לנושא: כן אני מקנא בדתיים. תהרגו אותי. אי קיום זה הפחד הגדול ביותר שלי. אני לא מסוגל לתפוס את זה שיום אחד אני פשוט אמות ואחליק לאי קיום לנצח. פשוט כלום בלי יכולת אפילו לחשוב. אני יודע שהרבה מכם לא פוחדים מזה ואף מעדיפים את זה על פני חיי נצח, אבל אני אישית ממש לא. אני נזכר בעצמי בתקופה שהייתי דתי ואני חושב לעצמי כמה מאושר הייתי שלא רק שהאמנתי, אלא ידעתי שמתי שאני אמות פה זה לא יגמר. האמנתי כ"כ בדת שהידיעה שיש חיים אחרי המוות הייתה ברורה לי בדיוק כמו ש1 ועוד 1 שווה 2 ברור לי. ואני מסתכל על דתיים שגם להם זה ברור, ואני פשוט מקנא בהם. ממש כך. הם חיים בשקר ובבורות, נכון, אבל אני לא יכול שלא להסכים עם הביטוי "בורות היא אושר". אני באמת ובתמים הייתי מעדיף לחיות בשקר אם זה אומר שאני לא אפחד מאי קיום. אבל רק אם אני לא יודע שזה שקר כמובן. עכשיו זה מאוחר מדי, כי אני אתאיסט ב100%, לא אגנוסטי, לא דאיסט, לא כלום. רק אתאיסט ברמ"ח אברי ושס"ה גידי ושום דבר לא ישנה את זה (רמז לדתיים שחשבו לנסות להחזיר אותי בתשובה).

יש כאן עוד מישהו שמפחד מאי קיום? או שמקנא בדתיים מסיבה אחרת?

נ.ב. לכל מי שהולך להגיד לי "היה לך כ"כ רע לפני שנולדת?" אז תחסכו את זה ממני. זה לא ממש עוזר לי עכשיו להפיג את הפחד.
    נערך לאחרונה על ידי _Anonymous_; 31-07-2012 בשעה 01:46.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    31
    נקודות
    69
    משפט מחץ
    A smart man only believes half of what he hears, a wise man knows which half

ת'אמת לי אישית לא חסר משהו בחיים אבל לא הייתי מתנגד לאורח חיים של דתי לאומי

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

אם זה לא הפריע לך לפני 100 שנים, זה לא יפריע לך בעוד 100 שנים. אבל כן, חשוב להבין שהזמן מוגבל ולכן חשוב לנצל כל רגע שיש לך, ולעשות כל מה שאי פעם רצית לעשות.
    אני לדוגמה שיניתי את אורח החיים שלי. הפסקתי לימודים על רשתות מחשבים שמוביל לעבודה במשרד סגור, והלכתי ללמוד משהו שייתן לי חופש והרבה בילויים תוך כדי העבודה. לשלב בין השתיים. וכן, מציקים לי ללכת ללמוד למקצוע "אמיד" יותר, אבל אני חיי את החיים שאני רוצה, ולא מה שהם חושבים שאני צריך לחיות.

אז הזמן הוא סופי, אתה יכול להיות בדיכאון כל החיים ולבזבז אותו, או שאתה יכול לזרוק אותו לפח כמו המאמינים (שלא משנים פסיק מאורח החיים שלהם ותקועים בספר אחד כל הזמן) או שאתה יכול לרדוף אחרי החלומות שלך.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

כל הרעיון של חיי נצח נוצר מהפחד הזה ככל הנראה

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אני חושב שאפיקורס הוא שאמר "למה שאפחד מהמוות? אם המוות מתקיים, אז אני לא. ואם אני מתקיים אז המוות לא. למה שאפחד ממשהו שלא יכול להתקיים בו זמנית יחד איתי?"
    אני לגמרי חושב ככה...
    אני מסכים עם זה שיש כמה סיבות לקנא באורח חיים דתי, אבל יש גם הרבה סיבות שלא. בכללי, אני ממש לא מקנא בדתיים. אני אפילו קצת מרחם עליהם.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

תומך בך, הלוואי עליי להיות מאמין ולא לפחד מזה שאין כלום אחרי המוות כל הזמן..

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

אני גם פוחד מאותו הדבר אבל תן לי לתת לך נקודה למחשבה, המוות? יותר חזק מכולנו, כשאתה תגיע לגיל 70 ודתי יגיע לגיל 70 במבט לאחור תחשוב לעצמך :" מה עשיתי בחיים?" תדע שעשית כל מה שרצית והיית שלם עם זה ונהנית ואילו אותו דתי שיסתכל במבט לאחר יכול להיות שהוא יפתח מחשבה של:" אוקיי הגעתי לגיל הזה, יכול להיות שטעיתי בכך שעבדתי את ה' ועשיתי כל מה שהתורה אמרה? אם כל זה בולשיט? כל החיים שלי התבזבזו על פארש..

יש יותר חילונים שחזרו בתשובה לפני המוות מאשר ההפך
    לא שזה אומר משהו
    וכן, גם אני מרחם על דתיים, וכן גם מקנא בהם

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    אם זה לא הפריע לך לפני 100 שנים, זה לא יפריע לך בעוד 100 שנים. אבל כן, חשוב להבין שהזמן מוגבל ולכן חשוב לנצל כל רגע שיש לך, ולעשות כל מה שאי פעם רצית לעשות.
    אני לדוגמה שיניתי את אורח החיים שלי. הפסקתי לימודים על רשתות מחשבים שמוביל לעבודה במשרד סגור, והלכתי ללמוד משהו שייתן לי חופש והרבה בילויים תוך כדי העבודה. לשלב בין השתיים. וכן, מציקים לי ללכת ללמוד למקצוע "אמיד" יותר, אבל אני חיי את החיים שאני רוצה, ולא מה שהם חושבים שאני צריך לחיות.

אז הזמן הוא סופי, אתה יכול להיות בדיכאון כל החיים ולבזבז אותו, או שאתה יכול לזרוק אותו לפח כמו המאמינים (שלא משנים פסיק מאורח החיים שלהם ותקועים בספר אחד כל הזמן) או שאתה יכול לרדוף אחרי החלומות שלך.
    בן כמה אתה?

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    בן כמה אתה?
    פחות או יותר לשנה הקרובה, 25.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    לייקים
    2
    נקודות
    0

אין אף אחד שמקליד עכשיו, זה שיש מישהו זהו רעיון בראשך.. יש רק חיים..
    יש גוף, עם מוח שחושב שהוא השם שלו והזיכרון של איך שהוא נראה... בכללי כל התודעה שיש לאדם היא רק זרמים חשמליים במח.. זה מה ש"אתה"..

משתמש מתקדם
    לייקים
    4
    נקודות
    50

אף בן אדם לא פוחד מאי קיום משום שאתה לא קיים כדי לראות את זה.
    זה הכל פסיכולוגי , אתה לא פוחד מאי קיום, אתה פוחד מהמוות משום שיצאת מהדת ואתה מבין עד כמה החיים חשובים ושאין עולם הבא וכל הבולשיט הזה...
    וזה דבר טבעי, אין אחד שלא פוחד מהמוות, כולל דתיים כי הרבה מאוד מהם לא בטוחים ב100 אחוז במה שהם מאמינים בו או סתם מאמינים מתוך פחד ובורות...
    לא כולם כמובן.
    The trust of the innocent is the liar's most useful tool.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אליקו
    לייקים
    3
    נקודות
    0

אין פה לאף אחד מה לרחם על הדצים תאמין לי שהם חיים טוב יותר מכולנו.
    עכשיו אתה בתורמישו שלא מאמין תחשוב על זה שחייב להיות משו שהתחיל את הכול? דבר שני איך אתה יכול להגיד שהדתיים הם בורים ? הרמבם אמר לנו דברים שרק היום המדענים מתחילים לגלות בלי מחשבים בלי כלום בגמרא ןבמשנה רשום הכול נכון ? יש הוכחות שיש אלוקים כול התנך זה צפנים של מה שקורה היום..
    אני הייתי מציא לך ללכת לסמינר של ערכים לשמוע קצת שיעורי תורה ללמוד נכון שהייתנ דתי אבל לא הייתה באמת בדת עשיתה כי לימדו אותך כמו צוכי מה שעושים בבית גם אני עושה..
    תחקור ותראה שהצורה זה לא חרטה זה דברי אלוקים חיים!

משתמש מתקדם
    לייקים
    4
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי אליקווו צפיה בהודעה
    אין פה לאף אחד מה לרחם על הדצים תאמין לי שהם חיים טוב יותר מכולנו.
    עכשיו אתה בתורמישו שלא מאמין תחשוב על זה שחייב להיות משו שהתחיל את הכול? דבר שני איך אתה יכול להגיד שהדתיים הם בורים ? הרמבם אמר לנו דברים שרק היום המדענים מתחילים לגלות בלי מחשבים בלי כלום בגמרא ןבמשנה רשום הכול נכון ? יש הוכחות שיש אלוקים כול התנך זה צפנים של מה שקורה היום..
    אני הייתי מציא לך ללכת לסמינר של ערכים לשמוע קצת שיעורי תורה ללמוד נכון שהייתנ דתי אבל לא הייתה באמת בדת עשיתה כי לימדו אותך כמו צוכי מה שעושים בבית גם אני עושה..
    תחקור ותראה שהצורה זה לא חרטה זה דברי אלוקים חיים!
    יש תוכנה היום מודרנית שאפשר להוציא איתה אלפי צפנים גם ביהדות ובנצרות ואיפה שלא תרצה, גם בספרים מודרניים שאין להם קשר לדת אפשר למצוא מאות צפנים.
    דבר שני, למדתי מספיק תורה בחיים שלי, והרמבם לא אמר כלום הדבר היחיד שהיה רשום זה שהעולם הוא עגול וזה רשום בזוהר, אבל ידוע לנו שהזוהר נכתב במאה ה13 לאחר שכבר הרבה אנשים ידעו שהעולם עגול, בעיקר היוונים.
    חוץ מזה יש הרבה טעויות מדעיות גם בזוהר וגם בתורה בעיקר בספר בראשית ואני לא חושב שאלוהים טועה.
    תאמין לי למדתי הרבה בחיים שלי גם מדע וגם תורה ואין מה לעשות התורה זה לא דבריי אלוהים זה מה שאנשים רשמו.
    The trust of the innocent is the liar's most useful tool.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אליקו
    לייקים
    3
    נקודות
    0

אחשליי היקר אתה לא יודע מה אתה מדבר , הרמבם ממש לא רק רשם שהעולם עגול הוא גם היא הרופא הכי גדול ופילוסוף וכול מה שהוא רשם על תרופות והכול הכול נכון היום .
    ואולי בארי פוטר או הקורן אפשר למצוא איזה מילה שתים אבל בתנך הכול רשום מי בריאת העולם ועד סופו אני הייתי מציע לך לראות תערצה בנשא הצפנות בתורה

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:15.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect