קרדיט לאתר אחר.
Gangplank, The Saltwater Scourge
הקדמה
Gangplank הוא Melee DPS Carry - מהיר, תומך בקבוצה ובא גם עם כמות עצומה של דמג'.
במדריך הזה אני הולך להסביר על הדמות, וגם לנסות "לטפל" בחסרונות שלה.
יתרונות וחסרונות
+ Farmer טוב.
+ חזק ב-1 על 1.
+ דמות מהירה.
+ מעולה ב-Late-game.
- Shquishy.
- חלש ב-Early-game.
- אין לו CC חזק.
-עלול להיות מטרה ראשונה ב-Team Fights.
סקילים
Grog Soaked Blade - Passive - ההתקפות של Gangplank מרעילות את האויב ל-3 שניות, ככה שכל שנייה היריב יחטוף 4-21 Magic Damage, ובנוסף לכך, כל התקפה תעשה Slow של 7%. ה-Passive יעבוד מקסימום 4 פעמים ברצף.
דעתי על הסקיל - מזל טוב, קיבלתם Phage/Frozen Mallet מתנה.
זה מה שעושה את Gangplank דמות OP, וחיכיתי ליום הזה המון זמן - ביחד עם Red Buff ו-Trinity Force היריב בקושי יוכל לזוז, ובגלל שה-Q עובד עם כל ה-Slow הזה, לא תהיה בעיה לתפוס את היריב.
Parrrley - Active - ה-Q של Gangplank.
Gangplank יורה כדור לעבר מטרה מסויימת שעושה דמג' של 20/45/70/95/120(תלוי ברמה של הסקיל) +100% Attack Damage.
אם היריה הרגה את המטרה Gangplank יקבל 4/6/8/10/12 גולד נוסף(תלוי ברמה של הסקיל).
הסקיל יכול לעשות קריטיקל ומאפשר on-hit effects.
דעתי על הסקיל - זה הסקיל שעושה את Gangplank כל כך חזק - בגלל שהסקיל הזה זה בעצם עוד דמג' שפועל על Crits וגם על on-hit effects כמו ה-Slow של ה-Frozen Mallet או של ה-Trinity Force, ה-Lifesteal, וכו'.
הסקיל עובד עם ה-Passive.
Remove Scurvy - Active - ה-W של Gangplank.
Gangplank אוכל פרי מסויים, שמעניק לו 80/150/220/290/360(תלוי ברמה של הסקיל) + 100% Ability Power נקודות חיים, ומשחרר אותו מכל אפקט של CC עליו (CC = Crowd Control = Stun,Slow,Taunt,Fear,Snare).
דעתי על הסקיל - הסקיל הזה יציל אתכם מכל כך הרבה מצבים, אבל אתם תצטרכו לדעת להשתמש בו בזמן הנכון, כי אם תשתמשו בו סתם כדי לעלות לעצמכם את ה-HP ואז יעשו לכם Gank - אתם מתים, כי ה-Cooldown של הסקיל הזה הוא בין 10 ל-20 שניות, ככה שלא תוכלו להספים אותו כל כך מהר.
דבר נוסף - לעומת Cleanse שלא יכול לבטל את ה-Ultimate של Warwick ו-Malzahar, ה-Remove Scurvy יכול.
מה שהוא לא יכול לבטל זה Ignite, Blind או רעל כלשהו.
Raise Morale - Passive/Active - ה-E של Gangplank.
Passive - על כל רמה שהעלתם את הסקיל הזה Gangplank מקבל 8/10/12/14/16(תלוי ברמה של הסקיל) Attack Damage ו-3/4/5/6/7%(תלוי ברמה של הסקיל) מהירות תזוזה.
Active - אם Gangplank יורה כדור לאוויר, הוא מקבל 52 Attack Damage ו-30% Move Speed(ה-Active מבטל את ה-Passive של Raise Morale על Gangplank בזמן שה-Active פועל), והגיבורים האחרים שלידו מקבלים חצי מהכמות.
ה-Active פועל במשך 6 שניות.
דעתי על הסקיל - הסקיל מעולה, במיוחד על Gangplank מאשר על השאר הקבוצה - ביחד עם Ghost אתה תרדוף ותברח מכל אחד, וה-52 אקסרה AD יעזרו מאוד.
בנוסף לכך, יותר קל עכשיו להפעיל אותו ב-Team Fights כי לא בכל מקום שתלחם יהיו Minions לידך.
הסקיל עדיין צריך באף, אבל זה לא סקיל כזה נורא יותר.
Cannon Barrage - Ultimate - ה-R של Gangplank.
Gangplank מסמן אזור במפה, יורה שני כדורים מהרובה לאוויר, ומסמן לספינה שלו לירות לאזור המסומן טילים ללא הפסק במשך 10 שניות.
כל טיל יעשה Slow ויעשה דמג' של 75/120/165(תלוי ברמה של הסקיל) +20% Ability Power.
דעתי על הסקיל - בשביל להפעיל את הסקיל הזה בדרך הכי טובה אתה צריך את המקום הנכון, הזמן הנכון וקצת מזל - אם תצליחו, אתם תגיעו לאחלה תוצאות.
אם תפספסו בחצי שנייה, או אפילו בסנטימטר אחד, אתם תבזבזו את ה-Ult שלכם על כלום.
א.תשתמשו ב-Ult שרודפים אחריכם או אחרי חבר בקבוצה שלכם.
ב.תשתמשו ב-Ult כדי להרוג - זה הדבר שהכי קשה לעשות עם ה-Ult, מפני שקל לברוח ממנו, ולא תמיד זה יפגע ביריב, ככה שלפעמים חבל לנסות בשביל להחמיץ ולחכות 90 שניות על לפעם הבאה - תשתמשו ב-Ult אם אתם רואים שליריב נשאר קצת HP, והוא לא בתזוזה.
ג.תשתמשו ב-Ult כדי להגן על Turrets שעושים להם Push ואף אחד לא שם כדי להגן.
ד.תספימו את ה-Ult ב-Lanes כדי לשגע את היריב ואולי להצליח בכמה Ganks שאתה ב-Lane אחר בכלל. משהו כמו ה-Arrow של Ashe.
באיזה Lane להיות?
ל-Gangplank יש 2 אפשרויות - אפשר ללכת ל-Solo Top, לעשות Stack לחפצים של Gold Per 5 ולעשות Farm עד ל-Late-game ואז לשבור את כל מי שעומד בדרך שלך.
האפשרות השנייה היא לעשות Jungle - בגלל ה-Passive החדש אתה תוכל לעשות Jungle די מהר, וה-Ganks יהיו מעולים.
Mid לא יהיה תמיד הכי טוב עבורו מאחר והיריב של GP ב-Mid בדר"כ יוכל להביס אותו בקלות.
Due Lane
זה הבחירה הכי גרועה עבורו מאחר שאתה חייב Farm עם GP כדי להיות אפקטיבי בהמשך.
Masteries/Runes/Summoner's Spells
ה-Masteries הכי טובים עבור GP כרגע הוא 21/0/9, מאחר וה-Havoc החדש והמשופר עובד עליו מעולה, ואתה גם תרצה לקחת את ה-Attack Speed, את ה-Crit Dmg, ואת ה-Armor Pen.
ה-9 הנקודות האחרות ב-Utility בשביל התוספת Xp, ותוספת זמן ל-Buffs.
אם אתה לא עושה Jungle תוריד ת'נקודה מה-Smite ותוסיף ל-Exhaust(אני יוסיף תמונה בהמשך).
ה-Summoner's Spells שלקחתי הם Flash ו-Smite. למה?
Flash משום שזה OP - זה טוב על כולם, ומאחר ו-GP כבר מספיק מהיר עם Trinity, נעליים וה-E, הוא לא צריך Ghost יותר.
Flash יעזור לך לברוח, לתפוס את היריב עם 2 HP, וגם למקם אותך יותר טוב ב-Team Fights.
Smite משום שאני רוצה לעשות Jungle עם GP, מאחר וזה הדרך הכי טובה לשחק אותו כרגע.
אם אתה לא רוצה לעשות Jungle, תקח Exhaust במקום - Exhaust יעזור לך לנצח כל מצב ב-1 על 1, ולנצח את ה-Lane שלך בקלות.
ה-Runes שאני לוקח עם Gangplank הם:
לקחתי Attack Speed בכחולים, Armor בצהובים, Armor Pen באדומים, ובגדולים לקחתי 1 של Armor Pen ו-2 של Attack Speed.
בקיצור, לקחתי 18 Armor Pen כדי שביחד עם ה-6 Armor Pen אני יגיע ל-24 Armor Pen וככה אני יעשה 100% מהדמג' לכל היצורים ב-Jungle חוץ מל-Wraith הגדול, לקחתי Attack Speed כדי לעשות את ה-Jungle כמה שיותר מהר, ו-Armor כדי לקבל כמה שפחות דמג'.
גם ב-Lane אני לוקח את אותם ה-Runes.
Jungle Route
חובה לקחת Cloth Armor + 5 HP Pots.
אתה רוצה להתחיל מהבאף הכחול, כדי שתוכל להספים את ה-Q יותר ובגלל המנה ריג'ן כדי שתוכל לעשות Jungle כמה שיותר מהר(חובה לקבל Leash מהיריב). תפעיל את ה-Smite על הגולם הכחול ברגע שהוא מתחת ל-500 חיים, ואז ישאר לך עוד מכה אחת להרוג אותו או שהוא כבר ימות(אני לא זוכר כמה Smite עושה ברמה 1, בערך 420).
אחר כך תמשיך לזאבים, ואז ל-Wraiths, ואז ל-Red Buff(תפעיל עליו Smite), ואז לגולמים.
אם אתה עם חיים נמוכים מדי בשביל לעשות גולם, תחזור לעיר, תקנה נעליים ושיקויים, גם Ward לא יזיק, ואז תסיים את ה-Jungle ותלך ל-Gank.
Item Build:
אם אתה ב-Lane תעשה ככה :
קצת מוזר, אבל תבנה אותו ככה ותקבל בונוס של 20 גולד כל 5 שניות, ותשלוט בליין בלי בעיות.
ה-Exc Calling מביא לך Crit ו-Lifesteal, ככה שלעשות דמג' ולהחזיר את החיים לא תהיה בעיה, וה-Unique Passive יוסיף עוד דמג' ל-Passive.
אתה פשוט עושה Farm ומרוויח כמויות אדירות של Gold.
שמגיע ה-Late-game תמכור את ארבעת החפצים האלו, אפילו גם את ה-Exc אם בא לך, ותקנה חפצים כמו Infinity Edge, Trinity Force, Atma's, Warmogs, Banshee's, Sunfire, Spirit Visage או Ghostblade(אלו לדעתי החפצים הכי טובים על GP, פשוט תקנה לפי מה שאתה צריך.
אם אתה עושה Jungle תעשה ככה :
הנעליים הם לבחירתך, אני מעדיף את אלו, אבל Berserker's יעבדו מעולה, וגם Mercs.
אתה חייב Wriggle's אם אתה עושה Jungle, אתה נשאר עם זה עד סוף המשחק.
שוב, כל השאר תלוי בך, לפעמים אני קונה ישר HoG ועושה Rush ל-Banshee's בגלל שה-Malz היריב כבר Fed, ואז אני מתחיל להתרכז בדמג' עם Infinity/Trinity וכו'.
Skill Order:
אם אתה ב-Lane:
Q>W>Q>E>Q>R>Q>W>Q>E>R>E>E>E>W>R>W>W.
לאחר השינויים ש-GP קיבל ב-W, לעלות את זה לרמה 2 יספיק לך עד ה-Late-game.
ה-Q תמיד למקסס ראשון, וה-R לעלות מתי שאפשר.
אם אתה ב-Jungle:
E>Q>Q>W>Q>R>Q>W>Q>E>R>E>E>E>W>R>W>W.
שאתה ב-Jungle אתה תרצה להתחיל עם ה-E כי הדרך הכי מהירה לסיים את ה-Jungle זה לחזק את ההתקפות הרגילות שלך כמה שיותר מאשר את הסקילים.
אחר כך זה כמו ב-Lane.
Gangplank ב-Ranked Games:
כרגע, הוא בחירה ראשונה/באן בכל משחק Ranked.
מנסיון שלי, תוכלו לסחוב את הקבוצה הכי מפגרת ולנצח.
היו לי משחקים שלא האמנתי שהצלחתי לסחוב ת'קבוצה הזאת, והיו משחקים שזה היה יותר מדי קל.
אם אתם תצליחו להשיג את GP ב-Ranked, הניצחון הוא שלכם.
בהצלחה!