גלית גוטמן חוקרת את דיסוננס ילד הסנדוויץ'. מצד אחד הוא משוחרר מהציפיות שההורים תולים בבן הבכור ולכן הוא יכול לבטא את אישיותו האותנטית, מצד שני הוא נמצא בתחרות מתמדת עם אחיו שלפניו ועם האח הקטן שמזנב מאחוריו ומאיים לתפוס את מקומו.http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=914792
האם אתם ילדי סנדוויץ'? אם כן - האם זה מדבר אליכם ואתם מרגישים שייכות או נכונות והבנה לחלק מהתוכנית הזו?
האם אתם אחים גדולים של ילד סנדוויץ'? האם למדתם משהו באיך שאתם אמורים להתייחס לאחיכם הסנדוויץ' או שהבנתם קצת את הצד שלו?
אני אישית סנדוויץ', וכן, להיות ילד סנדוויץ' זה קשה, תמיד אחיך הגדול הוא הכי ''נחשב'' בפני כל הדודים, המשפחה וההורים, הוא הכי מגניב והכי בולט. אולי זה גם נותן לו קצת נקרא לזה ''גאווה'' (כל אחד היה יכול לנחש את זה בתור בן אנוש) אני לא אומר שהוא צריך להיות סמרטוט, הוא כן צריך להיות גאה בעצמו ולדעת את מקומו.
חוץ מהעבודה שאתה צריך לעשות בתור ילד סנדוויץ', לנסות להגיע קרוב לאח הגדול, יש לך גם את האח הקטן שתמיד איכשהו עולה עליך, למה? ''כי הוא הקטן'', אתה תיהיה אשם בד''כ (בילדות) כי הוא אחיך הקטן והוא לא עושה כל רע עד גיל 12-13.
לילד סנדוויץ' יש הרבה יותר עבודה מאחיו הגדול או הקטן, לילד הסנדוויץ' אין מקום במשפחה, אבא מקבל את המקום של הגבר בבית, הסמכותי, אמא מקבלת את המקום של אם הבית, היא זו שאחראית ודואגת ואולי גם קובעת הכל, הבכור מקבל את מקום האח הגדול שעליו פירטתי למעלה, הקטן מקבל את המקום של האח הקטן והחמוד והמפונק במקרים כאלה ואחרים, והאמצעי...
טוב תגידו לי אתם אם יש לאמצעי מקום בבית.
צפייה מהנה.![]()

ציטוט ההודעה