אהלן, אני משרת כבר כמעט שנתיים בצה"ל. עברתי המון, טירונות, שטח, קורסים, וכרגע אני בשלב בשירות שהוא מאוד יציב. אני יוצא חמשו"שים, והחלטתי שאני לא מתכוון להתפתח בתחום הקצונה (כלומר - משתחרר עוד שנה). אני מרגיש מאוד תקוע בשלב שאני נמצא בו בחיים, כי מצד אחד אני מחכה להשתחרר ולהתחיל לעשות עם עצמי משהו, אבל עד אז אני מרגיש שאני פשוט לא עושה כלום (מעבר לתפקיד הצה"לי שברור שהוא תרומה וזה חשוב, אבל בשביל עצמי כאן אני לא עושה כלום).
יש לי ראש ללמוד, והצלחתי בתיכון להגיע להישגים הבאים: מתמטיקה 5 יח' - 94, פיסיקה 5 יח' - 94, אנגלית 5 יח' - 91, מדעי המחשב 5 יח' - 95. פסיכומטרי אין לי.
יש לי כמה שאלות:
1) האם אני יכול להתחיל ללמוד בינתיים באוניברסיטה הפתוחה תואר כלשהו, לצבור ניקוד ולאחר הצבא להמשיך באוניברסיטה אחרת (בן גוריון, ת"א), ובכך בעצם אני מנצל את הזמן יותר טוב? אם כן, מה זה דורש ממני? פסיכומטרי, ענייינים? ואם אני אתחיל ואחריזה ארצה להמשיך למשל באוניברסיטת ת"א, אז אני אצטרך לעשות פסיכומטרי כדי להתקבל?
2) איך בוחרים מקצוע אקדמאי בצורה נכונה? הרי יש הנדסת חשמל, מכונות, תוכנה, מדעי המחשב, וכו'... ברור לי שאני הולך לכיוון הזה.
אבל איך באמת בוחרים?
אשמח לתשובה מגורמים עם ניסיון...
תודה!

ציטוט ההודעה