חברה שלי לא חתמה על פלט הינשוף. האם הדבר ישפיע על תוצאות המשפט?
חברה שלי לא חתמה על פלט הינשוף. האם הדבר ישפיע על תוצאות המשפט?
|
|
נעמה שלום,
בפסקי דין רבים דנו בתי המשפט השונים בדבר אמינות מכשיר הינשוף.
(11893/07 ו- עפ"ת 25-04-10, מדינת ישראל נגד עוזרי (להלן – פס"ד עוזרי).
מאחר שבתי המשפט הגיעו למסקנה שקיימת חזקת אמינותו למכשיר ה"ינשוף", די שמשטרת ישראל ומדור התביעות, יביאו ויגישו לבית המשפט שדן באישום, פלט בדיקה חתום, ו/או לא חתום, ואשר מציין את כמות האלכוהול, אשר תעלה מעל לרף האכיפה הקבוע בחוק.
יחד עם זאת אם ביקשה הנאשמת ו/או הסנגור/ית לכפור ב:
1. נכונות בדיקת החשד בדבר נהיגה בשכרות ושימוש במכשיר ה"ינשוף".
2. בדיקת הכיול.
3. תקינות מכשיר "הינשוף".
4. תחזוקתו הנכונה של מכשיר ה"ינשוף".
יהיה על התביעה להוכיח, כי מכשיר "ינשוף" ממנו הגיעו הפלטים, עבר את הבדיקות הבאות:
· קיומן בדיקות תקופתיות נדרשות, והגשת המסמכים המאשרים שכך הדברים.
· בדיקת הכיול טרם ההפעלה, ובסיום ההפעלה.
· בדיקת השוטר המפעיל לעצמו טרם ההפעלה, ובסיום ההפעלה.
· כרטיס המכשיר.
· אישור בדבר הצבת מכשיר בלון הכיול, ובדיקת בלון הכיול ביחידת התנועה שהפעילה את מכשיר ה"ינשוף" במועד האכיפה.
· אישור כי הבלון הכיול הנמצא בתחנת המשטרה ואשר שימש לכיול מכשיר ה"ינשוף במועד האכיפה אכן היה בתחנת המשטרה.
· אישור מעבדת משטרת ישראל.
· אישור יחידת התנועה, ויומן ההפעלה מיחידת התנועה.
· תע"צ תקינות מכשיר ה"ינשוף".
לכן, חתימה או היעדר חתימה אינם תכלית ו/או בסיס יחיד להחלטת בית המשפט להרשיע ו/או לזכות נאשמים, אך יש בהם בכדי להכניס ספק אם השוטרים לא דרשו ו/או ביקשו את חתימת הנבדק/ת, ו/או לא רשמו מזכר בהתאם לנוהלי משטרת ישראל אשר יסביר לבית המשפט את הנסיבות, אשר הובילו את הנבדק/ת שלא לחתום על פלטי הנשיפה.
יורםון-דם, עו"ד.
הואשמת בנהיגה בשכרות? היית מעורב בתאונת דרכים? זומנת לשימוע לצורך שלילת רישיון נהיגה בעקבות פסילה מנהלית? המצב אינו אבוד !
התקשרו להתייעץ בכל שעה 052-8690574
עו"ד יורם ון-דם
עורך דין תעבורה
מגדל משה אביב, קומה 44, ז'בוטינסקי 7, רמת גן טל':03-7512202
נהיגה בשכרות | תאונות דרכים | ביטול שלילת רישיון נהיגה
איזה תשובה מקיפה, כל הכבוד אתה עורך דין תותח
כלומר, עדיף לא לחתום
סטודנטית למשפטים במכללת שערי משפט
"לה לידור" שלום.
חתימתך על טפסים המשמשים חלק מחקירה פלילית המתנהלת על ידי משטרת ישראל, או משטרת התנועה יכולים להביא את בית המשפט למסקנה, כי האמור בהם הוסבר, הובהר, ויכול שגם אין מחלוקת לגבי תוכנם.
יחד עם זאת וכידוע לך, רבים ממקרי אכיפת הנהיגה בשכרות מתנהלים בשעת לילה מאוחרת, ואף נדרש מי שהוכר או הוכרז כ"שיכור" לאמת תוכן מסמכים כאילו או אחרים.
לכן, ברור שהדבר יכול לבוא למבחן בפני בית המשפט בשאלת מהימנות הראיה, משקלה, והאם יש אפשרות לכרסם בראיה?
כאשר אני התבקשתי לחתום על טופס כזה אור אחר, קראתי אותו, הבנתי את תוכנו ואישרתי בחתימת ידי.
לכן המלצתי היא: לקראו, להבין, ולחתום מידיעה בלבד.
יורם ון-דם, עו"ד
הואשמת בנהיגה בשכרות? היית מעורב בתאונת דרכים? זומנת לשימוע לצורך שלילת רישיון נהיגה בעקבות פסילה מנהלית? המצב אינו אבוד !
התקשרו להתייעץ בכל שעה 052-8690574
עו"ד יורם ון-דם
עורך דין תעבורה
מגדל משה אביב, קומה 44, ז'בוטינסקי 7, רמת גן טל':03-7512202
נהיגה בשכרות | תאונות דרכים | ביטול שלילת רישיון נהיגה