אל תנסה לסובב את זה. הוא אומר דברים שאמרתי הרבה לפני. אדם שידבר ברצינות כאילו קיימים שדים יקבל את אותו היחס של משוגע. בין אם הוא אומר דברים הגיוניים או לא. למה? בגלל שזה ככה. תתנהג כמשוגע, תקבל יחס של משוגע.
אל תנסה לסובב את זה. הוא אומר דברים שאמרתי הרבה לפני. אדם שידבר ברצינות כאילו קיימים שדים יקבל את אותו היחס של משוגע. בין אם הוא אומר דברים הגיוניים או לא. למה? בגלל שזה ככה. תתנהג כמשוגע, תקבל יחס של משוגע.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
|
|
יש מאמינים הגיוניים ואינטיליגנטים שפשוט מעולם לא העזו לחשוב בחשיבה ביקורתית על האמונה שלהם. יש אנשים הגיוניים וקצת פחות אינטיליגנטים שמאמינים בגלל טיעונים של מחבתים, ומתוך חוסר ידע או חוסר חשיבה ביקורתית הם מסכימים עם הטיעונים האלה. לא צריך להיות ממש חסר היגיון כדי להאמין.
וכן אני הצלחתי להפוך מישהו מאמין לאתאיסט. זה לא היה בויכוחים וירטואלים אז אני לא יכול להראות לך את זה.
לפי טענתך שאנשים מאמינים הם חסרי היגיון לא צריכים להתקיים יוצאים בשאלה. והמציאות היא שיש המון כאלה, אנשים מאמינים שמפסיקים להאמין כי הם אימצו חשיבה ביקורתית והתחילו להשתמש בהיגיון. (כמובן שיש עוד אלף ואחת סיבות אחרות למה אנשים מפסיקים להאמין אבל הבנת את הנקודה.)
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
אממ אוקיי אמרת כמה דברים לפני,איך זה רלוונטי בדיוק למה שהגבתי על הטענה שלו?
עכשיו התבוננתי גם לפני התגובה שציטטתי וראיתי ציטוט של האוס שהוא בחר,טיפשי אפילו יותר.
"טיעוניים לוגיים לא עובדים על אנשים מאמינים, אחרת לא היו אנשים מאמינים."
מצחיק שהוא אומר את זה כשההסטוריה אומרת אחרת,רוב גדולי הפילוסופים והתאולוגיים בכל הזמנים הם אנשים מאמינים שרוב הגותם הם טיעונים לוגיים,ביניהם הרמב"ם,עמנואל קאנט,רנה דקארט,קארל פופר וגם ישעיהו ליבוביץ'.
נערך לאחרונה על ידי alon123425; 26-08-2012 בשעה 22:46.
מנסיון אישי שלי (הייתי מאמין הדוק - דתי בעבר)
זה לא קורה בבום .. זה תהליך שמתחיל משאילת שאלות שלדת אין עליהן תשובה הגיונית יותר מ"נסתרות דרכי האל"
זה גורם לבנאדם לחפש את האמת מה שבסופו של דבר מביא אותו למסקנה היחידה המתבקשת (אם הוא אכן הגיוני)
הבעיה היא שאנחנו- בני האדם נכנסים למצב טיסה אוטומטית בדברים מסויימים והדברים האלה הופכים להרגל .. גם אם יציגו בפניך עובדות ואתה תדע שההרגל הוא לא נכון .. יהיה לך קשה מאוד להודות שטעית וההרגל הוא לא נכון .. ואם כן הצחלת להודות בזה .. עדיין יהיה לך מאוד קשה להפסיק עם אותו הרגל
זה לא נכוןנ.ב. מהגדרתם של מאמינים, הם לא הגיוניים ולא אינטיליגנטיים, אחרת הם לא היו מאמינים
הרבה מאוד מאמינים חושבים שהגיוני יותר להאמין באלוהים מאשר להיות אתאיסט והם צודקים ..
פיצוץ שברא את העולם וממנו נוצרו איברים שהתעופפו בחלל והתחברו לגוף אנושי זה באמת דבר מוזר ולא הגיוני ..
וזה מה שהם בטוחים שאנחנו חושבים... הכל בגלל המחב"תים שמספרים להם שקרים ומוכרים להם שטויות ע"י שימוש ברטוריקה זולה.
אם כבר אז המאמינים אשמים בכך שהם לוקחים את מה שנאמר להם כ"תורה מסיני"(הייתי חייב) בלי לבדוק שום דבר
אם מישהו מאושר לחיות חיים דתיים או שהוא מפחד לצאת מהחיים האלה, גם אם יש לו ספקות הוא פשוט יתעלם מהם וילמד עוד על האמונה בספרי המוסר.
זה לא עניין של היגיון, זה עניין של העדפה. אתה רוצה להמשיך לחיות כמו שנוח לך ולא לחקור את האמת, או שאתה מעדיף לחקור את האמת גם אם היא תתברר כקשה בשבילך.
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
If that's the best the rabi's can do, then I am not impressed.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.