קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 10-08-2007, 15:43
  2. [קונה] איך יוצרים קשר עם מישהו מצוות TT עשרים נקו'
    על ידי pokalips בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-01-2007, 15:42
  3. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2006, 00:12
  4. תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 23-01-2006, 22:15
  5. דיון | מעניין איך זה שכל האשכולות עם פאבים לQUAKE4 סגורים
    על ידי Metal Snake בפורום משחקים להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 26-10-2005, 03:48
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 31

איך זה שכל מצוות התורה איכשהו משפיעות על הבריאות לטובה?

משתמש ותיק האוואטר של Mr. Bean
    שם פרטי
    עודד
    לייקים
    953
    נקודות
    1,551
    משפט מחץ
    חכם יודע מה שהוא אומר , טיפש אומר מה שהוא יודע.

ברירת מחדל איך זה שכל מצוות התורה איכשהו משפיעות על הבריאות לטובה?

רוב המצוות בתורה משפיעות על גוף האדם לטובה אני כמובן לא מדבר על מצוות "שמע ישראל" ודברים כאלה, ומה שלא ידוע עדיין שתורם לגוף עוד יוכיחו גם את זה.
    אני מדבר על ברית מילה ודברים כאלה וידוע גם שיש לא מעט מאכלים שנאסרו מהתורה שמזיקים לאדם וגם שאסור לדוגמא-
    לאכול בשר נא בלי בישול , ידוע שכאשר שורפים או צולים את הבשר נשרפים חיידקים פתוגניים למינהם.

מה דעתכם על כך?

בקשה קטנה, לשמור על תרבות דיון ולא לפתח ריבים...

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ברית מילה לא משפיעה על הגוף לטובה, להפך, היא מחלישה את איבר המין וזה המטרה בברית המילה. (תקרא רמב"ם)
    מה שאומרים שברית מילה מורידה את הסיכויים לחלות באיידס זה בקרב אוכלוסיות ללא אמצעי מניעה והגיינה נורמאלית.
    יש גם דברים בריאים שאסורים באכילה לדוגמא דבש מלכות.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

ברית מילה= פגיעה ישירה באיבר המין. המחקרים שבוצעו בנושא נערכו כמעט בלעדית במדינות עולם שלישי כשבהם לא משתמשים לא באמצעי מניעה ולא בהיגיינה תקינה. מעבר לזה זה לא אמור להיות מושפע בשום צורה כל עוד כן שומרים על הגיינה.

יש סוגי בשר שאוכלים ללא בישול (חימום) ואין עם זה שום בעיה. כל עוד שומרים על הגיינה (דז'ה ווה?) אין שום בעיה חוץ מטעם שיש שאוהבים, ויש שלא.
    מעבר לכל זה, תפילות לא עושות כלום בשיט...
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

לגבי ברית המילה-
    אתם מדברים על הכל ממבט מודרני של כיום.
    בעבר, כשלא היו אמצעי הגנה או היגיינה ראויה לשמע, לכו ודעו כמה יהודים זה הציל!

לגבי כשרות-
    ידוע בכל העולם שאוכל כשר, הוא אוכל שהוא נקי יותר, ואיכותי יותר, יש אנשים שהקשר שלהם ליהדות, הוא כמו הקשר של דג לאופניים ובכל זאת הם אוכלים כשר כי זה נחשב כאוכל נקי יותר, שחיטה כמו שצריך, בישול כמו שצריך, ללא עירבוב של דברים נחותים כמו גבינות עם דברים איכותיים כמו בשר. הם יודעים מה הם אוכלים, והם יודעים שהאוכל הוא על רמה.

עוד הערה, הייתה איזו תקופה שבה היה מגיפה מאוד חמורה, אני לא זוכר בדיוק איזו מגפה ואיזה תקופה, אבל האחוזים של היהודים שנפגעו ממנה היו בצורה משמעותית פחותה מאלה שאינם יהודים, הסיבה לכך היא נטילת הידיים.
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

לייקים
    97
    נקודות
    50

כל מהלך ההסטוריה היו אלפים של גויים על כל יהודי אחד. הטענה שלך על ברית מילה נפלה.

אוכל כשר הוא לחלוטין לא איכותי יותר! שלא תטעה לי פה אף אחד. זה לא יותר ממנהג. יש אנשים שאמרו להם כמו שאתה אומר שזה יותר "בריא" ולכן הם אוכלים כשר. כמו שיש כאלו שאמרו להם שלא טוב לאכול בשר והם צמחונים. זה לא מחייב שבגלל שאנשים אוכלים כשר שזה יותר בריא.
    הנה בועה שאני הולך לפוצץ לך, לערבב בשר וחלב, לא משפיע בכלום על מערכת העיכול שלנו. אם כבר להיות יותר מדוייק, חלב בכללותו הופך ללא יעיל באזור גיל ההתבגרות. לא לאכול מוצרי חלב בכלל זה הרבה יותר בריא מלא לאכול רק חלב בלי בשר. אז למה התורה לא אוסרת על אכילת חלב אחרי הבר מצווה??

היו מגפות בכל מיני תקופות בהיסטוריה. וכל פעם יש אוכלוסיות שנפגעות, ויש אוכלוסיות שלא מושפעות מזה. הטענה שלך תופסת בדיוק כמו לטעון: "הסיבה שישראל לא נפגעה בשפעת העופות שתקפה אזורים בעולם לפני כמה שנים, הייתה בגלל נטילת ידיים".
    יש לך טענות ריקות מתוכן. בבקשה תבדוק לפני שאתה מפרסם.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    כל מהלך ההסטוריה היו אלפים של גויים על כל יהודי אחד. הטענה שלך על ברית מילה נפלה. לא הבנתי למה זה הפיל לי את הטענה של ברית המילה, אמרתי שיש מצב שזה הציל חיים של הרבה יהודים...

אוכל כשר הוא לחלוטין לא איכותי יותר! שלא תטעה לי פה אף אחד. זה לא יותר ממנהג. יש אנשים שאמרו להם כמו שאתה אומר שזה יותר "בריא" ולכן הם אוכלים כשר. כמו שיש כאלו שאמרו להם שלא טוב לאכול בשר והם צמחונים. זה לא מחייב שבגלל שאנשים אוכלים כשר שזה יותר בריא.
    זה אוכל יותר נקי, מהשחיטה של הפרה עד לבישול של הבשר.

הנה בועה שאני הולך לפוצץ לך, לערבב בשר וחלב, לא משפיע בכלום על מערכת העיכול שלנו. אם כבר להיות יותר מדוייק, חלב בכללותו הופך ללא יעיל באזור גיל ההתבגרות. לא לאכול מוצרי חלב בכלל זה הרבה יותר בריא מלא לאכול רק חלב בלי בשר. אז למה התורה לא אוסרת על אכילת חלב אחרי הבר מצווה??
    התורה לא אוסרת על אכילת בשר אחרי חלב, או חלב אחרי בשר. יש איסור לאכול אותם יחדיו. ההפרש שעות בין בשר לחלב הוא סך הכל סייג ומנהג שנוצר כדי לשמר מסורת בשעת הגלות. לא חידשת לי דבר. אמרתי שאני אישית לא הייתי רוצה שיערבבו לי גבינה זולה ויהרסו לי בשר טוב, וכמוני יש הרבה אנשים שאינם אוכלים בשר וחלב יחדיו כי הם מכירים באיכות של הבשר שנפגע עקב העירבוב עם חלב.

היו מגפות בכל מיני תקופות בהיסטוריה. וכל פעם יש אוכלוסיות שנפגעות, ויש אוכלוסיות שלא מושפעות מזה. הטענה שלך תופסת בדיוק כמו לטעון: "הסיבה שישראל לא נפגעה בשפעת העופות שתקפה אזורים בעולם לפני כמה שנים, הייתה בגלל נטילת ידיים".
    לא דיברתי על התקופה המודרנית, דיברתי על התקופה הקדומה שההיגניה שם הייתה כמו לאכול מהתחת ישר לפה, שנטילת ידיים עזרה לשמור על הגיינה והצילה חיי יהודים, מי דיבר על שפעת העופות ועל ישראל?

יש לך טענות ריקות מתוכן. בבקשה תבדוק לפני שאתה מפרסם.
    אני מבין שלא הבנת את מה שכתבתי, אבל זה שאתה לא מבין את מה שאני אומר זה לא אומר שמה שאני אומר הוא ריק.
    בציטוט מודגש.
    בן כמה אדוני?

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

לייקים
    97
    נקודות
    50

כמה טיפוסי מצידך. אני תוקף את דבריך וזה אומר שלא הבנתי.
    אם לחתוך את הקצה של הזין היה מה שהציל את היהודים אז מספר הגויים במהלך השנים היה אמור להצתמצם בגלל שמתו מזיהום. אלא אם כן יש לך משמעות חדשה למונח "הציל". אז לא, זה לא היה מה שהציל אותם.

אוכל יותר "נקי"? למה אתה בדיוק מתכוון ב"נקי"? חיידקים? אתה מנסה לרמוז אולי "הגויים" פשוט זורקים את הבשר שלהם על הרצפה לפני שאוכלים אותו?
    כמה זה נוח לדבר בצורה מופשטת ואז להאשים על חוסר הבנה.
    וכדי שלא יהיה ספק, אז "כשר" לא אומר "נקי", ולא אומר "איכותי". אז תסביר את עצמך.

"התורה לא אוסרת על אכילת בשר אחרי חלב, או חלב אחרי בשר. יש איסור לאכול אותם יחדיו."
    אתה בכוח מתעלם מהדברים שאני אומר ואז מנסה "לתקן אותי"?
    "
    הנה בועה שאני הולך לפוצץ לך, לערבב בשר וחלב"
    אמור להיות הבדל בין "לאכול ביחד" לבין "לערבב"? כי אם כן, אז אתה יותר טועה ממני. אסור שייגע בשר בחלב, אסור שיהיו כלים מעורבבים, וחייב לחכות כדי שגם בבטן זה לא ייגע אחד בשני. אם אתה אומר רק לאכול ביחד, אז אתה שוגה בנוגע לנקודת היהדות.
    אתה לא רוצה שיערבבו לך "גבינה זולה" עם בשר? אתה מניח שזה אומר שכל הגבינות הן זולות? או שאם מדובר בגבינה "איכותית" אז זה מותר? שוב אתה מנסה להיות מעורפל.
    אני חשבתי שאנחנו מדברים על התפיסה של המצוות, ולא העדפות הקולינריות שלך. אז אם זה לפי מה שאתה מעדיף, מראש לא אכפת לי. תאכל מה שבא לך. אם מבחינת המצוות, אז הטענה שלך עדיין שגויה.

נתתי את שפעת העופות כדוגמא/ השוואה של הטענה שלך. לכן כתבתי שהטענה שלך היא"כמו" הטענה שהצגתי.
    ואתה שוב זורק דברים לאויר גם פה: "התקופה הקדומה שההיגניה שם הייתה כמו לאכול מהתחת ישר לפה"
    יש לך איזהשהו כמות של ידע כללי? על איזה "תקופה קדומה" אתה מדבר? למה אתה חושב שלא שמרו על איזושהיא רמה של הגיינה?
    היפנים לדוגמא היו מאוד קפדניים על הנקיון של האוכל. גם ב"תקופה הקדומה".
    שטיפת ידיים זאת צורה של חיטוי, והיא עדיפה מכלום, אבל להציג את זה כאילו מנע מהיהודים להיכחד זה עלבון לאינטיליגנציה.
    בעת מגיפה יש הרבה דברים שמונעים הידבקות, נטילת ידיים לאוו דווקא היה מה שהציל את היהודים שדיברת עלייהם. אני אשמח אם תוכל לכוון את הציבור על המגפה המדוברת כדי שנוכל לדעת בדיוק כמה השפיע נטילת הידיים...

דבר אחרון, לא קיללתי אותך שאתה צריך לשלוח לי הודעה שאומרת ללמוד לדבר אל אנשים. אני נותן כבוד עד כמה שמגיע, כבוד רוכשים, לא דורשים.
    מעבר לזה, אתה מוזמן לעבור על היסטוריית ההודעות שלי, רשמתי לפני כמה זמן את הגיל שלי. אם זה חשוב לך, אתה מוזמן לבדוק.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

כמה טיפוסי מצידך. אני תוקף את דבריך וזה אומר שלא הבנתי. תוקף? אתה לא תוקף אותי, וכן, אתה לא מבין מה אני אומר. אני לא אומר את זה בזילזול. אני מנסה להסביר לך מה המצב מבחינתי.

אם לחתוך את הקצה של הזין היה מה שהציל את היהודים אז מספר הגויים במהלך השנים היה אמור להצתמצם בגלל שמתו מזיהום. אלא אם כן יש לך משמעות חדשה למונח "הציל". אז לא, זה לא היה מה שהציל אותם.
    גם אם היו מתים 500 מליון גויים מאיידס (מה הקשר זיהום?) בעבר בגלל שהם לא עברו ברית מילה, עדיין היינו במיעוט... האוכלוסיה של היהודים בעולם לא עלתה מהאחוז. אז אתה לא יודע כמה גויים מתו כתוצאה מחוסר ברית מילה, ואתה לא יודע כמה יהודים זה הציל. מה שידוע שסיכוייו של אדם שלא עבר ברית מילה, ולא שומר על היגיינה נכונה, לחטוף איידס או כל מחלה אחרת גדולים יותר מאחד שכן עבר ברית מילה. ובעבר ההיגיינה האישית לא הייתה בשמיים, לכן, אתה יכול להניח שהסיכוי של יהודי לחטוף מחלות כאלה או אחרות בעבר, היה נמוך משל אחד שלא עבר ברית.

אוכל יותר "נקי"? למה אתה בדיוק מתכוון ב"נקי"? חיידקים? אתה מנסה לרמוז אולי "הגויים" פשוט זורקים את הבשר שלהם על הרצפה לפני שאוכלים אותו?
    אנחנו לא נאכל בע"ח שמתו בצורה טבעית (זקנה\מחלות), אנחנו לא נאכל בע"ח שאנחנו לא יודעים איך הרגו אותם, אנחנו כן נצמצם את הסבל של אותו בע"ח שאנחנו אוכלים. יש הוראות מפורשות איך להוציא את הדם מן הבשר, כך אוכלים אותו כשהוא נקי. ומהצד השני, גוי שאוכל בע"ח לא יודע איך אותו בע"ח מת, הוא לא יודע אם הוא היה חולה, ואם ניקו את הדם כמו שצריך, הוא לא יודע אם הכניסו לאותו בע"ח חומרים כאלה או אחרים. דבר שלא יהיה לך ספק כשידוע לך שהבשר כשר.
    כמה זה נוח לדבר בצורה מופשטת ואז להאשים על חוסר הבנה.
    וכדי שלא יהיה ספק, אז "כשר" לא אומר "נקי", ולא אומר "איכותי". אז תסביר את עצמך.
    אין לי מה להתייחס, פעם הבאה אני ינסה להיות יותר ברור כדי למנוע שנאה סתם מהצד שלך.

"התורה לא אוסרת על אכילת בשר אחרי חלב, או חלב אחרי בשר. יש איסור לאכול אותם יחדיו."
    אתה בכוח מתעלם מהדברים שאני אומר ואז מנסה "לתקן אותי"?
    "
    הנה בועה שאני הולך לפוצץ לך, לערבב בשר וחל
    ב"

אמור להיות הבדל בין "לאכול ביחד" לבין "לערבב"? כי אם כן, אז אתה יותר טועה ממני.
    לא הבנתי אותך לפני כן, ולכן אחרי שקראתי את מה שכתבת לי הבנתי שהשאלה שלך היא בעצם, מדוע התורה לא אוסרת אכילת חלב לאחר גיל 13. ובכן אני לא יכול לענות לשאלה כי אני לא הבנתי מדוע שהתורה תאסור כזה דבר, לפי מה שאני מבין מהמילים שלך שאמרת ("
    לא לאכול מוצרי חלב בכלל זה הרבה יותר בריא מלא לאכול רק חלב בלי בשר.
    ") לא לאכול חלב זה יותר בריא מלא לאכול חלב בלי בשר (שזה בעצם רק חלב), שזה בעצם להגיד אותו דבר פעמיים. אולי לא הצלחת להעביר את זה נכון, תגיב בהודעה הבאה ואוכל להתייחס לשאלה כראוי.
    אסור שייגע בשר בחלב, אסור שיהיו כלים מעורבבים, וחייב לחכות כדי שגם בבטן זה לא ייגע אחד בשני. אם אתה אומר רק לאכול ביחד, אז אתה שוגה בנוגע לנקודת היהדות. אתה טועה כאן, האיסור הוא לא לאכול בשר וחלב באותה צלחת, כאמור אתה יכול שיהיה לך כיור אחד עם כלים מעורבים ופשוט להעביר שטיפה קלה בין שימוש לבשר ובין שימוש לחלב, לפני הגלות לא היו מחכים כלל בין בשר לחלב (או בין חלב לבשר). המנהג של הכלים הנפרדים וההמתנה החל בגלות שהיה חשש שאנשים יתבוללו, וילכו לכיוון הגויים מאחר ולא היה מרכז רוחני ולא היה מי שיאכוף, ולכן קמו כל המנהגים של הכלים הנפרדים וההמתנה, כדי שבני ישראל לא יפלו בגלות.

אתה לא רוצה שיערבבו לך "גבינה זולה" עם בשר? אתה מניח שזה אומר שכל הגבינות הן זולות? או שאם מדובר בגבינה "איכותית" אז זה מותר? שוב אתה מנסה להיות מעורפל
    גבינה זה דבר שיותר זול מבשר, לא אמרתי שהוא זול, אמרתי שהוא יותר זול-מבשר, זה כמו שכסף יותר זול מזהב, כשאני אוכל בשר שעלה הרבה, אני לא רוצה שידחפו לי שם גבינה שתהרוס לי את הבשר, תבין שזה לא דבר כזה נדיר, הרבה אנשים שגם אינם יהודים תומכים שלא יהיה ערבוב בין בשר לחלב מכיוון שזה "פאדיחה" לבשר, סתם נאחס לאכול אנטריקוט ולהרוס את הטעם שלו עם גבינה צהובה.

אני חשבתי שאנחנו מדברים על התפיסה של המצוות, ולא העדפות הקולינריות שלך. אז אם זה לפי מה שאתה מעדיף, מראש לא אכפת לי. תאכל מה שבא לך. אם מבחינת המצוות, אז הטענה שלך עדיין שגויה.
    אני מניח שאתה עברת בגרות 5 יח"ל בגמרא, תנ"ך, ומחשבת ישראל? אם לא אז אני אומר בענווה שכן, אני מבין יותר טוב ממך בהיסטוריה היהודית ובהתגלגלות ההלכה למשך הדורות.

נתתי את שפעת העופות כדוגמא/ השוואה של הטענה שלך. לכן כתבתי שהטענה שלך היא"כמו" הטענה שהצגתי.
    ואתה שוב זורק דברים לאויר גם פה: "התקופה הקדומה שההיגניה שם הייתה כמו לאכול מהתחת ישר לפה"
    יש לך איזהשהו כמות של ידע כללי? על איזה "תקופה קדומה" אתה מדבר? למה אתה חושב שלא שמרו על איזושהיא רמה של הגיינה?
    היפנים לדוגמא היו מאוד קפדניים על הנקיון של האוכל. גם ב"תקופה הקדומה".
    אח יקר, עד לפני כ200 שנה לא היה מים זורמים בבתים, לא היו מערכות ביוב כמו שיש היום, ומים חמים זה היה נכס. אני מניח שלפני 2000~3000 שנה היגיינה זה היה דבר שלא היה בסדר היום. לא היו שוטפים ידים, לא היו אוכלים בשר מבושל אפילו. אני אומר שהיפנים שלך זה נחשב לדי מודרני, יחסית לעולם שאני מתייחס אליו, אתה צריך להבין שהיהדות קיימת למעלה מ4000 שנה, שם שטיפת ידיים הייתה יכולה להכריע חיים ומוות בנוגע למחלות וחיידקים. אז אני אומר שוב, לך תדע כמה יהודים נטילת ידיים הצילה בעבר?

שטיפת ידיים זאת צורה של חיטוי, והיא עדיפה מכלום, אבל להציג את זה כאילו מנע מהיהודים להיכחד זה עלבון לאינטיליגנציה.
    שטיפת ידיים יכולה למנוע ממך הרבה דברים, וברור וידוע שהיא עדיפה על פני לא לשטוף ידיים כלל. תסכים איתי כאן?

בעת מגיפה יש הרבה דברים שמונעים הידבקות, נטילת ידיים לאוו דווקא היה מה שהציל את היהודים שדיברת עלייהם. אני אשמח אם תוכל לכוון את הציבור על המגפה המדוברת כדי שנוכל לדעת בדיוק כמה השפיע נטילת הידיים
    אני לא מדבר על מגפה ספציפית, אולי נראה כאילו התווכנתי לכך, אני מצטער אם כן.

דבר אחרון, לא קיללתי אותך שאתה צריך לשלוח לי הודעה שאומרת ללמוד לדבר אל אנשים. אני נותן כבוד עד כמה שמגיע, כבוד רוכשים, לא דורשים.
    מעבר לזה, אתה מוזמן לעבור על היסטוריית ההודעות שלי, רשמתי לפני כמה זמן את הגיל שלי. אם זה חשוב לך, אתה מוזמן לבדוק.
    אתה עונה לפזיזות, מחפש לעצבן, ולא מכבד, לפעמים היה לי קשה לקחת אותך ברצינות, אבל לקחתי, אני מקווה שתוכל להחזיר לי באותה מטבע, ובבקשה להספיק עם התגובות הנחרצות שלך, אני ואתה לא יודעים דבר וחצי דבר, אנחנו מנסים לשפוך החוצה מה שאנחנו יודעים, ותאמין לי שזה לא הרבה. אז בא ונשמור על ענווה ותרבות דיבור, כי בינתיים, בלי להעליב אני מרגיש שאני מדבר אם ילד כיתה ו' שלמד שהוא יכול למרוד. ברצינות. אני נותן לך כבוד אבל יש גבול. אני מתחנן בפניך אל תחצה אותו.
    במודגש.
    נערך לאחרונה על ידי -Flame-; 11-09-2012 בשעה 19:15.

לייקים
    97
    נקודות
    50

עכשיו אני מבין כמה חוסר ידע יש לך..

אז כמו שאמרתי, אני כן תוקף את דעותיך, בעיקר כי הידע שלך לוקה בחסר. אתה מניח דברים מראש ומנסה להתאים את זה לתפיסה שלך. "כל מה שהיהדות אומרת זה למען שאני אחיה בריא ולכן זה נכון". אז דההה, לא!
    בשורה אחת אתה שואל מה הקשר היגיינה, ובשורה אחרת אתה מדבר על מחלות. אז חוץ מ:[IMG]עכשיו אני מבין כמה חוסר ידע יש לך.. אז כמו שאמרתי, אני כן תוקף את דעותיך, בעיקר כי הידע שלך לוקה בחסר. אתה מניח דברים מראש ומנסה להתאים את זה לתפיסה שלך. "כל מה שהיהדות אומרת זה למען שאני אחיה בריא ולכן זה נכון". אז דההה, לא! בשורה אחת אתה שואל מה הקשר היגיינה, ובשורה אחרת אתה מדבר על מחלות. אז חוץ מ:

אין לי מושג מה להגיד לך..

ברית מילה לא מונעת כלום ושום דבר! זה לא קונדום וזה לא מה שיגן עליך במקום הגיינה. כל דבר אחר שאתה זורק לאויר גם לא נכון. ברית מילה לא עוזרת יותר מלחתוך לעצמך את התנוך של האוזן. זה עור שמגן על איבר המין ועצם החיתוך שלו, פוגם בתפקוד.
    "מה שידוע שסיכוייו של אדם שלא עבר ברית מילה, ולא שומר על היגיינה נכונה, לחטוף איידס או כל מחלה אחרת גדולים יותר"
    עד לפה, ואחרי התיקון, המשפט שלך נכון.

עכשיו אתה מנסה לתרץ ב"אנחנו לא יודעים איך הכינו את הבשר"? אתה עושה צחוק??
    נחש מה, גם בשחיטה יהודית אתה לא יכול לדעת אם החיה הייתה חולה. אז על זה נשען הטיעון שלך?
    מספיק לספר סיפורים שאתה לא מבין בהם ומחפש איך לצאת מהבור שנכנסת אליו. שחיטה יהודית היא המסבה את הכאב הגדול ביותר לחיות המסכנות. משספים להם את הגרון בעודם בהכרה מלאה. אני יכול להוסיף פה אפילו את ההתעללות של יום כיפור בתרנגולות כדי להדגיש כמה כאב הדת שלך מביאה לחיות. השחיטה "של הגויים" מתבצעת כאשר מהממים את החיות, והן לא בהכרה כשאשר שוחטים אותם.
    עדיין לא הסברת איך הוא "נקי" יותר, ואתה מתרץ בדברים לא נכונים.

לא, לא הבנת אותי כלל בנושא החלב והבשר. אני אמרתי שאסור לערבב בשר וחלב, ואתה התחלת לתת תירוצים. אז כדי שיהיה ברור, מבחינה רפואית, אין כל בעיה באכילת בשר וחלב. חלב באופן כללי לא מועיל לבן אדם מבוגר והראתי שהתירוצים שלך של הדת ש"הבריאות מעל לכל" היא שגויה. מאחר והדת לא אומרת שחלב בכללי הוא לא הדבר הכי בריא ואת זה היא לא אוסרת. אבל כשאין שום בעיה עם אכילה של בשר וחלב ביחד אז את זה היא כן אוסרת?

ושוב אתה חוזר לטעם הקולינרי שלך...
    לאף אחד לא אכפת מה אתה אוהב לאכול. תשאיר את זה לעצמך.
    גבינה זה "זול" יותר מבשר?? תפסיק לדבר באויר. מה זאת אומרת "זול"??
    ומי קבע את זה? אתה? הועדה הכלל עולמית לאיכות בשר מול חלב?
    זה סובייקטיבי נטו! יהיה את מי שיאהב בשר יותר מחלב, ויהיה את זה שיעדיף דברי חלב על פני בשר. ויהיה את זה שיעדיף את האנטריקוט שלו עם חמאה.

הבלבולים שלך על בגרות, עדיין לא אומרת שאתה לא טועה. אתה מדבר על מה אתה מעדיף, ואני תוקף את מה שהדת אומרת.

אם כבר בגרות, אתה עלבון למערכת החינוך.
    "היפנים שלך זה דיי מודרני"?? במה שקשור לאוכל היפנים יותר בריאים ממה שהיהדות איי פעם הייתה. החל מאידוי האוכל ועד להגשה. יש תרבויות אסייאתיות עתיקות יותר מהיהדות, אז ותק לא אומר שזה נכון, לכאן או לכאן. אתה מציג את זה כאילו לפני שהתאגדו אנשים בדת אז החיידקים לא תקפו אף אחד. כמה ספינים יש בהודעה אחת..
    אז לא, זה לא נוגע רק ליהודים, אלא לכל בני האדם באשר הם, והיהודים לא היו חשופים יותר שרק להם היה צריך להיות חשוב לשמור על הגיינה.

אני חוזר ואומר, לא קיללתי אותך, ואני מכבד אותך. אבל אני לא מחוייב לכבד את דעותייך. חלק מהחופש והזכויות שיש לנו כאינדיווידואלים. אני לא ידבר עליך לגבי ידע, כי אני לא יודע מה אתה יודע ומה לא. אני מדבר רק על מה שאתה מעלה על הכתב פה. הדברים שאתה אומר הם שגויים. אתה מציג חצי אמיתות ומידע שגוי. מידע שאני יודע עליו, אני אתקן. כמו לטעון ליתרונות של ברית מילה כשאין כאלו. זה שגוי ואפילו מטעה. או שתבדוק את המידע שאתה מציג, או שאל תציג אותו. להציג מידע שגוי, עלי באופן אישי לא מקובל.
    אתה ממשיך להציק לגבי הגיל, אז הוא 25. אני לא יודע הכל, ויש מספיק נושאים בפורום הזה שאני לא מתאמץ להגיב אפילו כשאין לי מושג בו. בנושאים שהעלת פה יש לי מושג או שניים, ולכן אני מגיב.
    תגיד מה שתרצה להגיד, כשתציג מידע שגוי, אני אציין אותו ואתקן.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

סתכל
    "ההקדמה" שלך למה שאתה רוצה להגיד היא לא מכבדת אותי בכלל, מכניס לי תמונות, מסתלבט עלי כזה, לא אהבתי בכלל.
    אני מנסה להשאיר את הדיון הזה בוגר, ואתה מושך אותו למטה. אני מנסה להיות בן-אדם בחברה של בהמות, וכשאני מציג טענות, לא משיבים לי טענות מנגד, תוקפים ופוגעים בי, יורדים עלי, ומזלזלים בי. לא רוצה להאמין באלוהים? לא צריך! אבל תשאר בן-אדם!
    לא קראתי מילה ממה שכתבת, תנסח שוב, ותדבר אלי כמו אל בן-אדם, כמו אל אח, אני מכבד אותך, תחזיר לי באותה מטבע, עד שזה לא יקרה, אני מנצח אותך בדיון הזה לא כי אני צודק, ואני מאמין שאני צודק, אלה כי אני נשאר בנאדם.

לייקים
    97
    נקודות
    50

"אני מנצח אותך"?

אתה בדיחה, זה לא קרב איגרוף לראות מי יותר חזק. זה דיון, ובדיון הזה אתה זורק דברים מפה ועד הודעה חדשה בלי שבדקת אותם בכלל. ברור שאני אזלזל בכל מי שעושה את זה.
    וכן, כל מה שעשיתי היה להעמיד אותך על טעותך. זה מה שפוגע בך? אז חבל..
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

"אני מנצח אותך? אני יותר טוב ממך.
    אתה בדיחה, אני נמנע מלהגיד מה אתה בשבילי.
    זה לא קרב איגרוף לראות מי יותר חזק. מעולם לא אמרתי שזה קרב איגרוף.
    זה דיון, בדיון מדברים, אתה אומר שאני בדיחה, אני זוכר גם שהזכרת קרב איגרוף, התשובות שלך לפעמים מסתכמות ב: דההההה. אתה לא יודע מזה דיון.
    ובדיון הזה אתה זורק דברים מפה ועד הודעה חדשה בלי שבדקת אותם בכלל. אתה לא מכיר אותי. אתה לא יודע מה אני יודע, מה שכן אני מעולם לא פניתי ב"דיון" הזה לצד הסרקסטי כלפיך, לא זילזלתי בך, לא עניתי לך בדהההה, או העלתי תמונות של ספיידרמן.
    ברור שאני אזלזל בכל מי שעושה את זה. זה לא ברור בכלל, מה שמראה עם כל התבונה שלך, כמה אתה בור בנוגע לדרך-ארץ.
    וכן, כל מה שעשיתי היה להעמיד אותך על טעותך. לא העמדת אותי אפילו פעם אחת, לא נאלצתי לחשוב יותר מידי בשביל לענות לטענותיך המגוכחות, מצטער עם פגעתי, אתה שולל כל דבר שאומר כי יש לך דעה קדומה משומה, וכנראה בגלל שאתה עדיין ילד.
    זה מה שפוגע בךאז חבל.. זה לא מה שפוגע בי, מה שפוגע בי זה הזלזול שלך אלי, כשאני מתייחס אליך כאל אח. השלילה האגרסיבית השימוש בציניות שלא במקום. תתביש אחי, אין לך מושג איך לדבר עם אנשים. או בישראלית :"כולך ערס"
    תסתכל על הבולד בציטוט שלך לפני שאתה ממשיך לקרא.

אני בדקתי אותם, ואני מבין על מה אני מדבר הרבה מעבר למה שאתה מבין על מה אתה מבלבל.
    קבל את הטענות שלי, ותטען נגד, בלי תמונות מפגרות, בלי זלזול בכתיבה שלך. מוכן?

טענה 1: העובדה שלפני כמה אלפי שנים ההגיינה הייתה לוקה בחסר, העובדה שהעם היהודי היה נוטל ידיים, היה נותן לו יתרון היגייני וחיסוני במקרה של מחלות.

טענה 2: למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV, מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה נאספו במטרה לבדוק את הקשר בין ברית מילה למחלות מין. במחקרים עברו הגברים ברית מילה בעת ההצטרפות או לאחר 21-24 חודשים, ובכל המחקרים נמצא קשר מובהק בין ברית המילה ובין ירידה של 53-60% בשיעור ההדבקה ב-HIV מיחסי מין הטרוסקסואלים. זה מה שקורה בזמן המודרני, שבו אנשים הם יותר היגיינים, משתמשים באמצעי מניעה וכו'. בעבר שלא הייתה ההיגיינה תחשוב כמה קל היה לחטוף מחלות מין, ולכן אני אומר שלעם היהודי היה יתרון בזכות הברית מילה, שנתן לנו אחוזים יותר גבוהיים להמנע ממחלות מין כאלה ואחרות.

טענה 3: אני לא יודע אם זה באמת לא בריא ערבוב של בשר וחלב יחדיו. מה שאני כן יודע, שיותר נקי, יותר נורמאלי ואיכותי להפריד ביניהם בשעה שבה אתה אוכל אותם. בשר הוא דבר שיותר איכותי מגבינות ומוצרי חלב, ויש סוג של ביזבוז וטימטום לערבב בין השניים, אני רואה היגיון להמנע מהערבוב ביניהם ועלי להעביר נקודה: רק בתקופת הגלות כשהיהדות הייתה כבר בת למעלה מאלף שנה, החלו המנהגים של שימוש בכלים נפרדים וחציצת זמן אכילה בין השניים. אבל זה סיפור אחר ואין צורך לדבר עליו.

טענה 4: בשר כשר הוא בשר הכי נקי, שהתהליך שלו הוא מאוד ברור, השחיטה של הבהמות היא ממזערת את ההתעללות בבע"ח בכך שהשחיטה גורמת למוות המהיר ביותר.
    ארגון "צער בעלי חיים" טען שאין כך פני הדברים והבהמה הנשחטת כן סובלת כי העורק השדרתי אינו נחתך ביחד עם הקנה והוושט ושאר כלי הדם. כתוצאה מכך עדיין מגיע דם בלחץ ל"מעגל ויליס" ומשם למוח והבהמה סובלת. ארגון זה הציע פשרה על ידי הימום הבהמה בהלם חשמלי לפני השחיטה, אולם רעיון זה אינו בא בחשבון שכן פעולה זו גורמת לניקוב קרומי המוח של הבהמה והיא הופכת לטריפה. וכאמור לעיל, לאחרונה טענה זו הופרכה באופן מדהים.
    טענתו של ארגון "צער בעלי חיים" נכון לגבי בהמות שאינן כשרות (זברה וכו').
    אולם בכל בהמה כשרה העורק השדרתי אינו מגיע ל"מעגל ויליס" אלא מתעקם אל העורק ה"קטורדי" (עורק הצוואר), כך שבחיתוך השחיטה יורד לחץ הדם במהירות וכאמור גורם לבהמה לאבד הכרתה מיידית והיא אינה חשה כל כאב לפני מותה, ואין נגרם לה צער.
    הבשר המתנקה מן הדם בצורה טוטאלית מחמת האיסור לאכול דם, מבטיח בשר נקי, ולכן כאשר אתה קונה בשר כשר, אתה יודע שהבהמה הנשחטת סבלה בצורה המינימלית ביותר (יותר טוב מלצוד אותם ברובים, או לערוף ראשים של תרנגולות) והבשר נקי בצורה המקסימלית ביותר, דבר שאתה לא יכול להיות בטוח ב100% כאשר אתה קונה בשר שאינו כשר.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה

טענה 1: העובדה שלפני כמה אלפי שנים ההגיינה הייתה לוקה בחסר, העובדה שהעם היהודי היה נוטל ידיים, היה נותן לו יתרון היגייני וחיסוני במקרה של מחלות.
    צודק.
    שאלה: אם הנטילה באה לעזור לבריאות למה לא חייב ליטול ידיים לפני כל אכילה? ולמה אין חובה במיים נקיים לחלוטין?

טענה 2: למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV, מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה נאספו במטרה לבדוק את הקשר בין ברית מילה למחלות מין. במחקרים עברו הגברים ברית מילה בעת ההצטרפות או לאחר 21-24 חודשים, ובכל המחקרים נמצא קשר מובהק בין ברית המילה ובין ירידה של 53-60% בשיעור ההדבקה ב-HIV מיחסי מין הטרוסקסואלים. זה מה שקורה בזמן המודרני, שבו אנשים הם יותר היגיינים, משתמשים באמצעי מניעה וכו'. בעבר שלא הייתה ההיגיינה תחשוב כמה קל היה לחטוף מחלות מין, ולכן אני אומר שלעם היהודי היה יתרון בזכות הברית מילה, שנתן לנו אחוזים יותר גבוהיים להמנע ממחלות מין כאלה ואחרות.
    צודק.
    הידעת? ברית מילה אינה המצאה של היהודים. אולי טענה זו תוכיח משהו לגבי התרבות שהתחילה את המנהג?

טענה 3: אני לא יודע אם זה באמת לא בריא ערבוב של בשר וחלב יחדיו. מה שאני כן יודע, שיותר נקי, יותר נורמאלי ואיכותי להפריד ביניהם בשעה שבה אתה אוכל אותם. בשר הוא דבר שיותר איכותי מגבינות ומוצרי חלב, ויש סוג של ביזבוז וטימטום לערבב בין השניים, אני רואה היגיון להמנע מהערבוב ביניהם ועלי להעביר נקודה: רק בתקופת הגלות כשהיהדות הייתה כבר בת למעלה מאלף שנה, החלו המנהגים של שימוש בכלים נפרדים וחציצת זמן אכילה בין השניים. אבל זה סיפור אחר ואין צורך לדבר עליו.
    אולי תתן את העצות שלך למקדולנדס, שההמבורגר הנמכר ביותר שלהם הוא הביגמק, כמה מלינים נמכרים ביום. משום מה זה נראה שלאנשים אין בעיה לערבב בשר עם חלב.
    טענה 4: בשר כשר הוא בשר הכי נקי, שהתהליך שלו הוא מאוד ברור, השחיטה של הבהמות היא ממזערת את ההתעללות בבע"ח בכך שהשחיטה גורמת למוות המהיר ביותר.
    ארגון "צער בעלי חיים" טען שאין כך פני הדברים והבהמה הנשחטת כן סובלת כי העורק השדרתי אינו נחתך ביחד עם הקנה והוושט ושאר כלי הדם. כתוצאה מכך עדיין מגיע דם בלחץ ל"מעגל ויליס" ומשם למוח והבהמה סובלת. ארגון זה הציע פשרה על ידי הימום הבהמה בהלם חשמלי לפני השחיטה, אולם רעיון זה אינו בא בחשבון שכן פעולה זו גורמת לניקוב קרומי המוח של הבהמה והיא הופכת לטריפה. וכאמור לעיל, לאחרונה טענה זו הופרכה באופן מדהים.
    אולם בכל בהמה כשרה העורק השדרתי אינו מגיע ל"מעגל ויליס" אלא מתעקם אל העורק ה"קטורדי" (עורק הצוואר), כך שבחיתוך השחיטה יורד לחץ הדם במהירות וכאמור גורם לבהמה לאבד הכרתה מיידית והיא אינה חשה כל כאב לפני מותה, ואין נגרם לה צער.
    הבשר המתנקה מן הדם בצורה טוטאלית מחמת האיסור לאכול דם, מבטיח בשר נקי, ולכן כאשר אתה קונה בשר כשר, אתה יודע שהבהמה הנשחטת סבלה בצורה המינימלית ביותר (יותר טוב מלצוד אותם ברובים, או לערוף ראשים של תרנגולות) והבשר נקי בצורה המקסימלית ביותר, דבר שאתה לא יכול להיות בטוח ב100% כאשר אתה קונה בשר שאינו כשר.
    אני לא יודע מספיק על הנושא אז אני לא אחרטט אותך, אבל סתם שתדע שמבחינת ההלכה אין בעיה שתערוף לתרנגול את הראש לחלוטין (כמובן שצריך להתחיל מהצוואר ולא מהעורף)

מווודגש

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

לייקים
    97
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה

תסתכל על הבולד בציטוט שלך לפני שאתה ממשיך לקרא.

אני בדקתי אותם, ואני מבין על מה אני מדבר הרבה מעבר למה שאתה מבין על מה אתה מבלבל.
    קבל את הטענות שלי, ותטען נגד, בלי תמונות מפגרות, בלי זלזול בכתיבה שלך. מוכן?

עכשיו, מגיע לך כל הכבוד.
    עכשיו לפחות איגדת מידע בצורה נכונה, ואני פעם נוספת אתייחס על דבריך.

1- משה כבר הדגיש את זה. אני אשמח לדעת מה אתה מתכוון לענות על זה..

2- "למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV,מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה..."אתה שם לב איפה בוצעו ה"מחקרים" האלו? אני מכיר אותם כבר כמה שנים, ואתה מוזמן לבדוק גם מי מימן את כל המחקר הזה. אתה תתפלא.
    האזורים בהם בוצעו המחקרים הם אזורים "מוזנחים". באזורים אלו לא שומרים על הגיינה כמו באזורים כמו אירופה ואמריקה, ולא משתמשים באמצעי מניעה וקונדומים.
    בשום מחקר שבוצע באזורים "סטריליים" לא נמצא קשר בין ברית מילה לקבלת מחלות. מעבר לזה, אתה שוכח שכאשר הציגו בפני המשתתפים בניסוי את פרטי הניסוי, באותה נשימה הוסבר להם על סקס מוגן ועל חשיבות של היגיינה וניקיון. אלו שלא עברו את הניתוח, לא תרכו בכלל להתעמק בדברים האלו.

3- "אני לא יודע אם זה באמת לא בריא ערבוב של בשר וחלב יחדיו. מה שאני כן יודע, שיותר "נקי"". כבר ביקשתי ממך להסביר את המושג הזה. אתה שוב מערבב פה את העדפותיך האישיות בנושא האוכל ולא בדיעה הרפואית, שכבר ציינת שאינך יודע. דעתך לא מעניינת אותי (אם כל הכבוד). אתה טענת שהדעה הרפואית "מאשרת" את הטענה של המצווה, ואתה לא מציג שום דבר שמאשר זאת מלבד מה שאתה מעדיף לאכול. או שתציג כבר את האישור הרפואי של הטענה שלך, או שתעזוב כבר את הטיעון הזה. להגיד שבשר זה הוא "נקי יותר" זאת דרך חלקלקה להגיד אני צודק ולהמנע מכל דיון בנושא.

4- הסבר יפה. אבל...

http://www.hofesh.org.il/kashrut/index.html
    "שחיטה כשרה נחשבת לשחיטה הממזערת את סבל החיה. למעשה אין זה כך. ההלכה מחייבת שבעל החיים יהיה בהכרה מלאה בזמן שחיטתו. הדבר מביא למאבק אלים, קורע לב וחסר סיכוי המסתיים במקרים רבים בכפיתתו ובגרירתו לעבר סכין הקצבים. רישום גלי מוח מראה כי גם לאחר חיתוך עב העורקים, בעל החיים הנשחט נשאר בהכרה וגוסס למוות עד כחצי דקה לאחר שחיטתו."
    "בשוויץ, נורבגיה ושבדיה אסורה השחיטה הכשרה, בנימוק של התאכזרות לבעלי-חיים"
    ...
    מתוך Ynet מתאריך 30.5.02, וואלה 31.5.02 והארץ 9.6.02, 15.5.03
    מראות קשים, לא מומלץ לצפיה!!
    נערך לאחרונה על ידי firya; 12-09-2012 בשעה 04:02.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

עכשיו, מגיע לך כל הכבוד.
    עכשיו לפחות איגדת מידע בצורה נכונה, ואני פעם נוספת אתייחס על דבריך.

1- משה כבר הדגיש את זה. אני אשמח לדעת מה אתה מתכוון לענות על זה.. שאלה טובה. כי פעם לא הייתה יכול לדרוש מאדם להשיג מיים נקיים, הכי נקי היה מים שיצאו מהבאר, ומים היה דבר שהיה צורך לעבוד בשבילו, כאשר אדם היה אוכל לחם, לרוב זה היה כשישב לאכול, ולכן אין צורך שיטול ידיים ויאכל לחם, ואז ירוץ ויטול ידיים ויאכל את שאר המאכלים. זה להטריח את הבנאדם.

2- "למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV,מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה..."אתה שם לב איפה בוצעו ה"מחקרים" האלו? אני מכיר אותם כבר כמה שנים, ואתה מוזמן לבדוק גם מי מימן את כל המחקר הזה. אתה תתפלא.
    האזורים בהם בוצעו המחקרים הם אזורים "מוזנחים". באזורים אלו לא שומרים על הגיינה כמו באזורים כמו אירופה ואמריקה, ולא משתמשים באמצעי מניעה וקונדומים.
    בשום מחקר שבוצע באזורים "סטריליים" לא נמצא קשר בין ברית מילה לקבלת מחלות. מעבר לזה, אתה שוכח שכאשר הציגו בפני המשתתפים בניסוי את פרטי הניסוי, באותה נשימה הוסבר להם על סקס מוגן ועל חשיבות של היגיינה וניקיון. אלו שלא עברו את הניתוח, לא תרכו בכלל להתעמק בדברים האלו.
    תודה רבה, ירית לעצמך ברגל. אתה אומר ששם אין היגיינה ולכן הם חטפו HIV? אז אני אומר שההגינה שלהם היא אותו דבר אם לא יותר טובה מההגיינה שהייתה לפני 2000~3000 שנה.

3- "אני לא יודע אם זה באמת לא בריא ערבוב של בשר וחלב יחדיו. מה שאני כן יודע, שיותר "נקי"". כבר ביקשתי ממך להסביר את המושג הזה. אתה שוב מערבב פה את העדפותיך האישיות בנושא האוכל ולא בדיעה הרפואית, שכבר ציינת שאינך יודע. דעתך לא מעניינת אותי (אם כל הכבוד). אתה טענת שהדעה הרפואית "מאשרת" את הטענה של המצווה, ואתה לא מציג שום דבר שמאשר זאת מלבד מה שאתה מעדיף לאכול. או שתציג כבר את האישור הרפואי של הטענה שלך, או שתעזוב כבר את הטיעון הזה. להגיד שבשר זה הוא "נקי יותר" זאת דרך חלקלקה להגיד אני צודק ולהמנע מכל דיון בנושא.
    כשאתה יושב לאכול אתה מערבב כל מה שיש לך בצלחת? שקודם האדם יאכל את הבשר ואז את החלב. לא ביג דיל, זה יותר מסודר, תתיחס לזה כתור "מנות", מנה ראשונה, מנה בשרית, מנה חלבית, קינוח. סבבה?

4- הסבר יפה. אבל...

http://www.hofesh.org.il/kashrut/index.htm
    האתר הזה נראה מאוד אמין, כדרך אגב, כל המלח נשטף, המלח מלא בדם ולכן הוא לא ראוי לאכילה. אז כל העסק עם המלח שם זה בולשיט.

מראות קשים, לא מומלץ לצפיה!!

זוהי אינה שחיטה כשרה...
    תסתכל על הסרטון הנ"ל בדקה ה-9 ישנה שחיטה,
    עדיין מדובר בשחיטה ולכן המראות קשים, לא מומלץ לצפיה מתחת לגיל 14 או לבעלי לב חלש

http://www.youtube.com/watch?v=5vuBh...eature=related
    בציטוט

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect